0
Your Cart

Ohati bojlis horgásztó

2018-03-04

A Hortobágyi Halgazdaság Zrt. a védett hortobágyi puszta háborítatlan nyugalmát és felejthetetlen horgászemlékeket kínál az ide látogató vendégei számára az Ohati Horgász- és Bemutató Központban. Ezt az intenzíven és folyamatosan telepített, változatos halállomány, a kapitális ragadozó és békéshalak biztosítják. Az Ohati Horgász- és Bemutató Központ a hortobágyi puszta szívében a Gyökérkúti tóegység területén található. A terület könnyen elérhető gépjárművel a 33-as főútról Tiszacsege irányában a Telekházi úton. Vonattal Gyökérkút megállóhelyen leszállva a Nyugati-főcsatorna partján szintén kényelmesen meg lehet közelíteni a tavakat. A Központban parkolási lehetőség biztosított.

ohati bojlis horgaszto hortobagy 3

Országosan is elismert horgászvíz a 26, hektár területű Ohati III. horgásztó, melyen akár 100 órát is horgászhatnak egyhuzamban a profi vagy amatőr horgászvendégeink. E tó kiemelkedő ponty, amur, csuka, harcsa, keszeg és kárász állományával méltán nyerte el a verseny- és hobbihorgászok elismerését is. A horgászfogások között nem ritkák a 10 kg-on felüli pontyok és amurok, a 8-10 kg-os csukák és az 1 kg-os kárászok.

ohati bojlis horgaszto hortobagy 4

Horgászrend

A horgászjegy telefonos, vagy internetes bejelentkezés és időpont-egyeztetés útján rendelhető. Napijegy bejelentkezés nélkül a helyszínen is váltható, de ekkor nem biztosított aznapra a horgászat. Napijegyet csak érvényes állami horgászjeggyel rendelkező horgászok válthatnak. A helyszínen a horgászjegyek kiadása a telekházi úttól délre eső fehér szivattyúház mellett található halőrházban történik. Kérjük, hogy vendégeink a jegy- és információszerzés céljából fáradjanak az őrházhoz.

ohati bojlis horgaszto hortobagy 5

Nappali napijegy: A jegy egy fő részére biztosít horgászhelyet az Ohati III. horgásztavon az alábbiakban ismertetett nappali nyitvatartási időben. A jeggyel autós behajtás be és kipakolásnál csak külön belépő váltásával lehetséges (max. 30perc). Az alkalmazható horgászfelszerelések: 2 darab horgászbot, (melynek dobósúlya botonként nem haladhatja meg a 3.5lb vagy 150g-ot) 1 darab horoggal, valamint 1 darab 1 m2-es emelőháló. A botokra meghatározott dobósúly határ minden horgászjegy kiváltójára vonatkozik. A napijegy a tó keleti, déli és nyugati gátján jogosít horgászatra.

Éjszakai pótjegy: A jegy nappali napijeggyel már rendelkező fő részére biztosít horgászhelyet az Ohati III. horgásztavon az alábbiakban ismertetett éjszakai nyitvatartási időben. Az alkalmazható horgászfelszerelések: 2 darab horgászbot, botonként 1darab horoggal. Az éjszakai napijegy a nappali napijegyre vonatkozó gátakon jogosít horgászatra.

ohati bojlis horgaszto hortobagy 7

Családi napijegy: A jegy a családok részére biztosít horgászhelyet az Ohati III. horgásztavon az alábbiakban ismertetett nappali nyitvatartási időben. A jeggyel autós behajtás be és kipakolásnál csak külön belépő váltásával lehetséges (max. 30perc). Az alkalmazható horgászfelszerelések: 4 darab horgászbot, botonként 1darab horoggal, valamint 1 darab 1 m2-es emelőháló. Családnak számít egy felnőtt férfi, egy felnőtt hölgy és maximum négy (16 év alatti) gyermek.

Családi 24 órás napijegy: A jegy a családok részére biztosít horgászhelyet az Ohati III. horgásztavon, az alábbiakban ismertetett nappali, továbbá az éjszakai nyitvatartási időben. A jeggyel autós behajtás be és kipakolásnál csak külön belépő váltásával lehetséges (max. 30perc). Az alkalmazható horgászfelszerelések: 4 darab horgászbot, botonként 1darab horoggal, valamint 1 darab 1 m2-es emelőháló. Családnak számít egy felnőtt férfi, egy felnőtt hölgy és a családhoz tartozó (16 év alatti) gyermekek.

Bojlis dupla napijegy: A jegy egy fő részére biztosít horgászhelyet az Ohati III. horgásztavon az alábbiakban ismertetett nappali, továbbá az éjszakai nyitvatartási időben. A jegy a felhasználóját autós behajtásra feljogosítja be és kipakolásnál (max.30perc). Az alkalmazható horgászfelszerelések: 2 darab horgászbot, botonként 1 darab horoggal. A bojlis dupla napijegy minimum két napra igényelhető.

Kiegészítő jegy: A kiegészítőjegy a napijeggyel rendelkező személy részére biztosít kiegészítő horgászati lehetőséget. Az alkalmazható horgászfelszerelés: egy darab horgászbot, 1 darab horoggal, valamint 1 darab 1 m2-es emelőháló.

Családi bojlis dupla napijegy: A jegy a családok részére biztosít horgászhelyet az Ohati III. horgásztavon az alábbiakban ismertetett nappali, továbbá az éjszakai nyitvatartási időben. A jegy a felhasználóját autós behajtásra feljogosítja be és kipakolásnál (max.30perc). Az alkalmazható horgászfelszerelések: 4 darab horgászbot, botonként 1 darab horoggal. A családi bojlis dupla napijegy minimum két napra igényelhető.

Gépkocsi behajtási engedély: A jegy csak érvényes horgász jeggyel váltható. A gépkocsi behajtási jegy egyszeri felhasználásra jogosít a horgászfelszerelés be és kipakolására, ennek időtartama nem haladhatja meg a 30 percet. A gépkocsi behajtásnál minden alkalommal előzetesen értesíteni kell az ügyeletes tó őrt, e nélkül nem lehet behajtani.

Látogatói Jegy: A látogatói jegy maximum 2 órára váltható a horgásztavak területére. Horgász tavak területén érvényes jegy nélkül tartózkodni tilos.Az Ohati III. horgásztó határai: északról és nyugatról a tápcsatorna, keletről a gáttal párhuzamos szivárgóárok, délről a szivárgóárok, valamint a gátat szegélyező nádas. Erre a területre érvényes jegy nélkül belépni, horgászni és horgászeszközzel tartózkodni tilos! Továbbá érvényes horgászjegy birtokában ezeken a határokon kilépni nem szabad.

ohati bojlis horgaszto hortobagy 17

 

Jegy típusa
Jegyár (Ft/db)
Nappali napijegy 3.200
Éjszakai pótjegy 1.600
Családi napijegy (4 horgászbotra) 4.800
Családi napijegy 24 órára (4 horgászbotra) 7.200
Bojlis (dupla) napijegy 4.500
Családi bojlis (dupla) napijegy 6.300
Kiegészítő jegy (+1 horgászbot) 1.500
Gépkocsibehajtási jegy (maximum 30 percre) 1.300
Pontymatrac bérlés 600
Látogatói jegy (maximum 2 órára) 600

A tavon a horgászat megkezdése előtt kérjük a horgászrendről tájékozódni szíveskedjen! A horgászatot megkezdeni csak a szabályok ismeretében szabad. A jelen tájékoztató rögzített szabályain túli aktuális kiegészítő szabályok, korlátozások, információk a parkoló melletti hirdetőtáblán folyamatosan megtekinthetőek. Ezek teljes körű betartása szintén kötelező. Emellett kérésre a halőrök is tájékoztatást adnak.

