Látóképi horgásztó (régi DATE tó)

A Hajdú Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége tájékoztatja Tisztelt horgásztársait, hogy a Látóképi Horgász tavon- ismertebb nevén DATE tó – tovább folytatódnak a karbantartási munkálatok. Az elmúlt napokban az évek alatt szabadon burjánzó nádat vágattuk le és semmisíttettük meg. A part közvetlen közelében kivágattuk a vadon nőtt cserjéket.

A héten a TIVIZIG erdészeti szakembereinek az irányítása mellett ritkításra illetve kivágásokra kerülnek azok a fűzfák, amelyek korhadtak, és balesetveszélyessé váltak.

A napokban a TIVIZIG földmérője ellenőrizte a part mellett elhúzódó partisávot, és azt karókkal kijelölte. Minderre azon oknál fogva volt szükség, hogy a 2017. május 07-én induló partkarbantartásnál el lehessen végezni a parti sáv egyengetését. A parti sáv egy részénél kb. 800-en a kikerülő nádtorzsákból és iszapból lesz feltöltve a parti sáv a saját terültünkön. A kotrás a parti sávtól kb 10-12 m-re kerül végrehajtásra. Ezzel a munkával az eredeti állapotot szeretnénk visszaállíttatni a szakemberekkel.

A fenti munkálatokkal 2018 május 15-ig szeretnénk végezni, hogy a Látóképi Horgásztóra területi engedélyt váltók kulturált, rendezett környezetben hódolhassanak szenvedélyüknek, a Horgászatnak!

Szabályzat 2018:

-A látóképi horgásztavon horgászni csak érvényes állami horgászjegy birtokában és tárgyévre érvényes területi jeggyel szabad.
A területi jegy ára 2018-ban 25 000 ft.
-Éves területi jegyek kiadható száma: 100 darab, melyet csak a szövetség irodájában (4024 Debrecen, Balaháné u. 4. szám) lehet kiváltani 2018. 05.15-től.
-Október-1-től Január 31-ig pergető napijegy váltásra van lehetőség, melynek ára 2500 forint/nap, melynek birtokában sem lehet halat elvinni.
-A területi jegyet kiváltók tudomásul veszik, hogy 2 darab környezetvédelmi napon részt kell venni, vagy meg kell váltani 5000 ft/alkalom áron.
-A területi jeggyel rendelkezők a vízterületen horgászók jogosultságát (területi jegy) ellenőrizhetik, a másik zaklatása nélkül, az ellenőrzöttnek köztelessége a területi jegyét megmutatni.
-A látóképi horgásztavon engedélyezett az éjszakai horgászat április 1 – augusztus 31-között.
-Éves területi jegy birtokában elvihető halmennyiség: Méretkorlátozással védett halfajok esetén 30 db/év, maximum 2 db/nap, maximum 6 db/hét.
-Méretkorlátozással nem védet halfajok esetén maximum 2 kg/nap, összesen 20 kg/év.
-A limit elérése esetén a tárgyévre érvényes új területi jegy váltására NINCS lehetőség.
-A 8 kg-nál nagyobb amurt és pontyot kifogásuk után azonnal, a fogás helyén vissza kell engedni.
-Méretkorlátozás fogási napló szerint, kivéve süllő (minimum 40 cm).
-Tilalmi idők fogási napló szerint.
-Szemetes horgászhelyen horgászni tilos, szemetelni tilos.
-A horgászati szabályok és a helyi horgászrend megsértése esetén az állami horgászjegy és területi jegy a helyszínen bevonásra kerül. Területi jegyet a következő évben a szabálytalankodó nem válthat.
-A területi jegy megvásárlásával tulajdonosa hozzájárul, hogy a horgászati tevékenységével kapcsolatosan a jogosult vagy képviselője által fénykép, mozgókép és hangfelvétel készülhessen.

Horgászboltunk Debrecenben a Kishegyesi út 146 szám alatt található. A legújabb és legjobb minőségű termékeken kívül államijegyek és területi jegyek értékesítését is ellátjuk