Posted on Hozzászólás most!

Haltelepítés a Látóképi víztározóba és a Keleti főcsatornába

A mai napon azaz 2013.07.15-én haltelepítés történt a Keleti főcsatornába illetve a Látóképi víztározóba. A horgászhelyek egyenként 15-15 mázsa pontyot telepítettek. A pontyok egyedsúlya 1,8-2,2 kg volt a Látóképi tározóban, míg  a Keleti főcsatornába 1,6 kg. A halakat a földesi, nagyhegyesi és balmazújvárosi szakaszokon helyezték bele a Keletibe. Az említett horgászhelyeken a horgászat három napig szünetel,  ami azt jelenti, hogy legközelebb július 18-án csütörtök reggeltől lehet horgászni.

 

Horgászati tilalom!
Horgászati tilalom!
1,8-2,2 kg-os pontyok
1,8-2,2 kg-os pontyok
Második tartály
Második tartály
A birtokbavétel
A birtokbavétel

 

A Kapitális a helyszínen volt, mint ahogy az a képekből látható is. Körbe mentünk a tavon és találkoztunk két horgászó csapattal is. Mondtuk nekik, hogy tilos a horgászat. Az egyik “csapat” tudomásul vette és összepakolt, ők valóban úgy tűntek mint, akik nem hallottak a tilalomról, azonban a másik “csapat” elkezdett kioktatni, hogy pontytilalom van. Ezúton is felhívnánk a figyelmet, hogy a horgászati tilalom nem egyenlő a pontytilalommal. Horgászati tilalom idején semmilyen horgászeszközzel nem lehetséges a horgászat és a parton való tartózkodás sem. De sajnos vannak köztünk szellemileg gyengébbek, akik ezt nehezebben fogják fel. Azoknak szólt az előzőekben leírt szájbarágás.

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .