Címünk: 4031, Debrecen Kishegyesi út 146. Tel.: (52) 739-299 Email: info@kapitalis.eu Rendelj akár regisztráció nélkül!
Horgászkártya
Kapitális Horgász Egyesület

Látóképi víztározó

2018-03-04

A Látóképi víztározó ez mesterséges tározó egy Y alakú völgyben (Vérvölgy), ahol a középvonal vízmélysége mai is eléri az 5-6 métert. Alakja után Gatya-tónak is nevezik. L- 1. tározó a hivatalos neve (víztérkódja: 000144), mivel az akkori vízügyi hatóságok 5 hasonló tavat szerettek volna kialakítani ott több céllal, de elfogyott a pénz minderre, csak az első szakasz jött létre. Lett volna külön vízi sportra, horgászatra, öntözésre, fürdésre alkalmas víz. Az első rész, az L-1. rendszer magába foglalta az úgynevezett Macsi-Balcsit Nagymacs község határában, ami ma is tófürdő, ennek folytatásaként egy horgász nádast (ami jól szűri a fürdő hetenként leengedett vizét) és magát a nagy tavat.

A rendszer vízellátása igen jó. A Tiszából a Keleti Főcsatornán keresztül érkezik a víz Balmazújváros alá, ahol egy jelentős kapacitású derítő-tisztító vízmű teszi ivóvíz minőségűvé arra az esetre, ha Debrecen vízellátása bármilyen, főként mennyiségi hiányt szenvedne. Ez természetesen igen ritkán fordul elő, így a Látóképi tó szinte mindig friss, egészséges vizet kap. Délkeleti végén pedig a felesleget elvezetik.

Víz típus: Víztározó

Terület (ha): 60

Átlagmélység: 4 /8/

Halak: ponty, amur, süllő, csuka, keszegfélék, ezüstkárász, fekete sügér, (compó), harcsa

Fenékviszonyok: Kemény, néhol akadós

A Látóképi horgásztó (víztározó) egy belvízlevezető csatorna ősmedrére épült 1981-ben. Debrecentől 14 kilométerre található, a horgászhelyeket közvetlenül egy földútról megközelíthetjük. A kilencvenes évek közepén fekete sügér telepítéssel sikerül a lehető legjobban visszafogniuk a törpeállományt. A Látóképi víztározóból rendszeresen fognak rekordlistás fekete sügéreket és egyéb fajtájúakat egyaránt. A Látóképi horgásztó folyamatosan magas vízállású, gyakran telepített, vélhetően ezért Debrecen környékének egyik leglátogatottabb horgásztava.

Debrecen felől közelítve a Látóképi csárdától a 33-as főúton haladva, kb. 2,5 km-re található. Földúton körbejárható, a horgászhelyeket is így közelíthetjük meg.

 

Elérhetőség:

Ponty Centrum Horgász Egyesület

telefon: +36 20 433 4460

ÁRAK:

Jegyeket hamarosan helyszínen is, illetve a környező horgászboltokban lehet azaz nálunk is!

Felnőtt éves engedély ára: 30.000-Ft (2018)

Felnőtt napijegy ára: 3.000-Ft (2018)

 

Feliratkozás hirlevelünkre

Kosár
Termék kereső
Novemberi akciónk
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 9:00-18:00
Szombat 7:30-14:00

Szállítás

Futárral: 1490 Ft

Pick Pack pont: 990 Ft

Ingyenes 20.000 Ft felett!!!