0
Your Cart

Ízelítő a Pontyvilág 2015 szeptemberi lapszámából

Orbán István „Döglött” Pusiano: A Keen Carp csapatvezetőjeként az egyik első dolog, amit megtanítok a csapattagoknak, hogy a szerencse szót töröljék ki a szótárukból. Mint most önök is gondolják, közülük is többen rögtön példával álltak elő, hogy de ha ez történik és ha az történik, akkor az bizony a szerencsén múlik.

1 1

1 2

Én ezeket a válaszokat is mindig határozottan elutasítottam. Az indok egyszerű, a szerencse csak lusta horgászok szótárában létezhet és a sikertelenség saját maguk számára való megmagyarázására szolgál. Egy sikeres, gondolkodó horgász számára csak a befektetett munka és a kőkemény önkritika létezhet. Ezt boncolgatnám mostani, olaszországi túrámmal összefüggésben is.

1 3

KORDA TEAM Kiegyensúlyozott pop-up

2 1A balanszírozott csalik meghatározó részévé váltak a jelenkor pontyhorgászatának, hiszen hatékonyak, és klassz dolog velük a halfogás. A kiegyensúlyozás apróság ugyan, de nagy előnyt jelenthet – jó okunk van tehát arra, hogy gyakran éljünk vele.

2 2

A lebegőképességhez akár hozzáadva, akár – mint esetünkben most – elvéve belőle, a csali súlytalanná tétele nagy segítséget jelent a pontyok megakasztásában, mégpedig abból az elvből kiindulva, hogy sokkal könnyebben szippantják fel, mint ahogy számítanak rá. Ennek eredménye pedig az, hogy a csali mélyebbre kerül a szájukban, amitől biztosabban ül a horog is.

2 3

Pataki Gergely Irány: Paks!

3 1A Paksi Atomerőműhöz tartozó tórendszerrel régóta szemeztem, így most igazán kapóra jött Várszegi Balázs kérése és természetesen az egyesület meghívása. A telefonos egyeztetés után néhány nappal már indultam is egy két éjszakás pontyozásra.

3 2

Az időjárással ezúttal szerencsém volt, a forró nyári napokat drasztikus lehűlés váltotta: a hőmérséklet több mint 15 fokot esett vissza. Ennél ideálisabbat el sem tudtam volna képzelni. Mivel a víz nem hűlt le olyan gyorsan, mint a levegő, ezért ehhez igazítottam a csalikat is. Erősen halas jellegű, magas halliszt- és olajtartalmú, a meleg vízben is igen attraktív bojlikra voksoltam.

3 3

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére