0
Your Cart

Bánházi horgásztó

banhazi horgaszto 08

A tó Hajdú-Bihar megye és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye határán Fülöp községben található. Debrecen (a 48 főút) irányából Nyírbátor irányába áthaladva a falun már látszik a kerítéssel körbevett horgásztó. Rendezett gépkocsi parkoló várja az autóval érkezőket, ahonnan a víz 10-20 méterre van. Az ide érkezőknek éjjel-nappal – 24 órában – nyílik lehetőségük a horgászatra. Az egykori vályogvető területén mesterségesen kiásott fél hektáros tó, a 90-es években egy tórekonstrukciós munkálaton esett át, így nyerte el végleges formáját. Ezekben az években történtek az első telepítések is. Akkor 2 illetve 3 nyaras pontyot, valamint, csukát és harcsát telepíttetünk, de helyeztünk bele egyéb halakat is.

banhazi horgaszto 08A tavat intenzíven nem használtuk. A horgászati tevékenység 2010. májusában indult meg. Az első és az ezt követő telepítésekből adódóan mára a tavi körülményeket kedvelő minden halfaj megtalálható. Kiemelkedően jó a harcsa, ponty, busa és amur állomány. A halőrök minden, a horgászok által kifogott és elvitt halat lemérnek és naplóznak. Ez alapján történik a visszatelepítést. Folyamatosan pótoljuk a kifogott, elvitt halakat, hogy mindig jó eredménnyel horgászhassanak. A parton, kényelmes horgászhelyeket kínálunk minden kedves horgászunknak. A horgászhelyek, stégek kialakításánál fontos szempont volt, hogy a vendégek kényelmesen horgásszanak, ne legyenek túl közel egymáshoz.

banhazi horgaszto 03Fajlagos tilalmi idő nincs. Fenekező és úszós készségeket alkalmazhatunk sporthorgászati módszerek mellett. Etetőanyag használata korlátozottan lehetséges. Télen a lékhorgászat engedélyezett, de az üzemeltetővel egyeztetni szükséges, úgy, mint a hétköznapi éjszakai horgászatot. A kifogott hal napi áron megvásárolható.

banhazi horgaszto 04A horgászokat kísérő családtagok számára is tartalmas kikapcsolódást nyújt a horgásztóhoz tartozó körülkerített terület. Sátorozási és főzési igényeknek megfelelően kerti padokkal felszerelt bográcsozó-, szalonnasütő helyek állnak rendelkezésre. /Szükség esetén bográcsok is bérelhetők./ Szomjúságukat hűtött italokkal csillapíthatják, a helyben lévő büféből. Szervezünk illetve rendezünk horgászversenyeket és más szórakoztató programokat is. A tóparti hatalmas réten sok szép rendezvény valósítható meg. A tó igény szerint horgászversenyek, illetve családi és céges rendezvények alkalmára kibérelhető. Nagyon szívesen fogadunk egyéni kezdeményezéseket, melyek véghezviteléhez segítséget nyújtunk.

banhazi horgaszto 07A terület parkosítása, fásítása folyamatos. A tavat és környékét próbáljuk évről-évre komfortosabbá, horgászhatóbbá tenni segítvén a kellemes pihenést. Alapvető célunk egy olyan hobbicentrum létrehozása, ahol a család minden tagja megtalálja a számításait és jó szívvel gondol vissza a nálunk eltöltött időre. Mindenkinek jól felfogott érdeke, hogy legyünk figyelemmel egymásra, a tisztaságra, a csodálatos természet szépségeire, hogy mindannyian kulturáltan, kipihenve tölthessük el a szabadidőnket.

banhazi horgaszto 06

Szabályzat:

 • Horgászni csak a nyitvatartási idő alatt lehetséges.
 • A nappali illetve az éjszakai horgászjegy vásárlása kötelező. A horgászat megkezdése előtt a tónál lévő bódéban lehet a napijegyet megvásárolni. Az elveszett napi jegy csak új napi jegy váltásával pótolható.
 • Csak a kijelölt horgászhelyeken lehet horgászni, a vízparton nem lehet jelölt helyet kialakítani. A horgászhelyek elfoglalása előjegyzési illetve érkezési sorrendben történik.
 • Az ellenőrzésre jogosult személyek kérésére mindenki köteles a napijegyét, igazolványát, haltartóját, táskáját, botzsákját, gépjárművét megmutatni.
 • Távozás előtt a vásárolt jegyet ill. a kifogott halat a halőrnél be kell mutatni, ill. a sporthorgászjeggyel rendelkezőknek a megtartott halat lemérés után napi áron ki kell fizetni. Ha szükséges kérjük bemutatni a nagyobb szatyrok, vödrök tartalmát, valamint a bottartó zsákok tartalmát.
 • A keletkező hulladékot, a tó környékén elhelyezet szemetesekben kell elhelyezni. Mindez kiterjed a csikkekre és a napraforgóhéjára is! A szelektív hulladékgyűjtésre használt tárolókat a kijáratnál helyeztük el, a használatát előre is köszönjük!
 • A tóberendezési tárgyak (padok, WC, szemetes stb.) rendeltetésszerű használata, ill. állapotmegóvása minden vendégünk kötelessége. Tilos a fák, a növények rongálása és a fára mászás!
 • A tóban fürödni TILOS! Tilos a csónakázás, evezés, fürdés, úszás és bármilyen vizi sport!
 • Másokat szándékosan zavaró, túlzott alkoholos befolyásoltság alatt álló személyekkel szemben a tó területén lévő tartózkodás megtiltható.
 • Tilos a tó mellett zajongni, énekelni, lármázni és ezzel zavarni a horgászatot!
 • Tilos tüzet gyújtani, amely alól kivételt képez a kijelölt hely és a halőr által kifejezetten engedélyezett tűzgyújtás, illetve a haszonbérlő által szervezett rendezvények esete (pl. halászléfőző verseny)!
 • A tóparton mindenki csak saját felelősségére tartózkodhat, meredek parthoz, úszni nem tudó gyermeket engedni TILOS!
 • Tilos a tóba bármilyen tárgyat, idegen halat, halivadékot betenni, bedobni!
 • A horgásztó magánterület, melyet a nyitvatartási időn kívül kutyákkal őrzünk. Ezért kérjük, hogy a hivatalos nyitvatartási időn kívül a tó területén horgászati tevékenységet ne folytasson.

Horgászati feltételek:

 • A kifogott nemeshal mennyiség után a horgászat csak új, immáron sporthorgász jeggyel folytatható.
 • A kifogott halat csak akkor lehet szákba helyezni, ha az megvásárlásra kerül, szákba elhelyezett halat a későbbiekben visszadobni, később cserélni TILOS!
 • Amennyiben a választott napijegy típus elvihető halmennyiséget nem tartalmaz, a fogott illetve a fogás során súlyosan sérült hal a kifüggesztett áron vihető el.
 • A hal testhossza az orrcsúcstól a farokúszó tövéig mért távolság.
 • A 4 kg feletti halakat állomány megőrzés céljából megtartani nem lehet (kivéve harcsa), kérjük kifogás után azonnal visszaengedni!
 • Amennyiben a 4 kg feletti hal a horgász hibájából bármilyen jellegű és súlyosságú sérülést szenved a horgász köteles a halat a kifüggesztett áron kifizetni.
 • A szomszédok a nagytestű hal fárasztását kötelesek elősegíteni szükség esetén a saját készségük kivételével.
 • A dobások irányának a saját horgászhely sávjába kell esnie, a víz képzeletbeli középvonalán túldobni csak akkor engedett, ha szemben horgászat nem folyik.
 • Rablóhalak kishallal történő horgászata megengedett.
 • Etetésre kizárólag szemes takarmányok használhatók!
 • Az etetőanyag beszórható maximális mennyisége 0,5 kg! Tilos nagymértékű etetőanyag tóba juttatása!
 • Éjszakai horgászat 14 éves korig még szülői felügyelet mellet is TILOS!
 • Tilos a gereblyézés, hálóval történő fogás és a pergetés!
 • Alkoholos vendég nem horgászhat még saját felelősségére sem.

Jegyárak:

-Nappali jegy (6,00-tól 20,00-ig): 2.800 Ft.

-Éjszakai jegy (19,00-tól 05,45-ig): 3.500 Ft.

Elérhetőség:

4266 Fülöp, Bánháza út 11.

Mobil: +36 20 567 1213

 

vissza az elejére