0
Your Cart

Püspökladányi 3 számú jóléti horgásztó

puspokladanyi joleti to harmas 16

2018-03-04

Tógazda: Binder István

tel: 30-839-00-26

terület: 4 Hektár

napijegy: 2000 Ft

éves területi engedély: 25.000 / 12.500

új tag telepítési hozzájárulása: 20.000

horgászrend: 2-bot ,botonként 2 horog

pergetés: nincs

fogható halak: ponty , amur , busa , kárász , dévér, süllö , csuka , harcsa

puspokladanyi joleti to harmas 17 puspokladanyi joleti to harmas 16

HORGÁSZREND: A Püspökladányi Sporthorgász Egyesület 3. sz. tavára

1) Tilalmi idő:

a fogási napló Tudnivalók fejezete szerint Kivéve:a) a ponty ívási időszakában (V. 02. – VI. 15.) és az őszi-tavaszi halkihelyezés után korlátozott horgászati tilalom érvényes (naponta csak 1 db ponty fogható), illetve a vezetőség külön döntése szerint

2) Korlátozások:

  • a) A méretkorlátozás alá eső halfajokból: (Beleértve az amurt is, melynek egyesületi méret korlátozása 40 cm)- felnőtt horgász naponta összesen 2 db pontyot, 1 db amurt egyéb halból 5 kg-ot foghat (vagy 2 db amur, 1 db ponty).- ifjúsági horgász naponta összesen 1 db-ot, egyéb halból 5 kg-ot foghat.- gyermekhorgász csak méretkorlátozással nem védett halat foghat, naponta összesen 2 kg-ot.- a kifogott ponty csak a 8 kg alatti példánya vihető el.
  • b) A tó területén a csalihalfogó háló és villantó használata engedélyezett!
  • c) Az éjszakai horgászat  a jól látható megvilágítással megengedett. Gyermekekre nem vonatkozik felügyelet mellett sem.
  • d) A kifogott és megtartani kívánt, méretkorlátozással védett halat a fogás után azonnal, az egyéb kategóriába eső halfogást a vízpart elhagyása előtt maradandó módon be kell jegyezni a fogási naplóba. A vissza nem engedett halat később fogott más hallal kicserélni tilos!
  • e) Az egy napra engedélyezett halmennyiség kifogása után, tovább horgászni nem szabad!
  • f) Etetéshez csak vízben nem oldódó és egészségre nem ártalmas etetőanyagok használhatók (kukorica- és gabonafélék). Kivétel: etetőkosár használata esetén.Etetőanyagot behordani tilos!
  • g) Méreten aluli hal kifogása esetén  a sérülés, s ezzel a fertőzés elkerülése végett  a kifogott halat azonnal, a zsinór elvágásával a vízbe vissza kell engedni.

3) A tóban fürödni tilos!

4) Az egyesület minden felnőtt tagja jogosult a tavon horgászók igazoltatására, a kifogott halmennyiség ellenőrzésére, szabálysértés esetén intézkedési jog illeti meg.

5) Napijegyet az egyesület csak vendéghorgászok részére ad ki, úgy, hogy a 3-as tó tagja felel érte, vagy az illetékes kiadó visszaellenőrzi.

6) Foglalt hely nincs, mindenkor az érkezési sorrend az irányadó. Kivétel ez alól a stég használata.

7) Szemetes helyen horgászni tilos! Szemetelni szigorúan tilos!

8) A tavakban a stégek előtti és mögötti vízfelület, tórészt a horgászok karbantartani kötelesek. Télen  halállomány védelme céljából  a stégek előtt rendszeresen lékelni kell a jeget. A léket jól látható módon meg kell jelölni. (Az így végzett társadalmi munkát a tóbizottságok vezetői igazolják.)

9) A stégen a tulajdonos köteles a nevét feltüntetni.

10 ) Tilos a tavon az állatok fürösztése!

11)A tó rendjét zavarni, víziállatokat, madarakat háborgatni tilos!

12) Alapszabály:

Minden egyesületi tagnak közösségi munkát kell végezni. (Télen pl. a nád vágása.) Aki ennek nem tesz eleget, következő évben úgy válthat engedélyt, ha 4.000 Ft megváltást fizet.

13) A társadalmi munkát lehet végezni csoportosan, vagy az egyesület által szervezetten.Az elvégzett társadalmi munka, idő és mennyiségét a tóbizottságok vezetői igazolják.

puspokladanyi joleti to harmas 9 puspokladanyi joleti to harmas 15

A fenti nem szabályzott egyéb kérdésekben, az Országos Horgászrendben foglaltak az irányadók.

vissza az elejére