26 órás páros harcsafogó verseny 2016 – Látóképi víztározó (versenykiírás)

A Hajdú-Bihar megyei Horgász Szervezetek Szövetsége 2016. szeptember 3.-án (szombat) reggel 8.00 órától 4.-én (vasárnap) 10.00 óráig a Látóképi tározón megrendezi harcsafogó versenyét. Nevezési határidő: 2016. augusztus 28. Nevezni a nevezési díj befizetésével vagy átutalással a versenyszervezők számlaszámára történő befizetéssel lehet.

harcsafogo

Tudnivalók:

1. A versenyre 2 fős csapatok jelentkezését várjuk.

2. Nevezési díj csapatonként 10.000 forint (5.000/fő), mely tartalmazza a kedvezményes területi engedély árát, 2 meleg étkezést, továbbá a díjazás költségét.

3. A versenyen csónakból és partról is lehet horgászni arra az esetre, ha az éjszakát bizonyos horgászok nem kívánják a csónakban tölteni.

4. Egy csónakból egy időpontban maximálisan 4 készséggel lehet horgászni, mely horgászonként 2-2 készséget jelent.

5. A verseny területe a tározó debreceni ága a völgyzáró gátig. A félsziget csúcsától a határ a tározó középvonala. Ezt a szervezők bólyákkal is megjelölik.

5. A csónakot vagy horgászhelyet éjszaka mindenki köteles megvilágítani.

6. A verseny értékelésénél méretkorlátozás nélkül minden kifogott harcsa beszámít az értékelésbe, amely a verseny ideje alatt megfogásra került. Fokozott figyelmet kell fordítani a kifogott harcsák életben tartására, ezért a mérlegelés a rajthelynél folyamatos. A kifogott halakat a mérlegelésig élve kell tartani lehetőleg pontyzsákban tárolva, a legkisebb sérülést okozva a halnak. A kifogott halat nem lehet megtartani.

7. Halradar használata engedélyezett, pergetés megengedett, kivéve az UL pergetést.

8. Kuttyogatni a verseny teljes időtartama alatt lehet, kivéve az alábbi időintervallumokat: szombat 11.00-14.00 illetve szombat 22.00-vasárnap 04.00-ig terjedő időszakban.

9. A horgászok a másik csónakot vagy a partról horgászókat csak úgy közelíthetik meg, hogy azokat nem zavarhatják, igyekezzünk betartani az egymástól való 50 m-es távolságot!

10. A verseny ideje alatt a szervezők a versenyzők részére büfét biztosítanak.

11. A csónakok használatával kapcsolatban felhívjuk a résztvevők figyelmét a vízi KRESZ szabályainak betartására. A csónakok hajtására csak elektromos motor vagy evező használható. A versenyen mindenki saját felelősségre saját csónakkal vehet részt. Az esetleges balesetekért a rendezőség nem vállal felelősséget.

20090801harcsafogokupa

A verseny programja:
– Nevezések regisztrálása szombaton 6.00-tól 6.45 óráig.
– Eligazítás 7.00 órától
– Felkészülés a horgászatra.
– A verseny kezdete „egy hosszú kürtszóra” 8 órakor.
– A verseny befejezése – egy hosszú kürtszóra – 4.-én (vasárnap) 10 órakor.
– Mérlegelés: a félsziget csúcsánál, a bojlisok által használt partszakaszon.
– Értékelés, eredményhirdetés

 

Nevezési határidő: 2016. augusztus 28.

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .