Látóképi horgásztó (régi DATE tó)

A Hajdú Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége tájékoztatja Tisztelt horgásztársait, hogy a Látóképi Horgász tavon- ismertebb nevén DATE tó – tovább folytatódnak a karbantartási munkálatok. Az elmúlt napokban az évek alatt szabadon burjánzó nádat vágattuk le és semmisíttettük meg. A part közvetlen közelében kivágattuk a vadon nőtt cserjéket.

A héten a TIVIZIG erdészeti szakembereinek az irányítása mellett ritkításra illetve kivágásokra kerülnek azok a fűzfák, amelyek korhadtak, és balesetveszélyessé váltak.

A napokban a TIVIZIG földmérője ellenőrizte a part mellett elhúzódó partisávot, és azt karókkal kijelölte. Minderre azon oknál fogva volt szükség, hogy a 2017. május 07-én induló partkarbantartásnál el lehessen végezni a parti sáv egyengetését. A parti sáv egy részénél kb. 800-en a kikerülő nádtorzsákból és iszapból lesz feltöltve a parti sáv a saját terültünkön. A kotrás a parti sávtól kb 10-12 m-re kerül végrehajtásra. Ezzel a munkával az eredeti állapotot szeretnénk visszaállíttatni a szakemberekkel.

A fenti munkálatokkal 2018 május 15-ig szeretnénk végezni, hogy a Látóképi Horgásztóra területi engedélyt váltók kulturált, rendezett környezetben hódolhassanak szenvedélyüknek, a Horgászatnak!

Szabályzat 2020:

-A látóképi horgásztavon horgászni csak érvényes állami horgászjegy birtokában és tárgyévre érvényes területi jeggyel szabad.
A területi jegy ára 2020-ban 35 000 ft.
-Éves területi jegyek kiadható száma: 120 darab, melyet csak a szövetség irodájában (4024 Debrecen, Balaháné u. 4. szám) lehet kiváltani 2020. 02.12-től.
-Október-1-től december 31-ig pergető napijegy váltásra van lehetőség, melynek ára 2500 forint/nap, melynek birtokában sem lehet halat elvinni.
-A területi jegyet kiváltók tudomásul veszik, hogy 2 darab környezetvédelmi napon részt kell venni, vagy meg kell váltani 5000 ft/alkalom áron.
-A területi jeggyel rendelkezők a vízterületen horgászók jogosultságát (területi jegy) ellenőrizhetik, a másik zaklatása nélkül, az ellenőrzöttnek köztelessége a területi jegyét megmutatni.
-Éves területi jegy birtokában elvihető halmennyiség: Méretkorlátozással védett halfajok esetén 30 db/év, maximum 2 db/nap, maximum 6 db/hét.
-Méretkorlátozással nem védet halfajok esetén maximum 2 kg/nap, összesen 20 kg/év.
-A limit elérése esetén a tárgyévre érvényes új területi jegy váltására NINCS lehetőség.
-A 8 kg-nál nagyobb amurt és pontyot kifogásuk után azonnal, a fogás helyén vissza kell engedni.
-Méretkorlátozás fogási napló szerint, kivéve süllő (minimum 40 cm).
-Tilalmi idők fogási napló szerint.
-Szemetes horgászhelyen horgászni tilos, szemetelni tilos.
-A horgászati szabályok és a helyi horgászrend megsértése esetén az állami horgászjegy és területi jegy a helyszínen bevonásra kerül. Területi jegyet a következő évben a szabálytalankodó nem válthat.
-A területi jegy megvásárlásával tulajdonosa hozzájárul, hogy a horgászati tevékenységével kapcsolatosan a jogosult vagy képviselője által fénykép, mozgókép és hangfelvétel készülhessen.

A területi jegyet váltóknak két alkalommal környezetvédelmi napon kell részt venni, vagy azt 5000 Ft./alkalom áron megválthatják. Akik 2019. évre rendelkeztek a horgásztóra érvényes területi jeggyel, és 2020 évre újra szeretnének területi jegyet váltani, de nem teljesítették környezetvédelmi napon való részvételt azok részére csak akkor áll módunkba területi jegyet adni, ha az elmaradt környezetvédelmi napot megváltják.

A Látóképi horgásztavon engedélyezett az éjszakai horgászat április 1 ? szeptember 30-között.

2020.évben, akik 30 kg fölötti harcsát fognak ki a horgásztóból azon horgászok részére 2021. évben térítés mentesen biztosítunk területi jegyet.

A Látóképi horgásztavon ? a csukaállomány védelme érdekében? november 01-január 31 között csukaelviteli tilalom kerül elrendelésre. Mély nyelés esetén a szereléket a szálnyílás előtt el kell vágni és a halat vissza kell helyezni a horgásztó,.

2020. évben a megyei Szövetség több megyei halfogó versenyt fog tartani a Látóképi horgásztavon. A versenyek előtt edzési lehetőség lesz biztosítva a versenyzők részére. Az edzésen és a verseny folyamán, a versenyen résztvevőknek halelvitelre nincs lehetősége. A horgászversenyek időpontjairól honlapunkon a hajdu-horgasz .hu oldalon értesítéssel leszünk.

2020. év nyarán a Látóképi Horgásztó környezetében gyermek horgásztábor lebonyolítását is tervezzük. A nyári tábor ideje alatt a területi jeggyel rendelkezők a Hortobágy felőli partszakaszon a szivattyúháztól folyás szerint felfelé valamint a Debrecen felőli partszakasz teljes hosszában horgászhatnak.

Horgászboltunk Debrecenben a Kishegyesi út 146 szám alatt található. A legújabb és legjobb minőségű termékeken kívül államijegyek és területi jegyek értékesítését is ellátjuk