ohati bojlis horgaszto hortobagy 20 ohati bojlis horgaszto hortobagy 2

Horgászni csak a 3. pontban részletezett nyitvatartási időben lehet. A nyitvatartási idő előtt vagy után a terület határain belül tartózkodni tilos. Éjszakai nyitvatartási időben csak éjszakai kiegészítő horgászjegy, valamint bojlis napijegy birtokában lehet horgászni. Aki nem rendelkezik ilyen jeggyel, annak a területen tartózkodni tilos. Az éjszakai horgászat az engedélyen szereplő napot követő nap 06.00 óráig engedélyezett. A másnapi horgászidő kezdetekor a halőrnél újabb napijegy váltható. Gépjárművel a parkoló előtti téren és a parkolóhoz vezető bekötőútra hajtani, csak a nyitvatartási idő kezdete előtt 15 perccel lehet. A nyitvatartási idő vége után 15 perccel a gépjárművel a parkolót és a bekötőutat el kell hagyni.

A gépjárművet az erre a célra működtetett parkolóban kell hagyni. A parkoló zárt, oda gyalogosan és autóval bemenni, valamint onnan autóval kiállni csak az őr jelenlétében szabad. A parkoló kapuját csak a halőr kezelheti. A kerítésen átmászni tilos! A halőr telefonszáma a parkoló melletti hirdetőtáblán kerül kifüggesztésre. A parkolón kívül parkolni tilos! A bevinni kívánt csomagokat minden alkalommal kérés nélkül be kell mutatni a halőrnek ellenőrzés céljából.

Bojlis jeggyel vagy gépkocsi behajtási jeggyel rendelkezők a tó gátjára gépjárművel behajthatnak maximum 30 percre. A behajtás csak az őr jelenlétében és az ő engedélyével lehetséges. A behajtási engedély csak a ki- és bepakolás idejére szól. A horgászat ideje alatt a gépjárművet az erre a célra működtetett parkolóban kell hagyni. Behajtani csak száraz talajra lehet.

A területre be- és kimenni csak a kijelölt bejárton szabad. A stégeken horgászni és a tó északi gátján tartózkodni csak bojlis jeggyel lehet. Előzetes helyfoglalás minimum két fő és 48 órás horgászat esetén lehetséges. Egyéb esetekben a napijeggyel horgászható partszakaszokon a helyek elfoglalása érkezési sorrendben történik. A horgászjegy horgászati lehetőséget biztosít. A kifogott és elvinni kívánt halakat a hirdetőtáblán feltüntetett aktuális áron lehet megvásárolni. Az elvihető halakra faj- és méretkorlátozás van érvényben.

A nem megvásárolható fajok kifogott egyedeit, valamint minden kifogott, de elvinni nem szándékozott halat a fogás után haladéktalanul vissza kell helyezni a vízbe. Amennyiben a horgász saját fényképezőgépével kívánja megörökíteni fogását, fényképezésre a hal kifogásától számított öt perces időintervallum áll rendelkezésére. Amennyiben a halőrrel kívánja lefotóztatni fogását, azt a halőr irányába haladéktalanul jelezni kell. Fényképezés után az el nem vihető, valamint elvinni nem szándékozott halakat haladéktalanul vissza kell helyezni a vízbe. Sérült hal fogása esetén a halőrt azonnal értesíteni kell a hal további elhelyezéséről ő gondoskodik.

ohati bojlis horgaszto hortobagy 12 ohati bojlis horgaszto hortobagy 13

 • Horgászni csak a partról szabad, a vízbe menni tilos!
 • Pontymatrac, sűrű szövésű haltartó szák (maximum 0,5 centiméteres szembőségű), nagyméretű merítő szák használata minden horgász részére kötelező. Ezeket a halőrnek érkezéskor kérésre be kell mutatni.
 • Egy haltartó szákban egyidejűleg csak egy horgász zsákmánya tárolható. Szájbilincsre csak ragadozó halat szabad fűzni. Egy szájbilincsre állatjóléti okok miatt csak egy hal tehető.
 • Halradar, távirányítású etetőhajó használata tilos.
 • A horgászhely megvilágítása az éjszakai horgászat ideje alatt napnyugtától napkeltéig kötelező.
 • A sátorverés a tavat körülvevő gáton megengedett. A sátor és a horgászfelszerelések a járművek közlekedését nem akadályozhatják.
 • A tó gátján elhelyezett filagória, padok WC-k, stégek és egyéb tóberendezési tárgyak rendeltetésszerű használata, állagmegóvásának elősegítése a használók kötelessége. Amennyiben e tárgyakban károkozás történik, az okozott kárt a károkozó köteles teljes körűen megtéríteni.
 • A büfé csak a tó nappali nyitva tartása idején áll a horgászok rendelkezésére.
 • A horgásztó a hortobágyi nemzeti park területén helyezkedik el. A védettségi státusznak megfelelően tilos az élővilág bármilyen bolygatása, különös tekintettel a nád vágására, abban új beálló kialakítására, illetve a meglévők szélesítésére, taposására, a parti fák ágainak letörésére, kivágására.
 • A természeti értékek védelme mellett kiemelt figyelmet kell fordítani a környezet védelmére is. Tilos szemetelni és szemetes helyen horgászni. Szemétnek számít a szotyola- és tökmaghéj, valamint a cigarettacsikk is, így azok eldobása is tilos. A hulladékot a területre kihelyezett kukákban lehet hagyni. Tilos továbbá a víz, vagy vízpart bármilyen szennyezése. A víz szennyezésének számít az állati eredetű hulladék, valamint minden romlott, penészes etetőanyag, az élővilág számára felvehetetlen anyag vagy csali vízbe dobása. Az etetőanyagon és csalin kívül bármilyen anyag vízbe juttatása.
 • A területen a tűzgyújtás egész évben tilos. Ez alól kivételt képez a gázpalack és a vele kompatibilis égőfej alkalmazása.
 • Mások zavarása, a zajkeltés tilos. Alkoholos befolyásoltság esetén a napijegy kiadása megtagadható, illetve a horgászat folytatása megtiltható, a terület elhagyására való felszólítás mellett.
 • A tavon versenyek, rendezvények szervezését és lebonyolítását a HHg Zrt. vállalja. Versenyeket és rendezvényeket csak előzetes bejelentés alapján, a HHg. Zrt-vel kötött írásos megállapodással lehet tartani. Egyéb rendezvényekre területek bérlése szintén csak megállapodás után lehetséges.
 • A területen a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. által készített fotókat a Társaság kiadványaiban, termékein korlátozás és ellenszolgáltatás nélkül felhasználhatja.
 • A Hortobágyi Halgazdaság Zrt. dolgozói és halőrei a hatályos jogszabályok alapján jogosultak a horgász okmányainak, zsákmányának, felszerelési tárgyainak, csomagjainak és gépkocsijának ellenőrzésére. A halőröket hatósági feladatot ellátó személyként fokozott jogi védelem illeti meg, intézkedéseik kötelező érvényűek. A halőr a területen teljes jogkörrel intézkedhet, vitás kérdésekben az ő álláspontja a döntő.
 • A jelen horgászrendben rögzített szabályok megszegése az engedély azonnali visszavonását vonja maga után. A szabályok megsértőjének neve rögzítésre kerül, részére engedély az adott évben nem kerülhet kiadásra.
 • A haltolvajlás mennyiségtől és halfajtól függetlenül rendőri intézkedést és feljelentést von maga után.
 • A Hortobágyi Halgazdaság Zrt., mint jogi személy a vagyonkezelésében lévő területeken esetlegesen bekövetkezett balesetekért és károkért felelősséget nem vállal!

A horgász a szükséges engedélyek kiváltásával egyidejűleg elismeri a tárgyi szabályok ismeretét, elfogadja és magára kötelező érvényűnek ismeri el azokat. Az itt nem szabályozott egyéb kérdésekben a Büntető Törvénykönyv, a Polgári Törvénykönyv, a horgászatra és a természet-, valamint környezetvédelemre vonatkozó jogszabályok előírásai és rendelkezései az irányadók.

 

Elérhetőség:

Varga Tamás, tógazda +36 30/513 1469

 

vissza az elejére
×