Ízelítő a Pontyvilág 2015 márciusi lapszámából

Max Nollert: Amiknek tényleg benne kell lenni
A bojliknak a fogósságuk érdekében gömbölyűnek, színesnek és erős illatúnak kell lenni – ez volt hajdan az elfogadott és népszerű elv a pontyhorgászok körében. De amióta az utóbbi évtizedek során számos tanulmány feltárta, hogy valójában mi teszi hatékonnyá a bojlit, ez a felfogás megváltozott.

Ezzel együtt úgy tűnik, hogy még manapság is van több gyártó, akik figyelmen kívül hagyják a tudományosan megalapozott fordulatot. Továbbra is készítik a színes és szagos golyókat, nem is törődve azzal, hogy nem maguknak, vagy gyerekeknek szánják azokat, hanem pontyoknak, táplálék gyanánt.

Christopher Pachmanns:Goo-só

Ez az ötlet még tavaly kora tavasszal jutott eszembe, amikor ismét Chod Rig szerelékemmel és feltűnő színű pop-up bojlijaimmal vettem célba a pontyokat. Mindenképpen olyan megoldást kerestem, amely segítségével a horgon lévő csalit egy vonzó Goo-felhővel tudom körülvenni.

Már az előző években is igen jó eredményeket könyvelhettem el a Goo különböző módokon történő felhasználásával, és most ezeket az előnyöket a Chod szerelékkel is szerettem volna kihasználni. A Chod szerelék használata esetén nem szeretek plusz etetőanyagot a horgon lévő csali közvetlen közelében felkínálni.

Mark Barklett: Csontikapcsos szerelék

A csonti vitathatatlanul az egyik leghatékonyabb kora tavaszi pontyos csali, úgyhogy most mutatunk is egy klassz felkínálási módot. Nem tudni biztosan, hogy miért olyan jók a csontik…

Egyes elképzelések szerint könnyen emészthetőek, mások a természetes táplálékhoz való hasonlóságban látják a magyarázatot. Kétségtelen, hogy élnek és mozognak, de amíg nem tanulunk meg pontyul, és azok nem mondják el az okát, csak találgathatunk.

Forrás: Pontyvilág.hu

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .