0
Your Cart

Kajánsziki horgásztó

Kajansziki horgaszto 02

2018-03-04

A víztározó Hajdúböszörmény külterületén található. Hajdúböszörménytől a 35-ös számú főúton érhető el. A főútról még a Keleti főcsatorna előtt 150-200 méterre kell lekanyarodni jobbra. Ez a zúzottkővel szórt földút vezet be a keleti töltésén át a tó halőrházáig.

kajan sziki stegek kajansziki horgaszto hajduboszormeny 1

Horgászat:

Horgászni napkeltétől-napnyugtáig lehet illetve éjszaka is /péntek-szombat/.Ezen kívül lehet bojlis napijegyet váltani. Napijegyet helyben lehet kapni, vagy Hajdúböszörményben a Hajdúdorogi úti horgászboltban, vagy a A TELESZÁK horgászboltban /Petőfi S. utca/, illetve Debrecenben a Kapitális horgászboltban.

nagyponty a kajansziki horgasztobol kajansziki viztarozo

Napijegy ára:

  • Tagdíjak: – felnőtt tagdíj 10.000 HUF, – ifi tagdíj 5.000 Huf, – gyermek tagdíj nincs, – 70 év feletti tagdíj 10.000 Huf, – tagfenntartási díj 5.000Huf, – Új tag halasítási hozzájárulása 20.000 Huf,
  • Területi engedély: – felnőtt éves  20.000 Huf, -ifi éves 10.000 Huf, – gyermek éves 3.000 Huf ,- nem egyesületi tag éves 50.000 Huf, – bojlis éves 36.000 Huf
  • Napijegyek: – felnőtt napijegy 3.000 Huf, – ifi napijegy 1.500 Huf, – gyermek napijegy 1000 Huf, – bojlis jegy 3.500 Huf

 

Egyesületi horgászrend:

Az egyesületünk használatában lévő Kajánsziki horgásztavon csak érvényes engedéllyel szabad horgászni. A horgászó tagoknak a tavon horgászó nem egyesületi tagoknak kötelessége az egyesületi horgászrendben foglaltakat megismerni és betartani. Az egyesületi horgászrendben nem szabályozottakra a Halászatról és Horgászatról szóló 1997. évi XLI. törvény. előírásai az irányadók. A horgászrend megszegése az engedély bevonását, szabálysértési és fegyelmi eljárást von maga után.

kajansziki horgaszto hajduboszormeny 3 kajansziki horgaszto hajduboszormeny 4

1. Horgásztóra engedéllyel rendelkezők számára lehetőség van az engedélyében meghatározott számú készséggel horgászni, azonban a horgászhelyen készenlétben más felszerelt bot nem tartható! Ha a horgászat során a megtartani kívánt, és így szákba került halak száma elérte az adott kategóriára engedélyezett napi maximumot /ami felnőtteknél 2 darab, ifi-és gyermek horgászoknál 1 darab méretkorlátozás alá eső hal/, akkor a horgászat folytatása csak könnyű, úszós készséggel /spicc-, rakós- illetve matchbot/, „egyéb” hal kifogásának céljával engedélyezett. Gyermek horgász csak úszós készséggel horgászhat!

Kajansziki horgaszto 02

2. A felnőtt éves területi engedéllyel rendelkezők számára elvihető nemes hal összesen 25 db, maximum 50kg. Az éves mennyiségbe nem számít bele a harcsa. Ha a horgászatok során az elvitt nemes halak száma vagy súlya már elérte az engedélyezett évi mennyiséget, a horgászat folytatásához a horgásznak új területi engedélyt kell váltania.

3. A tavon kifogható hal mérete a fogási naplóban feltüntetett méretkorlátozású lehet. Ez alól kivételt képeznek az 5kg-os, vagy annál nagyobb pontyok, valamint a 2kg alatti és a 8kg feletti amur, melyek elvitele TILOS! Pontymatrac használata kötelező!

4. Csónakázni, csónakból horgászni, a tóba bejárni Tilos! A horgásztó területén az etetőhajó használata engedélyezett. A szerelék bevontatása TILOS! A horgászati /etetési/ hely jelző /marker/ úszóval a horgászat ideje alatt megjelölhető, de ennek használatát előzetesen a halőrnél be kell jelenteni, a horgászat befejezésével a jelzőt el kell távolítani! Horgászállásonként maximum egy jelzőúszó használható!

Kajansziki horgaszto 04

5. Horgászni napkeltétől napnyugtáig szabad. 2017. Március 15-től – November 19-ig engedélyezett az éjszakai horgászat, pénteki illetve szombati napokon és a hosszú hétvégéken. 2017. március 20. és november 19. között, érvényes tóengedélyel rendelkező egyesületi tagjainknak harcsafogás céljából (maximum 2 bottal, csak 3 ágú horoggal kishallal, ill. puhatestűvel csalizva), éjszakai jegy megváltása mellett hétköznap is lehetőség van éjszakai horgászatra. (25 kilogramm feletti harcsafogás nem jogosít új tóengedélyre!)

6. A horgászhelyet megközelíteni a horgászoknak gyalogosan, kerékpárral, motorkerékpárral és 2000 kg-ot meg nem haladó személygépkocsival maximum 10km/h sebességgel szabad úgy, hogy horgásztársukat nem zavarják, a közlekedést ne akadályozzák, a töltést ne károsítják. Felázott töltésen gépjárművel közlekedni TILOS!

Kajansziki horgaszto 03

7. A tó körül tüzet gyújtani, kutyát és egyéb haszonállatot tartani, sétáltatni, füröszteni, azzal ott tartózkodni, a tóban fürdetni tilos. Horgászat alkalmával az ideiglenes sátorverés illetve lakókocsi kihelyezés a horgászállás közelében engedélyezett, de a horgászat befejezése után a sátor lebontása és a lakókocsi kivontatása kötelező! Az éjszakai horgászat idején a tűzgyújtás a táblával jelölt helyeken engedélyezett.

8. A horgászat befejezése után mindenki köteles a horgászhelyét tisztán hagyni.

9. Egész évben tilos kifogni a természetvédelem alá tartózó halfajokat /az állami horgászjegyen feltüntetve/. A horgásztó nagy nyúlgát és Keleti főcsatorna közötti szakaszán a ponty tilalmi ideje alatt horgászni tilos! Tilos a tavon horgászni, valamint ingatlanrészein tartózkodni a haltelepítést követő tilalmi csend ideje alatt.

Kajansziki horgaszto 01

10. A járművel behajtók kötelesek felszólítás nélkül érkezéskor és távozáskor a halőrnél bejelentkezni, járművüket az ellenőröknek (halőrök, vezetőségi tagok, rendőrség stb.) ellenőrzés céljából bemutatni.

11. Éjszakai horgászat alkalmával, sötétedés után a horgászhelyét köteles folyamatosan kivilágítani. Éjszakai horgászaton gyermekkorúak nem vehetnek részt, ifi horgászok csak bejelentett felnőtt felügyelettel horgászhatnak.

12. A bevetett készséget a horgásznak elhagyni csak annyira lehet, hogy kapás esetén azonnal bevághasson /20m/. A más horgászvízen történő horgászat ideje alatt az Egyesületi területen semmilyen tevékenység nem végezhető. Aki horgászhelyét, készségét elhagyja, készségét köteles a vízből kivenni, azok őrzésével mást megbízni nem szabad.

13. A tavon a házi, előre jelzett pénzdíjas versenyek idején a résztvevőkön kívül senki nem horgászhat.

14. A befagyott tó jegén horgászni nem szabad. A tó jegének lékelését szervezett formában, megállapodás szerint végezhetik.

15. A horgásztavon a horgászrend betartását igazolvánnyal ellátott társadalmi halőrök, valamint ezzel megbízott vagyonvédelmi szervezet végzi, akiknek minden horgászó köteles okmányait átadni, intézkedéseinek eleget tenni, a kifogott halakat kérésükre bemutatni. Ellenőrzést igazolvánnyal rendelkező vezetőségi és felügyelő bizottsági tagok is végezhetnek.

16. Mivel a tagokat egyenlő jogok illetik meg és egyforma kötelezettségek terhelik, így az egyesület által fenntartott horgásztanyán és ingatlan részén semmilyen formában nem létesíthető egyéni tároló hely, valamint nem tárolható etetőanyag, horgászfelszerelés, segédeszköz. A jogi egyenlőség alapján ezen létesítmények használata és igénybevétele hivatalos horgászati időn kívül felhatalmazás hiányában tilos. Minden horgász tekintse kötelességének a horgászrend betartását, a környezetvédelmi és halőrzési munkában való részvételt.

17. A tavon foglalt és jelölt horgászhelyek, a kijelölt stéghelyek és a megépített stégek kivételével nincsenek. A jelölt és megépített horgászhely csak elsőbbséget biztosít létesítőjének illetve bérlőjének, távollétében azt bárki használhatja.

Kapcsolat:

Szabó Csaba titkár – megbízott elnök +36-20-944-2431

tógazda Manajlovics Ferenc +36-30-303-6965

 

vissza az elejére
×