Peca a kis pontyok hazájában

Április első napja volt, amikor Mi a bolondok napja alkalmából horgászni indultunk. Szerencsénkre most nem volt lehetőségünk választani hova menjünk, a hely adott volt. Török József meghívását elfogadva egy kis horgászhelyre látogattunk el. Nem is mondanám, hogy horgászhely, mert nem szabad rajta horgászni, de Mi a tulajtól engedélyt kaptunk aznapra.

Maga a vízfelület 3 tóból áll, mi az 1 hektár méretűn voltunk. Ebben a vízben rengeteg a ponty. Az érdekesség benne az, hogy nem a Kapitális pontyok, hanem a kis pontyok létszáma számottevő a tóban.

Match botot vittünk magunkkal, körülbelül 35-40 méterre horgásztunk a parttól. A meder a tóban állandóan változott, hol 30 cm volt a vízmélység, és volt ahol 1,5 méter. Etetni nem nagyon kellett, mert úgy is simán fogható volt a ponty.

Aznap, több mint 6 kg, halat fogtunk. A halak mérete a 2 cm-től a 25 cm-ig terjedt. Átlagban pontyot fogtunk, de jött szép keszeg és kárász is.

 

Köszönjük szépen a meghívást Török Józsefnek és sok szerencsét kívánunk neki a horgászversenyekhez.

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .