0
Your Cart

Hobby Bolt horgászverseny

20090419hobbyversenybotarzenal

Kezdem a történetet a legelején. Meghívást kaptunk Jónás Józseftől a Hobby horgászbolt (Derecske) vezetőjétől az általa rendezett horgászversenyre. Az invitálásnak örültünk és el is fogadtuk. A helyszín a Konyár-Sóstói horgásztó. Reggel 6:00-kor volt gyülekező, majd a versenyzők kisorsolták a helyeiket. A verseny két fordulóból ált, amely fordulónként 3 órásak voltak. Erre azért volt szükség, hogy egyenlő esélyekkel induljanak a versenyzők. Ugyanis a tó egyik oldalán a vízszint sokkal sekélyebb, mint a másik oldalán.

20090419hobbyversenyversenyzok

20090419hobbyversenykistoth

A verseny kezdése előtt 5 perccel megkezdődhetett az etetés, majd pontban 8:00-kor elindult a verseny. A harminc horgász a botoknak feszült és várták a kapást. Az első felvonásban a „B” szektorban fogták a több halat, míg az „A” szektorban ritkábbak voltak a kapások. 11:00-kor a dudaszó véget vetett az első fordulónak.

Ismét következett a sorsolás, és a helyek elhagyása, és az új helyek elfoglalása. 12:45-kor ismét elindult a verseny. A helyzet nem változott, a „B” szektor a mai napon jobban adta magából a halat, míg az „A” jó néhány ember megviccelt a mai napon. Lassan közeledett a vége, majd a dudaszó hallatán mindenki fellélegzett.

20090419hobbyversenyutanpotlassegitseg

 

Nem akarom ragozni az összesen 4 óra felkészülési idő és a 6 óra intenzív figyelés a horgászat közben sokunkat elfárasztott. Következett a várva várt pihenés és a vacsora elfogyasztása, amelyet ezután a hosszú verseny esetén egy finomra sikerült birkapörkölt testesített meg.

20090419hobbyversenyatado

 

A vacsora után az eredményhirdetés következett:
 

1, helyezett: Faragó János—4290 gramm

2, helyezett: Szoták Róbert—2570 gramm

3, helyezett: Mátyás Bertalan—2370 gramm

4, helyezett: Balla Mihály—2220 gramm

5, helyezett: Pintér Lajos—2030 gramm

Különdíjat kapott a legfiatalabb horgász: Nyikes Roland

 
Köszönjük a meghívást Jónás Józsefnek, aki egy kiválóan megszervezett és lebonyolított versennyel fogadott minket, további sok sikert neki és horgásztársainknak egyaránt.
Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére