0
Your Cart

Egy hal általában kevés ahhoz…

Egy hal általában kevés ahhoz, hogy az ember elkezdjen cikket írni. Viszont van, amikor az az egy úgy betalál, mint amikor elmész valahova és nem is keresed, de az a lány pont rád néz és pont úgy, hogy már tudod mi hiányzott.

Egy hal általában kevés ahhoz_6
Tölgyfa alatt szabad az amur

Valahogy én is így indultam útnak a Hármashegyi tóra, hogy kicsit mégis hódoljak beteges szenvedélyemnek. Minél kevesebb cuccot igyekeztem pakolni, de az etetéshez szükséges motyó így is megdobta a csomagot. Kiérve azért kissé megnyugodtam, látván az egész jó ?a környékhez viszonyítva kifogástalan- vízszintet, aminek fenntartása nem kis megterhelés a tógazda számára ebben a már megszokottá vált aszályos időjárásban. Bár idén két házi bajnokságon is részt vettem a tavon, előtte több mint tíz éve pecáztam itt utoljára. Mégis beugrott egy hely, ahol elég lassan mélyül a víz, kényelmesen lehet meríteni, de a zsiliphez vezető árok is szóba jöhet.

?Beugrott egy hely?
?Beugrott egy hely?

Rövid cipekedést követően kezdtem el szórni spombbal a Sámsonikert napsütötte dombján érlelt aranysárga szemek tömkelegét az előrelátóan kihelyezett bójasor hozzánk közel eső tagjához. A felszerelés 1db 3,60 m-es feeder bot 80g dobósúllyal és 1db 3.60 m 3 lb-ás pontyozó bot. Szokatlan még ez a feederes mutatvány, nem ehhez vagyok szokva. Két éve még vígan fogdostam Szentannapusztán a tíz kiló fölötti amurokat, pontyokat a hínárrengetegben, ahol ugyanezt a botot legfeljebb vörösszárnyú keszegek termetes példányainak elejtésére használtam. Igaz, a hajszálelőke és a fonott előke megmaradt a kosár alatt.

?A felszerelés 1db 3,60 m-es feeder bot 80g dobósúllyal és 1db 3.60 m 3 lb-ás pontyozó bot?
?A felszerelés 1db 3,60 m-es feeder bot 80g dobósúllyal és 1db 3.60 m 3 lb-ás pontyozó bot?

Majdnem dél van, mire Ottó barátommal bedobálunk, nem tudtunk hamarabb elszakadni a hétköznapoktól, de azért nem szomorkodunk, mert az idő kiváló, igazi utolsó nyári délután, bár a környezetünk jelzi, hogy nemsoká lesz itt sokkal hidegebb is. A szelíden támaszkodó öreg tölgy is színesedik, elvétve hullat körénk terméséből. A túloldalon susogó nyárfaerdő integet a töltés mögül, a víztükör szikrákat szór a szeptemberi napsütésben. Mégsem kerít hatalmába az elmúlás gondolata, jókat nevetünk, felidézünk néhány emlékezetes szentannai történetet és mosolyogva nézzük a cicacsaládot, ahogyan a két kis cirmos az etetőanyagot próbálja kivarázsolni a vödörből, miközben cicamama vigyázó tekintetében hapciznak.

?A két kis cirmos?
?A két kis cirmos?

A lengedező szélben ringatózó zsinórom egyszer csak megindul az orsóról, enyhe emeléssel, de határozottan reagálok. Első érzésre kisebb ponty, majd közelebb érve amurnak látszik, az is. Kellemes ötpercnyit fárasztok a finomabb pecával, nagyon élvezem. Jellemzően amuros a forgatókönyv: kirohanás kétszer, háromszor és már a merítőben pihen a hármas forma amur. Készül pár kép és centikben nem mérhető mosollyal, lábszárközépig érő vízben engedem útjára a fáradt harcost.

Örömmel csemegézem jutalom csokimat és megköszönöm Otinak a közreműködést.

?Hármas forma?
?Hármas forma?

Kicsit gyűlnek a felhők, de épp annyira diszkréten, hogy a hátunk mögött nyugodni készülő nap még bíbor színű fátylat borít a túlparti ligetre. Egészen elréved a tekintetem és már látom is, ahogyan rám néz, meseszép.

Denmark Sign

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére
×