0
Your Cart

Ízelítő a Pontyvilág novemberi lapszámából

Etienne Gebel:

Csalogatás vagy etetés?

 

Kép-1

 

Egyszer egy barátom azt mondta: Ha semmit sem dobsz be a vízbe, ne is remélj semmit! Bölcs szavak ezek, melyek talán gyakran igazak is, de nem mindig, főként, ha etetésről van szó. De mielőtt belemennénk a részletekbe, különbséget kell tennünk a kettő között, tudjunk választani, hiszen mindkettő esetében az elsődleges szándék: a halfogás.

 

Kép-2

 

Az adott helyzet határozza meg, hogy miként cselekszünk (csalogatunk vagy etetünk), de tisztában kell lennünk azzal, hogy beszórt kaja minden grammja ronthatja ? akár nullázhatja ? a fogási esélyeinket. Mindenek előtt különbséget kell tennünk a csalogatás és az etetés között.

 

Kép-3

 

 

 

Christian Finkelde:

Pontyok a hínárból

 

Kép-1

 

A pontyok szeretik a hínárt. Biztonságban érzik itt magukat és emellett rengeteg táplálékot is találnak. A horgászok számára ugyanakkor a hínár többnyire gondot okoz. Erősen hínáros területen nehezebb a csalit a kívánt helyre juttatni és nehezebb a hal fárasztása is.

Ha azonban bizonyos dolgokra odafigyelünk, a sűrű növényzetből is biztonsággal megszákolhatjuk a kapitális pontyokat.

 

Kép-2

 

A hínármezők, mint lehetséges célterületek felismerése nem okozhat problémát, ám tévedés lenne azt gondolni, hogy a meghorgászásuk is egyszerű feladat. A megfelelő hely keresésekor, a csali eljuttatása kapcsán, illetve annak helyes felkínálása során, valamint az ideális szerelék kiválasztásánál ? hogy a fárasztást ne is említsük ? érdemes körültekintően eljárnunk. Lássuk részletesen, hogy mire is kell ügyelni.

 

Kép-3

 

 

 

Folytyik Zoltán:

Vadvízi történet (1.rész)

 

Kép-1

 

Atkára eljutni egyeseknek vágyálom, másoknak kényszermegoldás. Akadnak olyanok, akiket a nehezítő körülmények visszatartanak, ám sokan épp a kaland, a kihívás, a természet kedvéért érkeznek ide, vagy pusztán csak tudomásul veszik a hely adottságait, szabályait, és próbálnak megfelelni a feltételeknek.

 

Kép-2

 

A kétrészes beszámoló egy az Atkai Holt-Tiszán eltöltött őszi túráról szól, melyből az olvasók is ízelítőt kaphatnak egy igazi vadvízen leselkedő viszontagságokból.

 

Kép-3

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére
×