Kellemeset a hasznossal…

20100513feederbot

 

A tél véget ért. Beköszöntött a tavasz. Kicsit furcsán hangzik ez május közepe táján, de egy áprilisi történetet mesélek el a következő sorokon keresztül. A Keleti-főcsatornára mentünk. A téli koszt ekkor mostam le a kocsiról, de ha már ott vagyunk viszünk magunkkal 1-1 botot is, illetve egy tesztelésre kapott bojli alapot, amit majd itt elkészítünk.

 

 

Hamar lemostam az autót, és kiporszívóztam, csak úgy csillogót a tavaszi napsütésben. Szabi addig megkevert egy kis etetőanyagot és be is etette azt, a csatorna túl oldalán lévő nádashoz. Feedereztünk, a csali lebegtetett csemege kukorica volt. Nem mondanám, hogy szépen ettek a halak. Még a törpe is csak elvétve lepett meg minket.

 

 

20100513etetoanyag

20100513bojlialap

20100513keszbojli

20100513bojlifozes

 

 

Miután kihűlt a bojli, bezacskóztuk. Zacskózás közben azonban a feeder bot leesett a tartóról. Éppen, hogy elkaptuk. Ez nem törpe, szólt Szabi. Egy rövid fárasztás után a merítőben hevert egy amur. Látszott rajta, hogy a nemrég telepítettből való.

 

 

20100513keletiamur

 

 

Végül is nem zártunk negatívan. A kocsi tiszta, a bojli kész és még halat is fogtunk.

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .