0
Your Cart

Sáska horgásztó

saska horgaszto hajduszoboszlo 23

Hajdúszoboszló és Debrecen között, Ebes külterületén, egy 5 ha-os bekerített területen elhelyezkedő, 2,1 ha vízfelületű horgásztavat építettünk, amely 2011 óta áll a horgászok rendelkezésére. A tavat egy régi folyómeder (Vérvölgyi ősmeder) kb. 300 m hosszú és kb. 100 m széles szakaszán alakítottuk ki.

saska horgaszto hajduszoboszlo 23 saska horgaszto hajduszoboszlo 24

Part, meder, vízmélység

A Sáska horgásztó egy körtöltéses tó. A töltés koronája 5 m széles, a tó felőli töltésrézsű 1/5-ös, vagyis egyáltalán nem meredek – a gyerekek is kényelmesen lesétálhatnak a víz szélére -, töltésvédelemre nincsen szükség, a hullámok szabadon felfutnak a rézsűn. A töltésre fűzfákat telepítettünk, felületét fű borítja. A horgásztó és a töltésének területe összesen 2,9 ha.

saska horgaszto hajduszoboszlo 12

A tó alakja nem szabályos (leginkább egy folyószakaszra emlékeztet). Az északi és déli zárótöltés egyenes (az egyik 90 m hosszú, a másik pedig 110 m), a nyugati part két egyenes szakaszból áll, összesen 280 m hosszan, egy törésponttal, a keleti part pedig hullámos, öblökkel, kiszögellésekkel tagolt (320 m hosszú).

saska_horgaszto_legifelvetelA töltésen kívül szivárgó- ill. feltöltő csatornák húzódnak. A víz széle és a csatorna közötti sáv 9-12 m széles. A horgásztó átlagos vízmélysége 1,4 m, legmélyebb medencéje 2,5 m mély (50×60 m területen), a partszéli, legsekélyebb részeken pedig 70 cm. A tó medrének közepén(300 m hosszan) 15-20 m széles vezérárok húzódik, amely 1,8 m mély. A meder egyenletes, akadómentes, lépcsős kialakítású. Az építés során kialakított hosszanti törésvonalak jól meghorgászhatóak.

saska horgaszto hajduszoboszlo 14

A Sáska kiválóan alkalmas horgászversenyek lebonyolítására, medrét és töltését kifejezetten a horgászok igényeit figyelembe véve alakítottuk ki. Horgászversenyeken a két hosszanti parton(összesen 500 m) kitűzött állásokban 50 fő fér el kényelmesen. A horgásztó versenyek, zárt körű rendezvények céljára kibérelhető.

Halállomány

A tó halállománya főleg pontyfélékből (tükörponty, tőponty, nyurgaponty), amúrból, kárászból, keszegfélékből, compóból áll. Ragadozó halként egyelőre csukákat telepítettünk.

Vízminőség

A horgásztó folyamatos vízutánpótlását, kiváló vízminőségét a Látóképi víztározó biztosítja. Az üzemvízszint fenntartására korlátlan mennyiségű víz áll rendelkezésünkre.

A környezet

A horgásztó művelés alatt álló szántóföldek között helyezkedik el, az Alföldön szokatlan völgyszerű mélyedés alján. Környezetében viszonylag nagy szintkülönbségeket figyelhetünk meg. A tó körül 150-200 db pusztaszil, 20 db szomorúfűz, 30 db csavartfűz, 20 db egyéb díszfa került telepítésre. A sátorozás megengedett, bográcsozásra 2 db kiépített tűzrakó hely áll rendelkezésre. A bekerített terület egy része (kb. 1 ha) egyelőre mezőgazdasági művelés alatt áll, illetve kiépítésre vár egy 1 ha-os udvar, amit közösségi térként fogunk használni a jövőben.

saska horgaszto hajduszoboszlo 22

Szabályok

 • Horgászni fejenként maximum két bottal, botonként 1 horoggal lehet.
 • Egy horgászjeggyel csak egy ember horgászhat, mindenkinek, aki horgászik, személyre szóló jegyet kell vásárolnia.
 • Horogszabadító használata kötelező!
 • Pergetni tilos!
 • Ha a kifogott halakon sérülést tapasztalnak, illetve ha a kifogás során a halak megsérülnek, kérjük, szóljananak a tópásztornak, hogy a sebfertőtlenítést elvégezhesse!
 • Az apró szemű merítőháló és a pontymatrac használata elvárt (egyelőre nem kötelező).
 • A megakasztott illetve kifogott halakkal bánjanak kíméletesen, azokat a halakat, amelyeket nem kívánnak megtartani, a lehető legrövidebb időn belül helyezzék vissza a tóba
 • Azokat a halakat, amelyeket a haltartóba tesznek, a horgászat befejeztével meg kell vásárolni.
 • A haltartó szákba helyezett(megtartani kívánt) halakat később megfogottakra cserélni tilos!
 • A tóból kifogott compókat kíméletesen, azonnal vissza kell engedni.
 • A kifogott folyami harcsát visszaengedni tilos, adják oda a tópásztornak, illetve igény szerint megvásárolható.
 • A horgásztó területén a bográcsozás és a sátorozás megengedett.
 • Vigyázzunk a tisztaságra! Kérjük, hogy a cigarettacsikket, napraforgóhéjat és egyéb hulladékot gyűjtsék össze, majd a halőrháznál található kukákban helyezzék el.
 • Parkolni a kijelölt parkolóban lehet.
 • A Sáska horgásztó kutyával, őrrel, és 24 órás, folyamatos felügyeleti- és kamerarendszerrel, valamint riasztóval őrzött terület!?
 • A töltésre autóval felhajtani tilos (a töltés állagának és a fű állapotának megőrzése érdekében).
 • A tóban FÜRÖDNI TILOS!
 • A horgásztó területére kutyát behozni csak pórázon szabad!
 • A horgásztó területén 14 éven aluli gyermek csak szülői, illetve felnőtt felügyelettel tartózkodhat.
 • A létesítmény területén mindenki csak a saját felelősségére tartózkodhat, az esetleges balesetekért, sérülésekért semmilyen felelősséget nem vállalunk.
 • A horgászat befejeztével a horgászok csomagjait a tópásztornak jogában áll átvizsgálni.

Jegyárak (2013)

Nappali sport / 2000 Ft

Nappali halas / 3500 Ft

Éjszakai sport / 2500 Ft

Éjszakai halas / 4000 Ft

További napijegy árak az alábbi linken.

A Sáska horgásztavon minden éjszaka lehet horgászni, előzetes egyeztetéssel, minimális létszám elvárás nélkül.

Elérhetőség

Simon János  (30) 382-03-04

vissza az elejére
×