Ismét bojlit gyúrtunk

20090320bojlikinyomo

Március 20-án beköszöntött a csillagászati tavasz, ami lassan el kell, hogy hozza számunkra az igazi tavaszt is. Ha tavasz, akkor felmelegedés, vizeink is kezdenek melegedni és halaink is élénkülnek. A pontyok és amurok anyagcseréje is felgyorsul, és egyre mohóbban keresik a táplálékot. Ezúton szeretnénk bemutatni nektek egy újabb bojli készítést, ami remélhetőleg elég fogós lesz e halak megfogásához.

20090320bojlimagvak

20090320bojlimix

20090320bojlihurkak

Számomra már régen áhított volt egy olyan ízesítés elérése, amely főleg az amur kedvenc csemegéi között lehet. Az ízesítést lucerna granulátummal értük el, más aromát nem használtunk, hozzá. A pontos összetétele annyira bizalmas, hogy még mi sem tudjuk. Ugyanis ezek az alapmixek, olyan speciális keverékek összeházasításából áll, amelyeket mi sem ismerünk.

20090320bojliosszes

 

A mostani munkánkat nagyban meggyorsította a kinyomó pisztoly beszerzése, amelyet 21mm átmérőjűre vágtunk vissza. A kinyomott hurkák pillanatok alatt golyóformájúak lettek. Ezeket a bojlikat szándékosan nem főztük meg, így biztosan nem repednek szét száradás közben és az aroma hatóanyaga is koncentráltabban benne marad a kész bojliban.

Remélhetőleg e csalik fogósságáról egy igazán élmény dús cikkben fogunk beszámolni.

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .