0
Your Cart

Püspökladányi 2 számú jóléti horgásztó

puspokladanyi joleti to kettes 7

2018-03-04

Tógazda: Máté Zsolt

tel: 70-556-00-88

terület: 4 Hektár

éves területi engedély: 20.000 / 10.000

új tag telepítési hozzájárulása: 10.000

horgászrend: 2-bot ,botonként 2 horog, pergetni szabad /balinólom kivételével/

fogható halak: ponty , amur , busa , kárász , dévér, süllö , csuka , harcsa

puspokladanyi joleti to kettes 2 puspokladanyi joleti to kettes 1

A 2.sz tó vezetőségét és vezetőjét a tó felnőtt tagsága választja meg. A választás akkor érvényes, ha a jelenlévők többsége 50%+1 fő egyöntetűen szavaz. A tavon csak az horgászhat aki rendelkezik a szükséges okmányokkal, felnőtt és ifjúsági horgász esetében érvényes területi engedéllyel, horgászigazolvánnyal, Szövetségi tagsági betétlappal, fogási eredménynaplóval, állami jeggyel, személyi igazolvánnyal, melyeket a horgász köteles magánál tartani és ellenőrzéskor felmutatni. A felsorolt okmányok hiányában a tavon horgászat nem folytatható! A tó eltartó képességét is figyelembe véve a mindenkori taglétszám 60 felnőtt és 5 ifjúsági horgász létszámban maximáljuk.

puspokladanyi joleti to kettes 6

Új tag felvétele:

Csak olyan horgász nyerhet felvételt, aki tagja a Püspökladányi Sporthorgász Egyesületnek, a Mohosznak, aki horgászismeretekből beszámolt, aki ellen fegyelmi eljárást nem kezdeményezettek más horgászközösségek. A felvételről a tóközösség dönt.

Napijegy:

A 2. sz. tó gazdaságvezetőjénél előre meg kell váltani. A napi jegy érvényessége virradattól sötétedésig.

1, Horgászkészségek használata

Felnőtt horgász: 2db.horgászbot mindegyikeken max. 2db. horog lehet. Készenlétben több bot is lehet. Csali halfogás címén a harmadik bot használata SZIGORÚAN TILOS! (AZONNALI KIZÁRÁS) fegyelmi büntetés!

Ifjúsági horgász: 1db. horgászbot max. 2db. horog lehet. De készenlétben több bot is lehet. Csali halfogás címén a második bot használata SZIGORÚAN TILOS! (AZONNALI KIZÁRÁS) fegyelmi büntetés!

Gyermek horgász: 1db. horgászbot KIZÁRÓLAG SZABÁLYOS ÚSZÓS KÉSZSÉG és 1db. horog lehet!

Kizárólag szülői felügyelet mellett horgászhat! A készség bedobását és a hal fárasztását csak a gyermek végezheti! A szülő csak a szákolásban segédkezhet! Stégről nem horgászhat.

2, Tilalmi idők

Telepítés után: 7 nap. Ponty tilalmi időszakában: külön engedély alapján 1 db ponty elvihető.

3, Méret korlátozások

Ponty 30 cm. Amur 40 cm. A 8Kg-tól nagyobb pontyokat kifogás után kíméletesen vissza kell engedni, HAZA VINNI TILOS! A továbbiakban, az Országos horgászrendben foglaltak irányadók.

4, Mennyiségi korlátozások

A telepítési tilalom feloldását követően.

Felnőtt horgász: Méretkorlátozás alá eső halfajokból naponta 2+1 db.(2 db ponty 1 db amur vagy fordítva). Egyéb halból 5 kg-ot vihet el. A kifogott, haltartóba tett halat cserélni TILOS. A FOGD MEG és ENGEDD EL módszer alkalmazható.

Ifjúsági és gyermek horgász: Méretkorlátozás alá eső halfajokból naponta 1 db.(1 db ponty vagy 1 db amur). Egyéb halból 5 kg-ot vihet el. A FOGD MEG és ENGEDD EL módszer alkalmazható.

5, Egyéb rendelkezések

A sikeres telepítés érdekében a területi engedélyt március 15-ig ki kell váltani! BEFIZETÉS a TAKARÉK SZÖVETKEZET-nél a Gagarin utcán. A befizetést igazoló bizonylatot a gazdasági -ügyintézőnek le kell adni. Fontos a telepítés ütemezése és a telepítésre felhasználható pénz mennyiségének ismerete érdekében! Aki a határidő után fizet ÚJ BELÉPŐNEK számít.

puspokladanyi joleti to kettes 11 puspokladanyi joleti to kettes 3 puspokladanyi joleti to kettes 10

Szabályok:

  • A horgász készségek, etetőanyagok behordása, a szoktató etetés. Etetésre csak természetes anyag használható.
  • Pergetésre balinólom használata TILOS!
  • A méretkorlátozással védett halakat a megfogást követően be kell jegyezni a fogási naplóba!
  • Szemetet a horgászhelyen hagyni TILOS!
  • Horgászstégek használata az országos horgászrend szerint!
  • Új stég építésére csak a tóközösség engedélyével van lehetőség.

A tó közösségi munka:

5 x 4óra a megváltása napi 1500Ft (5 napra 7500Ft) aki december 15-ig nem számol el az a következő évre nem kaphat területi engedélyt. (a halőrzés 1 alkalomnak számít) 2 napot télen kell ledolgozni!!

 

Mindenkinek kellemes és eredményes horgászatot kívánunk!

 

vissza az elejére
×