0
Your Cart

Hungarospa horgásztó (Fürdő tó Hajdúszoboszló)

Az igazi horgászok pontosan tudják, mit jelent az érzés, hajnalban felkelni és beszívni a friss természet illatát. Nem hiába, a természet szeretete, a szép fogások és nagy fárasztások hallatán mindenkinek megjön a kedve a horgászathoz.

hungarospa_horgaszto_014

A Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. területén lévő „Csónakázó tó” is erre a sportra ad lehetőséget 53 horgászhelyével és páratlan halállományával, mely szeptember elején 7 mázsával növekedett. A nyáron nagy attrakciónak számító haletetés közben a kenyér után cuppogó halak látványa is eszébe juttatja az embernek, hogy milyen jó volna közéjük dobni a csalit.

hungarospa_horgaszto_004
A Hungarospa októberben és novemberben 7.00-16.00 óra között, decemberben, januárban, februárban 7.00-16.00 óra között, illetve március és április hónapban 7.00-17.00 óra között kínál lehetőséget a sikerélményben gazdag horgászatra. Belépés csak és kizárólag 7.00 órától a szolgálati kapunál engedélyezett! Gépkocsi elhelyezése a Zrt. területén kívül, a kijelölt parkolóban engedélyezett! A napi jegy megváltását követően (1000 HUF/fő) és a tökéletes helyszín megtalálása után bátran vethetjük bele magunkat a horgászatba.

hungarospa_horgaszto_002

A bőséges halállomány lehetővé teszi, hogy ne kelljen sokáig várakozni az első kapásokra, így a sikerélmény állandóan garantált. A napi horgászjegy megváltása 2 db horgászbot használatát teszi lehetővé. Ha megakasztottuk a halat, akkor jön a játszma második felvonása. A dráma kiteljesedése. Egy ember küzd a sikeréért, és egy hal az életéért. Sok ember híve annak a módszernek, hogy kifogja a halat, majd visszaengedi a vízbe, sokan pedig úgy vallják, hogy az ember zsákmányszerzésre született élete hajnalán, ha horgászik, hát zsákmányoljon. Annyit, amennyire szüksége van, és nem többet.

hungarospa_horgaszto_003

A Hungarospa-nál ennek a feltételei is szigorú szabályokhoz kötöttek: compó fogása esetén, valamint 5 kg-tól nagyobb halakat azonnal köteles a tóba visszahelyezni mindenki, elvinni szigorúan TILOS! Továbbá a halakra vonatkozó méretszabályozás is elengedhetetlen a későbbi évek sikeres horgászataihoz: pontyot 30 cm, amurt 40 cm, csukát 40 cm, harcsát 50 cm alatt kötelező visszaengedni a vízbe. A napi horgászás alkalmával a horgász 3 db nemes halat (ponty, amur, harcsa, csuka) és 5 kg egyéb halat (keszeg, kárász, törpeharcsa) vihet el 500 HUF/kg megfizetése mellett.

hungarospa_horgaszto_009

A jó horgász egyben természetszerető, környezetvédő, és talán furcsán hangzik – állatokat szerető ember. Ezért kérünk mindenkit, hogy a strandfürdő területén, valamint a vízparton tartsa tisztán környezetét! Amennyiben a szabályokat és a helyi korlátozásokat a horgász nem tartja be, illetve a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. részéről történő ellenőrzés szabálytalanságot tapasztal, úgy kizárásra kerül a horgászok köréből.

Változik az idő és a természet, a halak is felkészülnek a téli szezonra. Talán mégsem véletlen, hogy a tavaszi és az őszi szezon mindig olyan más. Mindig tud valami különlegeset nyújtani. Érdemes megpróbálni, kipróbálni – az ősi érzés az első hal zsákmányolásakor mindenkit megérint.

Napijegy ára: 1000 forint/2 bot

Nyitva tartás: csütörtök – péntek – szombat – vasárnap és ünnepnapokon reggel 7:00-17:00 között

Elérhetőség: (52) 558-558 (mellék 148)

vissza az elejére