0
Your Cart

Templom horgásztó

Folyás község a 33-as és 35 -ös számú főúton, illetve az M3-as autópályán közelíthető meg Debrecen irányából. A szép tórendszer a község határában van, ami egy 0,3 egy 0,8 és egy 2,7 ha-os tóból áll. a tavak mélysége  1 és 3 méter közötti, a fenék nem akadós, a partszakasz foltokban nádas.  Igen gazdag a telepítés.Jellemző halfajok: ponty, amur, busa, kárász, keszeg,folyami harcsa,afrikai harcsa, süllő,csuka, pisztráng

folyas_templom_to8

folyas_templom_to7

Kiemelkedő fogások:
ponty 17kg, busa 12kg, amur 16kg, folyami harcsa 31kg.  A vizek törpeharcsa mentesek. Fenekező és úszós készségeket alkalmazhatunk sporthorgászati módszerek mellett, a  botok száma pedig napijegy függő.  Etetőanyag használata korlátozottan lehetséges. Télen  a lékhorgászat  engedélyezett, de az üzemeltetővel egyeztetni szükséges, úgy, mint a hétköznapi éjszakai horgászatot.

Nyitva tartás hét minden napján napközben 07h-19h, hétvégén éjszaka pedig 19h-06h között. A nyitvatartási idő alatt büfé üzemel, a parton kialakított főzőhelyek használata  díjmentes. A tulajdonosok vállalják családi és baráti rendezvények teljes körű  bonyolítását. Sátorozni lehet a tavak partján elsősorban hétvégén,  de egyeztetés követően más időpontokban is. Aki nem horgászik,  annak felüdülést jelenthet a Polgáron található gyógyvizű strand,  érdemes megkóstolni a tiszacsegei halételeket a  halászcsárdában, vagy ellátogatni  a Vay Kastélyhoz.

folyas_templom_to6

Tótörténet – Templomtó – Folyás (Hajdú-Bihar Megye első újépítésű magántava)

Már kisgyermek koromban arról álmodtam, hogy de jó lenne, ha lenne egy kis-tavam és abban kishalakat tennék és nevelgetném, simogatnám őket. Sok gyereknek volt ilyen álma. A területen lévő római katolikus templomrom mindig is vonzott, sokszor megmásztam a tetejét. Iskoláim az építőipar felé vittek, gyárépítő beruházó lettem és a gyermekkori álom nem került napirendre. Életem felén túl a természetben egyre több időt sikerült tölteni és kezdett erősödni a vágy a gyermekkori álom átgondolására. A rendszerváltás idejében a kárpótlási események, a földterület megszerezhetősége új fordulatot hozott az életemben is és a lehetőségekben is. A tóépítéshez alkalmas hely, és élővíz is szükséges, melyet szerencsés módon sikerült megtalálni és a lehetőségekhez képest a vízfelületet úgy kialakítani, hogy segédenergia nélkül a víz be és kifolyik. Ez a kistó rövid története. A legnagyobb problémánkat az engedélyeztetési eljárások jelentették, nagy volt az ellenállás a magántó gondolatától.

Építés kezdése 1994 tavasza, és szeptemberben sikerült befejezni, vízzel feltölteni, bekeríteni, fákat ültetni és az első kis épületet elhelyezni. Saját erőből készült, sokat dolgozott a család, a szülők, mindenki segített. Nagy öröm volt az avatás miniszteri szalagátvágója. A tó fejlődésének a története a honlap képein látható.

folyas_templom_to5

folyas_templom_to4

Nagy-tó története

A nagy-tó építési munkáinak kezdését a hatósági engedélyek megszerzése még nagyobb gondot jelentett, mint a kistónál. Ez részben a templomrom miatt, másrészt a Hortobágyi Nemzeti Parknak olyan vezetője lett, aki kerek perec kimondta, hogy nem engedélyezi akár mit csinálok. Hívő ember vagyok és a sors segítségével megoldódtak a problémák. A munkakezdés 2000 májusában volt és augusztus végére befejeztük a tóépítést, és a vízfeltöltés szeptember elejére megtörtént. A kistó építés tapasztalata alapján a nagytó már gyorsabban ment. A terület vályogtéglavető hely és hulladéklerakó volt. Sok munkával alakult ki a mai állapot. A tőkehiány végig éreztette hatását. Még sok fejleszteni való van, de bízom benne, hogy azok is megvalósulnak. a kistó családias jellegű, a nagytó inkább rendezvényjellegű.

folyas_templom_to3

folyas_templom_to2

Szabályzat:

-A Tó magánterület, amely önálló halászati joggal rendelkezik, ahol horgászni a helyszínen váltott napijeggyel lehet.
-Gyermekeknek 12 éves korig félárú kedvezmény van.
-A kifogott halat nem kötelező elvinni, hanem sérülésmentesen vissza lehet a tóba engedni. Az elvitelre fogott halat mérlegelés után a listaár szerint ki kell fizetni, haltartóban csak az elvitelre félretett halat szabad tárolni.
-Horgászonként 2 bot, botonként 2 horog használható, a sporthorgászati szabályoknak megfelelően. Etetőkosár alkalmazása megengedett. Beszórásos etetés csak mérsékelten alkalmazható, maximum 1 csomag etetőanyag.
-A 6 kg fölötti nagyságú hal anyahal, melyet sérülésmentesen a tóba vissza lehet engedni, vagy emelt áron elvinni.
-A Tó területére háziállatot csak a tógazda engedélyével lehet behozni.

folyas_templom_to1

Árak (2015):

felnőtt gyerek
1 botos 1 700 Ft  850 Ft
2 botos 2 200 Ft 1 100 Ft
éjszakai 2 botra 3 000 Ft 1 500 Ft
halas jegy 2 botra
3,5 kg a horgász által kifogott halat tartalmazza (ponty, amur, busa, kárász, keszeg, balin)
4 200 Ft
délutáni jegy 14 órától 25% kedvezmény 25% kedvezmény

Elérhetőség:

Mucza János tógazda +36 20 4357-372

vissza az elejére
×