Ismét bojlit gyúrtunk

Március 20-án beköszöntött a csillagászati tavasz, ami lassan el kell, hogy hozza számunkra az igazi tavaszt is. Ha tavasz, akkor felmelegedés, vizeink is kezdenek melegedni és halaink is élénkülnek. A pontyok és amurok anyagcseréje is felgyorsul, és egyre mohóbban keresik a táplálékot. Ezúton szeretnénk bemutatni nektek egy újabb bojli készítést, ami remélhetőleg elég fogós lesz e halak megfogásához.

Számomra már régen áhított volt egy olyan ízesítés elérése, amely főleg az amur kedvenc csemegéi között lehet. Az ízesítést lucerna granulátummal értük el, más aromát nem használtunk, hozzá. A pontos összetétele annyira bizalmas, hogy még mi sem tudjuk. Ugyanis ezek az alapmixek, olyan speciális keverékek összeházasításából áll, amelyeket mi sem ismerünk.

 

A mostani munkánkat nagyban meggyorsította a kinyomó pisztoly beszerzése, amelyet 21mm átmérőjűre vágtunk vissza. A kinyomott hurkák pillanatok alatt golyóformájúak lettek. Ezeket a bojlikat szándékosan nem főztük meg, így biztosan nem repednek szét száradás közben és az aroma hatóanyaga is koncentráltabban benne marad a kész bojliban.

Remélhetőleg e csalik fogósságáról egy igazán élmény dús cikkben fogunk beszámolni.

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .