0
Your Cart

Kapitális HE. évadnyitó horgász találkozó (Látóképi víztározó)

A Kapitális Horgász Egyesület 2024. március 24-én rendezi meg évadnyitó horgász találkozóját a Debrecenhez közeli Látóképi víztározón. Gyülekező a tónál ahol a bejárati portánál pontosan útba igazítják a találkozó résztvevőit a halőrök.

A Látóképi-tározó (víztérkód: 09-022-1-1) Hajdú-Bihar megyében, Debrecen belterületi határától mintegy 10 km-re nyugati irányban található, a 33. számú főúttól délre. A tározó mai formájában 1982 óta üzemel a Hajdúhátsági többcélú vízgazdálkodási rendszer I. ütem 1. szakasz részeként. Kialakítása egy egykori folyómeder völgyének völgyzárógáttal történt elzárásával, illetve a Keleti-főcsatornából, tápláló csatornán történő duzzasztással történt. A tározó vízfelülete az üzemi vízszintnél 60 ha. Jelenlegi elsődleges funkciója a mezőgazdasági öntözővíz biztosítása, illetve a belvíztározás, másodlagos funkciója a horgászat.

A Látóképi-tározó határai: a tómeder, valamint a tómeder körül futó változó szélességű (6 ? 12m) parti sáv, illetve az Y alakú tározó belső partvonalán futó cca. 15 méter széles út, valamint a külső partvonal mentén egyes szakaszokon futó 6-8 m széles út.

A horgászrend szerint a tározó területére belépni kizárólag a 33. sz. út felől, a tározó nyugati szárán elhelyezett beléptető kapun keresztül szabad. A horgászhelyek autóval csak akkor közelíthetők meg, ha a beléptető kapu nyitva áll. Ezt a tó körül futó földút jó állapotának fenntartása érdekében szükséges betartani.

Megközelítés

A találkozó menete:

6:30-7:00 Gyülekező

7:00-7:15 Megnyitó

7:15-7:55 Helyek elfoglalása

7:55-8:00 Etetés

8:00-12:00 Verseny

12:00-12:30 Mérlegelés

12:30 Ebéd és eredményhirdetés

Fontos tudnivalók:

-minden részvevő 1 bottal horgászhat, szabadon választott módszerrel. Horgok száma maximálisan 1db 1 ágú! (Ragadozóhalra horgászni TILOS.)

-A találkozó során a résztvevők maximálisan 15 liter etetőanyagot és 2 liter élő anyagot használhat fel, a földigiliszta (beleértve annak valamennyi alfaját) mennyisége vágatlan állapotban nem haladhatja meg a 2 litert. Sem az etetésre, sem a horogra szánt árvaszúnyog lárva használata nem engedélyezett.

-a találkozó alatt a halakat minimum 3 méter hosszú verseny haltartóban (merev kerettel rendelkező) szabad csak tárolni. Amennyiben nagy hal akad a merítőbe (5kg feletti) kérjük azt azonnal jelezni a 70/2867565 telefonszámon, az azonnali mérlegelés miatt!

-a horgászhely szabályzata előírja a pontymatrac használatát, maximum 1x1cm lyukméretű merítőháló, amely a találkozó alatt is kötelező.

– Hal- és Környezetvédelmi okok miatt a horgászat során a horgász számára fonott főzsinór és fonott előtétzsinór használata tilos. Fonott zsinór csak a horogelőke elkészítéséhez használható. Ólombetétes zsinór (leadcore) használata tilos!

-A szereléket úgy kell összeállítani, hogy a zsinór esetleges szakadása után a hal ne szenvedjen sérülést (ólom-, etetőkosár elhagyó szerelék).

-A horgászhelyeken gépkocsival parkolni csak az úttal párhuzamosan, két kerékkel a stabilizált úton lehet. Az autók és horgászfelszerelések a járművek közlekedését nem akadályozhatják.

-A találkozóra maximum 40 fő jelentkezését tudjuk elfogadni.

 

Jelentkezni személyesen: Kapitális horgászbolt Debrecen Kishegyesi út 146. A nevezést csak az 5000Ft-os kaució befizetése után tudjuk csak elfogadni. Nevezési határidő 2024. március 22. péntek.

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére