Címünk: 4031, Debrecen Kishegyesi út 146. Tel.: (52) 739-299 Email: info@kapitalis.eu Rendelj akár regisztráció nélkül!
Csatlakozz Egyesületünkhöz, váltsd ki nálunk állami jegyed

Csatlakozz Egyesületünkhöz, váltsd ki nálunk állami jegyed

Tisza-tavi területi jegyek és gáthajtási engedélyek elérhetőek üzletünkben.

A Tisza folyó 494 fm. km-től 638 fm. km-ig. Víztérkód: 000069,000077,000078

A "felső" Tisza szakaszra is kaphatóak napijegyek éves területi jegyek.

hajduhorgasz

Megyei Szövetségünk által kezelt vízterületek napijegyei is kaphatóak.

Rókás horgásztavak

Rókás horgásztavak

 

Mikepércs és Hajdúbagos között, festői környezetben található a Rókás-tó. Legkönnyebben úgy közelítheti meg a távolról érkező, hogy – a Debrecentől 9 km-re található – Mikepércs központjában a 47-es főútról a Postánál letér balra, és követi a végig kitáblázott útvonalat.

 

 

Fontos, hogy a falut a Kossuth utcán és a Szőlőskert utcán végig haladva hagyja el a horgász, máskülönben könnyen eltévedhet. Igaz, ha sok ideje van, akkor ez sem okoz neki bosszúságot, mert gyönyörű tájon kanyarognak a földutak, és olyan betekintést nyerhet az itt élő madárvilágra, ami nem mindennapi élményt jelent. Említést érdemel még, hogy itt található Európa legnagyobb földikutya-rezervátuma. Az elnevezés valójában nem egy, hanem három, egymástól külön álló, más-más horgászati szempontok alapján telepített tavat jelöl.

 

A kis tó (I.-es tó) kb. 4 ha, megtalálható benne a honos hazai halfajok szinte teljes palettája, s melléjük termetes afrikai harcsák júniustól lesznek telepítve. A nagy (2-es) tó, mely kb. 7 hektár kiterjedésű, szintén a helyet ad a honos halfajoknak – tehát található benne ponty, amur, süllő, folyami harcsa, kárász és keszeg bőséggel. Az itt kifogott legnagyobb hal egy 21 kg-os amur volt. Ami az előző tóhoz képest különbség, hogy ebbe a tóba sohasem telepítik a minden ikrát és ivadékot elpusztító afrikait. A kb. 5,5 hektáros új tóval a tulajdonos elsősorban a bojli-specialistáknak, és az élmény-horgászat szerelmeseinek igyekszik kedveskedni, így ebbe a tóba kizárólag 3 és 20 kg közötti példányok kerülnek betelepítésre. Bizony, van létjogosultsága e telepítési stratégiának, hiszen erre a műfajra a megyében ezen kívül nem túl sok lehetőség van. Az itt fogható halfajták: ponty, amur, süllő, folyami harcsa. A telepítések száma igen gyakori, mert mindhárom tóra egy-két hetenként kerülnek újabb halrajok, az azt megelőző fogástól függő mennyiségben, átlagban 10 mázsa körül.

 

 

Rókás horgásztavak

Rókás horgásztavak

Rókás horgásztavak

 

 

A horgászrend és a jegyárak a kis és középső tó esetében a Vekeri-tóéval megegyeznek. Az új tó esetében annyi különbség van, hogy az abban fogott halat nem lehet elvinni – hiszen ez az élményhorgászat célját szolgálja. Minden elismert sporthorgász-módszer alkalmazása megengedett a tavakon. Éjszakai horgászatra áprilistól nyílik lehetőség az I. és II. tavon. Érdemes tehát mindenképpen kipróbálnia e tavakat a sporiknak, mert a tulajdonos minden elképzelhető horgászigényt igyekszik kielégíteni – és aki meglátja, hogy micsoda mértékű beruházás történt az elmúlt félévben a Rókáson, annak e felől nem is marad kétsége. Az állandó 2,5-3 méteres vízszintet az itt folydogáló Kati-ér biztosítja, és ugyanez garantálja azt is, hogy oxigénhiány a legmelegebb kánikulában sem állhat be a tavakon. Ha pedig valaki a családtagjait is magával szeretné hozni, az nyugodt lehet afelől, hogy Ők is találnak maguknak látnivalót és elfoglaltságot. Garancia erre a fent leírt természeti szépségeken túl a számos kirándulóhely is, mint például a természeti oltalom alatt álló, és helyi zarándokhelyként is ismert hatalmas “ezeréves fa” is – amely azt jelzi a horgásznak, hogy jó helyen jár, innen balra kanyarodva néhány méterre megtalálja a kapitális pontyok tanyáját.

 

 

Elérhetőség: (52) 441-120

 

Kosár
Termék kereső
Nyitva tartás
Hétfő 12:00-18:00
Kedd-Péntek 9:00-18:00
Szombat 7:30-14:00
Vasárnap 7:30-12:00