Címünk: 4031, Debrecen Kishegyesi út 146. Tel.: (52) 739-299 Email: info@kapitalis.eu Rendelj akár regisztráció nélkül!

A mormiskázás rejtelmei (kisfilmmel)

Mormiskázás

Egy igazi speciális téli horgászmódszer a mormiskázás. Magyarországtól keletebbre százezrek hódolnak ennek az igazi téli szenvedélynek. Bár ennek a módszernek a fő hala a sügér, de kiválóan alkalmazható más egyéb ragadozó halaink elfogására vagy akár a bodorkához is. Felszerelésünk egy 30-60 cm közötti érzékeny spiccű bot, egy tároló orsóval. Az érzékeny spicc lényege a csali megfelelő rezgetése illetve az olykor finom léki kapások érzékelése. Az orsóra elég 20 méter nem túl vastag maximum 0,20 mm-es damil.

A mormiskázás rejtelmei (kisfilmmel)

A csalira nagy hangsúlyt kell fektetni. A módszer lényege apró villantók avagy kicsi halszelet feltálalása. A súlyozás nem túl nagy, hogy a csali lassan, de mégis határozottan hulljon le a víz fenékre. A csali fenék feletti rezgetése, apró rángatása és egy-egy nagyobb belerántása, hogy azt a vízközé húzzuk.

A mormiskázás rejtelmei (kisfilmmel)

mormiskazasbottal

Egy kis tanács a halak kereséséhez. Télen a sügér a széli vizekben fél-egyméteres mélységben, tuskók, ágak közt, nádfalak előtt és azok belsejében a kisebb öblökben várja zsákmányát. Ajánlott olyan helyen próbálni ezt a módszert, ahol komoly a sügér illetve bodorka állomány.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Feliratkozás hirlevelünkre

Kosár
Termék kereső
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 9:00-18:00
Szombat 7:30-14:00
Vasárnap 7:30-12:00