0
Your Cart

Természetes vizeken 2. rész-csatornára hangolva

Termeszetes vizeken 2 01

Sokat horgászom csatornákon. Ragadozóra és békéshalra egyaránt. Szeretem a halállomány sokszínűségét. Igazán kedvelem azokat a vízfolyásokat, amiket birtokba vett a természet és alig vagy egyáltalán nem látszik az ember nyoma. Az ilyen vadregényes vizek már szinte misztikummal bírnak számomra, melyek partján mindig szívesen töltöm az időmet.

  • Ezeket a csatornákat, ahol a természet az úr, én a vadvizekhez sorolom. A meder egyeletlen, néhol akadókkal tarkított. Halakat csak nagyon ritkán telepítenek bele. Partján nem egyszerű elhelyezkedni.
  • A mostani választásom a Hamvas csatornára esett. Ha nincs, komoly tapasztalom, a vízről vagy az adott szakaszról a várható fogást illetően akkor midig igyekszek olyan helyre ülni, ami több hallal kecsegtet, mint a többi hely. Ilyenek például a nádas vagy nagyobb vízi növények melletti terülteket. Most is ezen elv szerint választottam helyet és elképzelésem szerint a nádasból szerettem volna kicsalogatni a halakat ezen a napsütötte nyári délutánon.
Termeszetes vizeken 2 02
A horgászhely
  • Etetőanyagomat még otthon indulás előtt bekevertem annak érdekében, hogy minden szemcse megszívja magát így kikerülve a lebegő elemeket az esetleges sodrás miatt leúsznak a csatornán és akár halakat vigyenek el etetésemről.
  • Etetőanyagnak a Cukk egyik 2012-es újdonságát kevertem be méghozzá az X-mixet szúnyoglárvás ízesítésben. 1,5kg használtam fel némi főtt búzával és egy doboz csemegekukoricával.

Termeszetes vizeken 2 03

Termeszetes vizeken 2 04
Bekeverve
  • Alapnak gyúrtam 10 gombócot, amit egy helyre próbáltam bedobni. Mivel ezen a napon nem volt sodrás ezért nem kellet túl keményre gyúrni a gombócokat.

Termeszetes vizeken 2 05

  • Miután végeztem az etetéssel elővettem egy bolognai botot és egy feedert kipakoltam majd a bolos etetés mellé szórtam be egy kis erjesztett kukoricát, búzát hátha sikerül a feeder bottal testesebb halat horogra csalni.

Termeszetes vizeken 2 06

  • Miután végeztem mindennel elkezdhettem végre a horgászatot. A bolognai bot 4 méter hosszú volt 30-es match orsó rajta, 18-as főzsinór 14-es előkén 14-es vékonyhúsú keszegező horog. Az úszó mérete 2gr-os volt. A vízmélység kb. 160-170cm.
  • A horgászat első egy órája nem éppen a tervezettek szerint sikerült ugyanis 4db halam volt csupán kis keszegek és egy kárász személyében.
Termeszetes vizeken 2 07
Első hal
Termeszetes vizeken 2 08
Érdekes kárász
  • Mivel kevés kapásom volt, és ami volt is annak nagy része behulló csalira nem volt kérdés, hogy a halak inkább vízközt fél vízen tartózkodnak így elkezdtem folyamatosan feljönni. 70cm-es eresztékkel sikerült egyre több kapást elérni így meg is maradtam ebben a mélységben. A csali végig csontkukac volt a gilisztának nem sok szerep jutott.
  • A keszegek domináltak leginkább, néha ugrott be egy kárász. Az etetőanyagomat ennek tudatában osztottam be és körülbelül 10-15 percenként dobtam egy lazára gyúrt gombócot, hogy a vízközt lévő halak ott is maradjanak.
Termeszetes vizeken 2 09
A nap legszebb hala egy tenyeres vörösszárnyú
  • Lassan közeledtem a rendelkezésre álló idő végéhez, és ahogy jött a vége a pecának egyre inkább megjött a halak kapókedve. A végére egész jó kis pörgős peca alakult ki. A feederboton felkínált büdös kukoricára nem volt érdeklődő.
Termeszetes vizeken 2 010
Ezen a napon nem húzta el hal a feeder spiccét
Termeszetes vizeken 2 011
A teríték 4 óra termése
  • A teríték nem sok, de ilyen körülmények között illetve figyelembe véve mennyire gyengén indult szerintem nem rossz. A halak a kárászok kivételével visszakerültek a vízbe. A kárászokat csupán azért nem engedtem vissza, mert tiltja a helyi szabályozás az ezüstkárász visszaengedését.

 Termeszetes vizeken 2 012

  • Írta: Dézsi Kornél
Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére