0
Your Cart

Álomszerű fárasztások a Tisza-tónál

2

Javában tart az őszi horgász­szezon a Tisza-tavon, amely hazánk leggaz­dagabb és legváltozatosabb ragadozóhalas horgászvize. Most, vízeresztés után a tározó csukáról híres holtágait távoli horgászok is felkeresik. Ezek megközelítése nem könnyű hiszen a sokszor pár centiméteres vizeken kell áttolni a csónakot, de megéri, mert nemcsak pompás látványban de kiváló zsákmányban is lehet részünk.

A csuka mellett, melyek nem ritkán elérik a 10 kilogrammot is, szép számmal akad sügér és balin is. Aki inkább a süllőt kedveli annak a Tisza-tó élő Tisza szakaszát ajánljuk. Persze itt is akad csuka meg balin és még mindig eséllyel horgászhatunk pontyra is. A Tisza mindig csodálatos, de ilyenkor ősszel, amikor a parti nyárfák, füzek és vad szőlők, a sárga és zöld különböző árnyalatiba öltöznek, talán a legszebb.

A nagyobb vízi járművek már a parti pihenőn vannak, csak a horgászcsónakok mozgása jelzi, hogy sok helybeli és távolról érkezett horgász keresi a halak társaságát. A Tisza-tavi Sporthorgász Kft-hez folyamatosan érkeznek a jó fogási hírek a horgászoktól, kikötősöktől. Az idei vízleengedésnél nagyon jók a fogások. A Tiszán fogják a méretes és nagyobb pontyokat, dévéreket, halszelettel és twisterrel süllőt. Most már könnyű megtalálni a bandázó balinokat és különféle műcsalikkal, szinte minden dobásra jutott egy-egy kapás.

A Tisza-tó még nagyon sok kapitális halat tartogat a horgászturistáknak. Egyre érdemesebb felkeresni és így a karácsony közeledtével egy élménygazdag kirándulás során még az ünnepi asztalt is gazdagíthatjuk fogásunkkal.

Forrás: Tisza-tavi Sporthorgász Kft.

 

1

3

4

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére