0
Your Cart

Hajdú-bihar megyei ifjúsági horgásztábor 2013 beszámoló

A Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége hagyományos ifjúsági horgásztáborát -az előző évi jó tapasztalatokra alapozva- ismét Püspökladányban, az V-ös tó területén rendezte meg 2013. június 28 és július 07 közötti időszakban. A táborozáson részt vevő fiataloknak most is a kollégium biztosította a szállást, az iskolai konyha pedig az étkezésükről gondoskodott. Az idei időjárásra nem lehetett panasz, sem túl meleg, sem túl hideg nem volt, bár a korai, 5 órai ébresztő idején azért felvettük a melegebb ruhákat is. A fiatalok horgászat iránti elkötelezettségét igazolandó e korai időpontban sem kellett őket noszogatni, sőt legtöbbjük ekkora már menetkészen várta az indulást a vízpartra. A horgászhelyek több mint egy kilométerre voltak a kollégiumtól, ezért a kivinni szánt felszerelést utánfutón szállítottam le nekik a partra.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

A tábor ideje alatt kisebb-nagyobb pontyokat sikerült horogra csalni 0,5-5,5 kg súlyban. ?Ők? kíméletes kezelés, mérlegelés, fotózás után vissza lettek helyezve éltető elemükbe. A tó halállománya ponty, amur és harcsa fajokból tevődik össze, ezért a fiatalok hiányolták a gyakoribb kapásokat okozó kárász és keszegfélék jelenlétét. Ennek ellenére kiálltak a délutáni horgászat mellett és csak este vonultak be a szálláshelyre.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Nagy várakozás és érdeklődés övezte a tógazda horgászati bemutatóját, mely során a fiataljaink megismerkedhettek a helyi ?és eredményes- horgászmódszerekkel, etetési, csalizási trükkökkel, melyek igen fogósnak bizonyultak. Azonban a táborozás ideje alatt nemcsak horgászhattak, de számos egyéb programon vehettek részt a fiatalok. Meglátogattuk a fejlődőben lévő strandfürdőt, ami szintén emlékezetes időtöltésnek bizonyult. Tekintettel a korai felkelésekre az ebéd utáni órákat pihenéssel, csocsózással, asztali tenisszel, horgászfelszerelések javításával, készségek összeállításával múlattuk.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

A fiatalok nagy várakozással tekintettek a már megszokott négy tusa vetélkedőnk felé, hiszen tudják, hogy a legjobban szereplők serlegeket, érmeket, okleveleket és értékes horgászfelszereléseket nyerhetnek. Sőt a korcsoportgyőztesek egy Velencei tavi táborozáson is részt vehetnek, ahol képviselhetik megyénk horgász fiataljait. A négy tusa vetélkedők gyermek és ifjúsági korcsoportban barkácsolás, célba dobás, szellemi vetélkedő és halfogó versenyszámokból állnak, figyelembe véve a MOHOSZ Ifjúsági Szakbizottságának szempontrendszerét.

 

Utolsó tábori napunk délutánján tartottuk meg az eredményhirdetést, díjkiosztást, melyet természetesen nagy várakozás előzött meg. Az összesítés és értékelés kényszerű szünetében pedig fiataljaink tollat ragadtak és rövid élménybeszámolók keretében papírra vetették frissen szerzett élményeiket, benyomásaikat. A tábor vezetői, szervezői számára ezek a vélemények a legfőbb indikátorok erőfeszítéseink megítélésére és adnak ösztönzést a továbbfolytatáshoz.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

A tábort szokásainkhoz híven szalonna- és kolbászsütéssel, tábortűzzel zártuk. A táborozás során több száz kép is készült, melyek megtekinthetők és letölthetők a www.picasaweb.google.com/debrecenivasutashe web albumunkról.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

003

 

A résztvevő fiatalok nevében köszönetemet fejezem ki támogatóinknak, a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetségének, mely a részvételi költségek felét biztosította, a megyénk horgászegyesületeinek, amelyek a fiatalokat delegálták és azoknak az egyesületeknek, amelyek különdíjak felajánlásával emelték táborunk színvonalát, így a Debreceni Vasutas HE, Tiszacsegei HE.

 

Sok segítséget kaptunk a Püspökladányi Sporthorgász Egyesület vezetőitől, tagjaitól, az alpolgármester úrtól, a kollégium vezetőitől és munkatársaitól. Nem feledkezhetek meg az Energofish Nagykereskedelmi Kft. csapatáról, akik a díjak, ajándékok megvásárlásához 50%-os árengedményt biztosítottak Azonképpen az általunk is látogatott horgászboltokról, a Kecsege, a Tati, a Horgászok Háza, amelyek vásárlási kedvezményeket, ajándéktárgyakat ajánlottak fel a résztvevőknek. Hálával gondolunk a Debreceni Vasutas Horgász Egyesület tagjaira, Bihari György, Szirák István, sporttársakra, akik személyes közreműködésükkel, szabadidejük feláldozásával, munkájukkal hozzájárultak a tábor sikeres lebonyolításához és emelték rendezvényünk színvonalát.

 

Debrecen, 2013-07-15

Csizmadia István

táborvezető

Hajdú-Bihar Megyei I.B. Ifjúsági és Oktatási Bizottság

 

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére
×