0
Your Cart

Hajdúszoboszlói Horgász Egyesület – Mély tó /Hajdúszoboszló/

sporthorgasz egyesulet hajduszoboszlo tavak 20

A Hajdúszoboszlói Sporthorgász Egyesület 1956-ban alakult. Az akkori gépállomás dolgozói ,és a város más munkahelyei adták a tagság nagy többségét. A tagok általában munkás emberek voltak. A város közelébe horgász viz alig volt. TÉLAGYÁRI tavak voltak azok a területek, melyeket a legkisebb anyagi ráfordítás után horgász tóként lehetett működtetni. Akkor csupán csak két bányatavat adtak át a Hajdúszoboszlói Sporthorgász Egyesületnek kb. 3 hektár vízfelülettel.

sporthorgasz_egyesulet_hajduszoboszlo_tavak_07

Közben a téglagyártás folytatódott a kitermelt agyag nyomán újabb két tóval bővült az Hajdúszoboszló Sporthorgász Egyesület területe, és immár a tavak vízfelülete közel 6 hektár volt. Az elmúlt években pedig egy 6 hektáros vízterület került még a horgászható víz felületekhez. Jelenleg egyesületünk 16,5 hektáron négy külön tavat működtet. A város közelében elterülő tó-rendszer hal eltartó képessége a rendszeres telepítéseknek köszönhetően megyei szinten is jónak mondható.

Évente négy-öt alkalommal, éves szinten több mint három millió forint értékű halat telepítünk. A tavakba pontyot, amurt, csukát, süllőivadékot, csukaivadékot, júliusban afrikai harcsát telepítünk. A fent felsorolt halakon kívül fogható még tavainkban dévér, bodorka és kárász.

Fontos! Törpeharcsa NINCS a tavainkba. A téglagyári tavakon ponty tilalom nincs! Csak méret korlátozás van érvényben. Egyesületünk a természetvédelem minden területén elkötelezettnek érzi magát.

sporthorgasz_egyesulet_hajduszoboszlo_tavak_22

2014-es szabályok:

-A Téglagyári-tavakon az ebben a horgászrendben foglaltak érvényesek.

-A vízparton jelölt hely nem létesíthető, helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

-Gépjárművel az arra kijelölt helyen lehet parkolni, kivétel ez alól az Új-tó, ahol a vízparton közvetlenül lehet parkolni. Gépjárművel a tavak közé behajtani TILOS!

-Felnőtt horgász 2 bottal, botonként max. 2 horoggal horgászhat.

-Az ifjúsági horgász 1 bottal, 2 horoggal horgászhat.

sporthorgasz_egyesulet_hajduszoboszlo_tavak_09

Kifogható darab és mérethatárok:

-Egy horgász 1 nap 2 darab méretkorlátozás alá eső halat foghat, hetente pedig max. 6 darabot. Egyéb halból napi 5 kg fogható.

-Pontyból és amurból 6 kg feletti példány nem tartható meg! Ilyen hal fogásakor mérlegelés és fényképezés után a halat a lehető legrövidebb idő alatt kíméletes módon a halat vissza kell engedni a vízbe! A hal kiemelésekor merítőháló használata kötelező!

-Az ifjúsági horgászok területi engedélyével a méretkorlátozás alá eső halfajokból naponta 1 db, hetente 2db tartható meg. Egyéb halból napi 2kg, hetente 5kg.

-Éves területi jeggyel méretkorlátozás alá eső halból felnőtt horgász legfeljebb 25 db-ot, ifjúsági és kedvezményezett horgász 12 db-ot tarthat meg összesen.

-A fogási napló vezetése kötelező!! Hónap és nap, a tó megjelölését, az órát és a percet a kecsege rovatba kell beírni. A hal tömegéhez a mérlegelt tömeget kell rögzíteni 0,5 kg-ra kerekítve.

-A horgász a fogott halat a horgászat befejezéséig köteles magánál tartani és az ellenőrzéskor bemutatni. A megtartott halat cserélgetni TILOS!

-A tavainkra váltható napijegy és sporthorgász jegy. Mindkét jeggyel lehet az egyesület minden vizén horgászni. A napijeggyel 2 db méretkorlátozás alá eső- és 3 kg egyéb hal vihető el.

-A sporthorgász jeggyel hal nem tartható meg, haltartó használata TILOS!

-A horgászzsákmány eladása, gazdasági jellegű cseréje SZIGORÚAN TILOS!

hajduszoboszloi_teglagyari_tavak004

TILALMI IDŐK:

-Országos Horgászrend szerint. Pontyra faj szerinti tilalmi idő nincs.

-Halasítás után fajlagos tilalmat tartunk, melynek időpontját hirdetőtáblán jelöljük. A halasítás utáni hétvégén éjszaka horgászni TILOS!

-Területi engedéllyel horgászni napkeltétől napnyugtáig, május 1. és szeptember 30. között napkeltétől 22:00-ig lehet. Napi jeggyel pedig napkeltétől napnyugtáig lehet. Telepítéskor mindig a kifüggesztett horgászrend szerint lehet horgászni.

-A tó környékén sátrat verni, kempingezni TILOS. Tüzet rakni csak a kijelölt helyen szabad.

-Éjszakai horgászat (péntek, szombat éjszaka, vasárnap éjfélig), ünnepnapok és az ünnepnapok előtti éjszakán a horgászat területi engedéllyel engedélyezett! Napi jeggyel éjszaka horgászni TILOS!

-Szennyezett, szemetes horgászhelyen horgászatot kezdeni, vagy folytatni TILOS. A horgászat során keletkező hulladékot a horgász köteles elvinni!

-A horgászat befejezése után a horgászhelyet tisztán kell elhagyni! Minden horgász köteles a víz és környéke környezetvédelmére vonatkozó rendelkezéseket megtartani és másokkal megtartatni! Ezek be nem tartása fegyelmi eljárást von maga után!

-A tóban fürödni TILOS!

 

Elérhetőség

Fehér Tamás 0670-698-3509

vissza az elejére
×