0
Your Cart

Előzetes a Pontyvilág augusztusi számából

A nagypontyozás fókuszában

Interjú Bujáki Gézával – Hartmann Tamás riportja

Kép-1

A következőkben egy olyan pontyhorgászt szeretnénk bemutatni egy beszélgetés keretében, akit ? nyugodt szívvel mondhatjuk ? Magyarországon talán kevesen vannak, akik nem ismernek. Régi motorosnak számít, hiszen már a magyarországi hajszálelőkés pontyhorgászat ?alapkőletétele? óta jelen van. Sok vízen elsőként fogott tórekordnak számító pontyot, számtalan külföldi helyen horgászott már, a magyar pontyos újság egyik alapítója és jelenleg a főszerkesztője, valamint nem utolsó sorban az egyetlen pontyhorgász szakkiállítás megteremtője.

Kép-2

Ezúttal tehát egy igen érdekes szituáció állt elő, mivel általában Géza szokta vallatni a vizeket és horgászokat, most azonban fordított a helyzet: ő maga kerül a lap hasábjaira a kérdezett szerepében.

Kép-3

Kovács András:

Dumbbell csalik

? szokatlan, éppen ezért hatékony

kép-1

Anglia pontyspecialistái már a 80-as évek közepétől említik írásaikban a Dumbbell (magyarul: súlyzó alakú) csalik használatának előnyeit kapástalanná vált tavaikon. Ha ott bevált, talán nekünk is el kellene gondolkodnunk róla.

cikk 2 2

Mivel a modern pontyhorgászat a ködös Albionból indult hódító útjára, így a legtöbb ötletes innovációt is természetesen az angol pontyhorgászok fejlesztettek ki. Hogy miért? Ez a ?fogd meg és engedd vissza? elvre vezethető vissza

Kép-3

 

Rózsa Ákos:

Vadpontyfogó verseny a Seneca folyón

Kép-1

Magyar barátaim hívtak meg, hogy tartsak velük a New York állambéli Baldwindvillben megtartott Wild Carp versenyre. Végvári Tamás (39) 10 éve lakik a környéken, néhány percre a tótól, amivel kapcsolatban van a rendezvénynek otthont adó folyószakasz.

Kép-2

Partnere ? régi horgásztársa New York Cityből ? Odor Attila (42) volt, akivel Alaszkától Costa Ricáig végig horgászta már a kontinenst, harmadik csapattársuk pedig Jason (35), szakmai és egyéb segítség (runner), aki közvetlen munkatársa, vadászpartnere házigazdámnak.

 

Kép-3

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére
×