20 fok és napsütés

Péntektől erőteljes melegedés várható, napos, száraz időben bízhatunk, akár 20°C-os maximumokkal. Kirándulásra fel! Mindig nagy várakozás övezi a hosszú hétvégék érkezését – amelyből a 2012-es évben szerencsére akadni fog bőven -, hiszen ilyenkor a legtöbb család kisebb kirándulásokkal, kiruccanásokkal próbálja emlékezetessé tenni az ünnepet és pecával!
Spring Lake 8/1990
2010. március 15-én  egy hidegfront hatására országszerte szeles volt az időjárás, a legerősebb lökések a 60-70 km/h-t is elérték. A délnyugati-déli megyék kivételével többfelé szállingózott a hó. Ehhez képest tavaly 16 és 23°C közötti melegnek örvendhettünk, viszont a felhőátvonulásokból többfelé alakult ki zápor, néhol zivatar is.Nos, úgy néz ki, az idei évben még ennél is jobb lesz – már ami a kirándulásokat jelenti -, ugyanis többnyire száraz, napos időben bízhatunk, az esetleg megjelenő felhőkből említésre méltó csapadék előreláthatólag sehol sem várható, maximum egy-egy élénk széllökés okozhat némi kellemetlenséget.

Csütörtökön még északkelet felől kissé hidegebb levegő áramlik fölénk, de ezt követően a déliesre forduló légmozgásnak köszönhetően erőteljes melegedés várható, Sándor, József, Benedek idén is meghozza a meleget: szombaton és vasárnap a déli területeken 20°C köré szökhet a hőmérséklet. A hét utolsó munkanapjain főleg északkeleten még fagyos lesz a reggel, mindenképp figyeljünk a réteges öltözködésre! Pecára fel!

 

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .