0
Your Cart

Két hangszín, egy orsó – beépített kapásjelző

A cím első olvasata során teljes joggal merülhet fel a kérdés bárkiben azzal kapcsolatosan, hogy egy „tekerő” tekintetében vajon milyen jellegű hangokról lehet szó, amelynek ráadásul egy különálló írás is szentelhető. A mindig várt és remélt kapások eljövetelekor felszólaló nyeletőfék hangjánál a horgász fülének kedvesebbet azt gondolom nehezen találni, bár a túlsó végen meglógni igyekvő hal ideiglenes kirohanásait közvetítő, finomra hangolt fékrendszer csillogó szólama teljes joggal veheti fel vele a versenyt.

De hogy mit is takarnak, illetve miért helytállóak az előzőleg használt nagy szavak a legújabb Carp Expert orsó kapcsán? Az eszközt először megpillantva, annak tételes megnevezését nem ismerve semmi sem árulkodik arról, hogy valójában mi is adja ennek a konstrukciónak a különlegességét. Viszont a Bite Indicator fantázianév ismeretében – némi angoltudással párosulva – már könnyen kikövetkeztethetővé válik a lényeg, ami nem más, mint a szóban forgó termékbe beépített fény- és hangjelzős kapásjelző megléte.

A hosszú évtizedek során felgyülemlő, az éppen aktuális trendeket követő, felszerelésekkel kapcsolatos tapasztalatokhoz, megszokásokhoz mérten egy teljes mértékben újszerű irány mindaz, amit ez az orsó a márka kínálatában képvisel. Tapasztalható, hallott és látott tendencia, hogy a horgász gyakran igyekszik a lehető leginkább minimalizált felszereléssel megérkezni kiszemelt helyére, a vízpartra. Egy hétköznapi leszúró, a hozzá csatlakoztatható elektromos kapásjelzővel nyilvánvalóan nem foglal el hatalmas helyet, azonban egy rod-pod tekintetében például már azonnal más a helyzet. Ehhez adódik még hozzá a kényelmi tényező, mely mind a horgászhely kialakításakor, mind pedig a bevetett készségek beélesítésekor jelentkezik.

01(5)

A swinger és az elektromos jelző beállítása helyett a bedobás után mindössze a nyeletőfék bekapcsolásával máris minden készen áll a halak irányából érkező érdeklődés hatékony közvetítésére.

Ugyan az előző hasáb utolsó soraiban a bojlis horgászat hatékony eszközeként lett gyakorlatba ültetve ennek a fajta konstrukciónak a legfőbb előnye, azonban semmiképp sem tanácsos használhatóságának korlátait ily módon egyetlen módszerre szűkíteni. Szintén tökéletes társ lehet ugyanis a rezgőspicces módszer kedvelői számára, hiszen előzőleg említett előnyeit ugyanúgy ki tudja használni egy feeder horgász, már csak a bot magára hagyásának tekintetében is.

02(6)

Méreteivel összhangban tökéletes társa lehet bármelyik 3,90 méteres feederbotnak.

03(4)

A nyeletőfékes kialakítás természetesen a Carp Expert Bite Indicator 6000 sajátja, amely a beépített fény-és hangjelzésekkel együtt lényegesen biztonságosabb tevékenységgé teszik a bottól történő eltávolodást, valamint kényelmesebbé többek között az éjszakai horgászatot is.

04(7)

A már megszokott, nyeletőfék-erősség szabályozás magától értetődő alapkövetelmény.

05(7)

A lényeg, azaz a jelzőfény a visszaforgás-gátló felett helyezkedik el. Bekapcsolt nyeletőfék – és természetesen a behelyezett elem megléte – mellett már bátran magára hagyható bevetett készségünk.

Szintén szembetűnő és látványos lehet az a fajta stabilitás-érzés, ami kézbevételkor azonnal jelentkezik. Könnyen egyértelművé válik ugyanis, hogy bizony semmilyen tekintetben sem lett kispórolva az „anyag” ebből az innovatív orsóból.

06(6)

Az említett masszív érzet alapja a minőségi grafit ház, amit tovább nyomatékosítanak a fémből készült elemek, név szerint a hajtókar és az elsődleges dob (a pótdob anyaga grafit).

07(5)

A helytakarékos, bottartó zsákban történő szállítást alapjaiban könnyíti meg a hajtókar összecsukásának opciója.

08(4)

A néhány fordulattal finomra hangolható elsőfék természetesen itt is elmaradhatatlan hozzávalója a hatékony receptnek.

09(1)

Látványos, és ami sokkal fontosabb, a potenciális használók számára igen hasznos, praktikus sajátosság a dob alatt elhelyezkedő műanyag szoknya. Ennek a kiegészítő elemnek hatalmas előnye, hogy gyakorlatilag nullára csökkenti a dobás során lepergő zsinór dob alá történő felcsavarodásának esélyét, jelentős kényelmetlenségektől szabadítva így meg a Bite Indicator számára bizalmat szavazó horgászt.

10(15)

Érdemes bőven készülni alátét zsinórral a feltöltéshez, hiszen mint ahogyan azt a feltüntetett számok is jelzik, bőven van hely a használni kívánt „madzag” számára.

11(14)

Összességében bármiféle későbbi lelkiismeret-furdalás jelentkezése nélkül kijelenthető, hogy a bemutatásra került orsó újszerűsége mellé kérdés nélkül megbízható minőség is társul, amely tökéletes társsá teszi minden pontyhorgász számára. Akár bojlis, akár feeder bottal kerül is közelebbi kapcsolatba a Carp Expert Bite Indicator, egyetlen kapás sem maradhat látványos visszajelzés nélkül!

[wpcsp id=”70122″]

 

Ujszászi Dániel ENERGOFISH.hu

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére