0
Your Cart

Püspökladányi 1 számú jóléti horgásztó

puspokladanyi joleti to 1 015

Tógazda: Czibi József

tel: +36/30-541-09-66

terület: 2 Hektár

napijegy: 2000 Ft (6 órától – 18 óráig) (2013)

éves területi engedély: 15.000 / 7.500

új tag telepítési hozzájárulása: 6.000

horgászrend: 2-bot ,botonként 2 horog pergetés nincs

fogható halak: ponty , amur , busa , kárász , dévér, süllö , csuka , harcsa

A püspökladányi  1-es számú jóléti tó tórendje

A tavon csak az horgászhat, aki rendelkezik a szükséges okmányokkal, felnőtt és ifjúsági horgász esetében érvényes területi engedéllyel, horgászigazolvánnyal, Szövetségi tagsági betétlappal, fogási eredménynaplóval, állami jeggyel, személyi igazolvánnyal, melyeket a horgász köteles magánál tartani és ellenőrzéskor felmutatni.A felsorolt okmányok hiányában a tavon horgászat nem folytatható!!A tó eltartó képességét is figyelembe véve a mindenkori taglétszám 35 felnőtt és 10 ifjúsági horgász létszámban maximáljuk.

puspokladanyi joleti to 1 015 puspokladanyi joleti to 1 02

Új tag felvétele:

Csak olyan horgász nyerhet felvételt, aki tagja a Püspökladányi Sporthorgász Egyesületnek, a Mohosznak, aki horgászismeretekből beszámolt, aki ellen fegyelmi eljárást nem kezdeményezettek más horgászközösségek. A felvételről a tóközösség dönt.

 

Napijegy:

A 1 sz. tó gazdaságvezetőjénél előre meg kell váltani. A napi jegy érvényessége virradattól alkonyatig tart

puspokladanyi joleti to 1 011

1. Horgászkészségek használata

Felnőtt horgász: 2db.horgászbot mindegyikeken max. 3db. horog lehet. Készenlétben több bot is lehet. Csali halfogás címén a harmadik bot használata SZIGORÚAN TILOS! (AZONNALI KIZÁRÁS) fegyelmi büntetés!

Ifjúsági horgász: 1db. horgászbot max. 2db. horog lehet. De készenlétben több bot is lehet. Csali halfogás címén a második bot használata SZIGORÚAN TILOS! (AZONNALI KIZÁRÁS) fegyelmi büntetés!

Gyermek horgász: 1db. horgászbot KIZÁRÓLAG SZABÁLYOS ÚSZÓS KÉSZSÉG és 1db. horog lehet! Nemes halat Kizárólag szülői felügyelet mellett horgászhat! A készség el nem vihet

bedobását és a hal fárasztását csak a gyermek végezheti! A szülő csak a szákolásban segédkezhet! Stégről nem horgászhat.

2. Tilalmi idők.

A telepítési tilalom feloldását követő egy héten belül 2db nemes hal vihető el. Az a horgász, aki megfogta a méretkorlátozással védett halból a napi 2 db-ot (2 db ponty vagy 1 db ponty és amur) a horgászatot fejezze be a telepített halállomány érdekében!

Ponty tilalmi idő alatt naponta 1db ponty vihető el.

3. Méret korlátozások

Ponty 30 cm.Amur 40 cm.A továbbiakban, az Országos horgászrendben foglaltak irányadók.

4. Mennyiségi korlátozások

A telepítési tilalom feloldását követően: Felnőtt horgász: méretkorlátozás alá eső halfajokból naponta 2+1 db.(2 db ponty 1 db amur vagy fordítva). Egyéb halból 5 kg-ot vihet el.A kifogott, haltartóba tett halat cserélni TILOS. Ifjúsági és gyermek horgász: méretkorlátozás alá eső halfajokból naponta 1 db.(1 db ponty vagy 1 db amur). Egyéb halból 5 kg-ot vihet el.Aki megfogta a pontyból és amurból és egyéb halból az engedélyezett mennyiséget a továbbiakban csak harcsára horgászhat.

5. Egyéb rendelkezések

Etetéshez csak vízben nem oldódó és egészségre nem ártalmas etetőanyagok használhatók (kukorica- és gabonafélék).Kivétel: etetőkosár használata esetén.A tó területén a csalihalfogó háló és villantó használata engedélyezett!Az éjszakai horgászat ? a jól látható megvilágítással ? megengedett. Gyermekekre nem vonatkozik felügyelet mellett sem.A kifogott és megtartani kívánt, méretkorlátozással védett halat a fogás után azonnal, az egyéb kategóriába eső halfogást a vízpart elhagyása előtt maradandó módon be kell jegyezni a fogási naplóba.Az egy napra engedélyezett halmennyiség kifogása után, tovább horgászni nem szabad! Ez alól kivétel a folyami harcsa, mely méret és mennyiség korlátozás nélkül fogható.Foglalt hely nincs, mindenkor az érkezési sorrend az irányadó.

TILOS:

-A horgász készségek, etetőanyagok behordása.- A tóban fürödni.-A tavon az állatok fürösztése!- A tó rendjét zavarni, víziállatokat, madarakat háborgatni.- Szemetes helyen horgászni, szemetelni.Az egyesület minden felnőtt tagja jogosult a tavon horgászók igazoltatására, a kifogott halmennyiség ellenőrzésére, szabálysértés esetén intézkedési jog illeti meg.Alapszabály: Minden egyesületi tagnak közösségi munkát kell végezni!

A tó közösségi munka: évi 4 alkalom, megváltása napi 2000Ft. Aki december 15-ig nem számol el, az a következő évre nem kaphat területi engedélyt. 2 napot télen kell ledolgozni!! Az őszi telepítési hozzájárulást (5000Ft) augusztus 15?ig be kell fizetni, ellenkező esetben a következő évben új tag belépőt kell fizetni ( kizárási ok)A horgász a horgászhely elhagyása előtt köteles a horgászhelyet tisztán és rendezetten elhagyni.A sikeres telepítés érdekében a területi engedélyt március 15-ig ki kell váltani! BEFIZETÉS helye a TAKARÉK SZÖVETKEZET, a Gagarin utcán. A befizetést igazoló bizonylatot a gazdasági ügyintézőnek le kell adni. Fontos a telepítés ütemezése és a telepítésre felhasználható pénz mennyiségének ismerete érdekében!

puspokladanyi joleti to 1 010 puspokladanyi joleti to 1 06A fenti nem szabályozott egyéb kérdésekben, az Országos Horgászrendben foglaltak az irányadók.

 

vissza az elejére
×