0
Your Cart

Kovács Ferenc – Egyesületi pergető verseny a K-V csatornán

A K-V. Sporthorgász egyesület 2019.november 10 én rendezte meg a nyílt nevezéses egyéni pergető horgászversenyét melyre 26 pecás adta le regisztrációját és jelent meg a nagyon esős és barátságtalan reggelen. Az időjárás nem szegte kedvét senkinek és jó hangulatban telt a helyszíni nevezés és a szabályszerű horgásznap biztosítása a szervezők segítségével. A versenyzőket reggel kávé és (aki tehette) folyékony kabát várta.

kv horgasz egyesulet verseny 2019 03A szabályokat Kis András egyesületi titkár és a verseny főszervezője ismertette a sporttársakkal. A számhúzás és az indulási sorrend megtörténése után egymás után indultak a horgászok a ragadozó halak nyomába ki hol érezte a tavon megfelelőnek ott kezdett és indította útjára műcsaliját nyolc órakor. Nem kellett sokat várni az első fogásra talán félóra pergetés után került partra az első csuka melyet a tó hátsó részén sikerült megfogni. A nap további szakaszában a csatorna minden részén sikerült becsapni az éhes ragadozókat melyek folyamatos munkát adtak a mérlegelő emberek számára.A halak hossza számított és minden centiméter fontos volt hiszen sokan fogtak halat és nem lehetett tudni a verseny kimenetelét.

kv horgasz egyesulet verseny 2019 025

kv horgasz egyesulet verseny 2019 020

A viadal első órájában Balla Misi elöl jó csukát talált a befolyóban de Szabó Norbi is kisebb csukával és csapósügérrel méretett első körben. Az idő előre haladtával sorban jöttek a hírek a fogásokról , készültek a feljegyzések és a fényképek is egyaránt. Akasztottak nagyobb krokodilokat is de partra nem mindig kerültek belőlük. A verseny előtt másfél órával változott az időjárás és a kevés napsütés átírta hamar a derbi állását. Aki eddig kevésbé volt szerencsés az a sárgán hátul kitartó horgászattal fél óra alatt megváltoztatta a jelenlegi helyzetet.

kv horgasz egyesulet verseny 2019 022

kv horgasz egyesulet verseny 2019 019

kv horgasz egyesulet verseny 2019 026

Összesen 27 darab halat fogtak a horgászok ami 23 csukából, 2 csapósügérből és 2 db Süllőből tevődött összesen 1096cm hosszban. Pontosan 13:00 órakor a verseny végét kürt jelezte és terített asztal várta a nehezített terep által megfáradt horgászokat egy forró ebéddel. Juhász Laci támolygó kanál helyett fakanalat ragadott és olyan babgulyást főzött hogy annak is kicsapta a száját akinek elmesélték. A ebéd elfogyasztása után az eredmény kihirdetése következett. Összesen tizenhárman fogtak halat és tudtak méretni a verseny ideje alatt.

kv horgasz egyesulet verseny 2019 019
I.helyezés: ifj.Póti József 5db csuka

kv horgasz egyesulet verseny 2019 06
II.helyezés: Szabó Norbert 4db csuka 1db csapósügér

75429498 2882734135078734 6072862668807471104 o
III.helyezés: Gál Péter 3db csuka 1 db csapósügér

Legnagyobb fogott hal : ifj Póti József 57cm-es csuka

Minden versenyzőnek elismerésünk a kitartásért és reméljük jól érezték magukat ezen az embert próbáló vasárnapon. Köszönjük a részvételt és ahogy mondani szokták „jövőre nagyobbat vágunk”.

K-V.S.H.E.

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére
×