0
Your Cart

HBMI Szövetség szezon előtti tájékoztatása

A látóképi víztározó horgászati hasznosítására a Földművelésügyi Minisztériummal megkötött haszonbérleti szerződés érvényessége 2015. december 31-én lejárt. Az új hasznosító kijelölése elhúzódott, ami a horgászok körében elégedetlenséget váltott ki, mivel arról a Szövetség nem kapott és így nem is tudott hiteles, érdemi információt adni.

A MOHOSZ honlapon 2016. február 23-án este közreadott vízterületi nyilvántartásból derült ki, hogy a víztározó MOHOSZ közvetlen hasznosításba került.

A MOHOSZ elnöke, dr. Szűcs Lajos megerősítette, hogy valóban nem kívánják alhaszonbérletbe adni a Látóképi-tavat a megyei tagszervezetüknek. Mint mondta, ennek az az oka, hogy a közvetlen hasznosítás révén több pályázati forráshoz tudnak hozzájutni, melyek révén jobb feltételeket szeretnének biztosítani a horgászoknak, a tóba pedig több halat szeretnének telepíteni.

A késlekedés miatt elnézést kér a debreceni horgászoktól. Azt ígéri, pár nap múlva a Mohosztól meg lehet majd váltani a területi éves és napijegyeket a Látóképi-tóra.

Az elnök hozzáétette, év végén megvizsgálják, jó döntés volt-e, hogy nem adták alhaszonbérletbe a tavat, s leszűrik a tapasztalatokat.

(Idézet dr. Szűcs Lajos MOHOSZ elnöknek a Debrecen Városi TV-nek adott nyilatkozatából.)

Amint a közvetlen hasznosítás részleteiről (jegykiadás, horgászrend, stb.) információkkal rendelkezünk, tájékoztatjuk a horgászokat.

A Nyugati-főcsatornának a Debrecen-Füzesabony vasútvonaltól (a gyökérkúti-zsiliptől) kezdődő szakasza

nyugati focsatorna 01

Nyugati főcsatorna

valamint a Hajdúhátsági Többcélú Vízgazdálkodási Rendszer (HTVR) tápcsatornája (az ún. ?Kékvíz?)

kekvizu horgaszto balmazujvaros 16

Kékvíz horgásztó

hasznosítási jogát a Hajdú-Bihar Megyei Szövetség hatáskörébe utalták.

A két új vízterület horgászati működtetésére már készülünk, intézkedtünk a területi jegyek kinyomtatása iránt és amint a MOHOSZ-szal a vizek hasznosítási szerződését megkötjük az engedélyek forgalmazását is elindítjuk. Területileg könnyen elérhető helyeken, így a debreceni, balmazújvárosi, egyeki, tiszacsegei horgászboltokban, a Hortobágyi Fogadóban és a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. Ohati-horgásztavánál is tervezzük a jegyárusítást.

A megye déli térségében lévő Hamvas és Sárréti-csatorna

sarr%C3%A9ti

jelenleg a gyomaendrődi székhelyű Körösi Halász Szövetkezet haszonbérletében van és a végelszámolási eljárás miatt e csatornákra jegyeket nem forgalmaznak, e vizek új hasznosítási joga a végelszámolás befejezése után kerülhet napirendre.

A fancsikai tavak a január-februári csapadék (a térségben 160 mm) következtében lassanként töltődnek, ám jelenleg még nincsenek olyan vízellátottsági állapotban, hogy a horgászat újraindítását napirendre lehetne tűzni.

A Hortobágy-Berettyón jelenleg tart a belvíz levonulás, így ott a haltelepítés később lesz.

beretty%C3%B3

Ami viszont már biztosra vehető, húsvét előtt, március 21-én megkezdjük az idei első halasítást a Keleti-főcsatornán.

keleti focsatorna 046

Keleti főcsatorna

Márciusban a horgászvizsgák az alábbi ütemezés szerint kerülnek sorra:

Március 7. (hétfő) 13 óra  Debrecen, Piac u. 71.
Március 16. (szerda) 14 óra  Komádi, Művelődési Ház
16.30 óra  Derecske, Művelődési Ház
Március 19. (szombat) 9.30 óra Hajdúböszörmény ? Gimnázium
Március 24. (csütörtök) 14 óra Püspökladány ? Bocskai u. 48.
16 óra Nagyrábé, Művelődési Ház
Április 4. (hétfő) 13 óra Debrecen, Piac u. 71.

 

forrás: hajdu-horgasz.hu

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére
×