0
Your Cart

Megkezdődött a horgászszezon! (Videóval)

Hajdú-Bihar ? Egy héttel ezelőtt még be volt fagyva a tavak felszíne, a hétvégén azonban megkezdődött a horgászszezon a megyei vizeken. A 4-5 fokos vízben most kezdenek élénkülni a halak. A horgászok nem panaszkodtak a fogásra. Egy hét múlva bővül az állomány, ugyanis megkezdik a haltelepítést. Első alkalommal 70 mázsa ponty kerül a megyei horgászvizekbe.

Szerencsésen kezdte a horgászidényt Tóth László, akinek zsákjában szombat délelőtt 9 órakor már 12 törpeharcsa ficánkolt. A pecás a fogásnak is örül, de inkább a jó idő miatt ment ki a Fancsikai víztározóhoz.

  • -Pihenés, jó levegő, kint vagyok a természetben, ez a legfontosabb ? hallhattuk a férfit.

A csuka és a süllő horgászata jelenleg tilos, ezek a fajták ugyanis most szaporodnak. Fancsikán pontyot, kárászt, keszeget és törpeharcsát lehet fogni. A halak télen az iszap közelében pihentek, most kezdenek élénkülni.

  • -Ilyenkor annyira nem mozognak, a vermelési időszak után vannak, keveset esznek. Ilyenkor a ragadozóhalak harapnak, de ugye rájuk tilalmi időszak van, a csukára és a süllőre. A többiek majd olyan 10 fok körül fognak beindulni ? magyarázza Fekete Tibor, a Fancsikai-tavak halászati őre.

horgasznagy77

A horgászmozgalom az ország egyik legnagyobb civil szervezete. 315 ezer tagjuk van, ebből 12 ezren hajdú-bihariak. A tagdíjakból és engedélyekből beszedett pénzt  rendszeresen haltelepítésre költik. A hajdú-bihari szövetség és egyesületei március 26-án, hétfőn kezdik a halasítást. Először pontyot, később ragadozókat engednek a vízbe.

  • – Ötmillió forintos halvásárlást tudtunk végrehajtani, ez közel 70 mázsa, tehát 7 ezer kilogramm hal kitelepítését jelenti, erre egy hét múlva, más horgászvizeken is sor kerül ? tájékoztatott Veres Ferenc, a HBM-i Horgász Szövetség elnöke.

A megyei horgász szövetség márciustól novemberig havonta telepít halakat a Fancsikai tavakba, a Keleti főcsatornába és a Látóképi tóba. A horgászathoz tagdíjat kell fizetni és engedélyt kell váltani. Mindhárom helyszínen naponta többször járőröznek és időnként a rendőrség is tart ellenőrző akciókat. A szabálytalankodókat akár 200 ezer forintra büntethetik és a felszerelést is elveszik.

DehirÚjra itt van a horgászszezon!

 

 

Forrás: www.dehir.hu

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére