Döme Gábor Team Feeder Master Carp Pro 420LC 50-180g horgászbot

32,990 Ft

A modern nagy távolságú feeder horgászat térhódításával egyre több gyártó készít kimondottan e célnak alárendelt felszereléseket. Elérni az elérhetetlent!

Kategória:

Leírás

A modern nagy távolságú feeder horgászat térhódításával egyre több gyártó készít kimondottan e célnak alárendelt felszereléseket. Elérni az elérhetetlent! – ez is lehetne a jelmondata a SPRO felső kategóriás Master Carp botcsalád két új modelljének, melyek Master Carp LC by Döme Gábor névre lettek keresztelve! Az LC rövidítés jelentése Long Cast (hosszú dobás), azaz távdobásra fejlesztett modellről van szó! A két új tag 3,9 méter, illetve 4,2 méteres hosszban érhető el, és kézbe véve érezzük, hogy a bot minden porcikája az LC-t, azaz a valóban Long Cast-ot szolgálja.
Az IMT-10 Power Carbon blank, hogy valóban nagy erőt lehessen vele dobáskor kifejteni, teljes hosszában kevlárhálós erősítést kapott, amely vékonyabb, kecsesebb és egyben feszesebb bottestet is eredményez. Az Extra-Heavy karakterisztikájú bottest – megfelelő dobótechnikával – szinte kilövi a végszerelékünket, röpítve el a 130 méter feletti távolságba úgy, hogy a horgászatnál mindvégig megmarad a feeder módszer érzékenysége! Természetesen a bot megalkotásnál nem csak a legnagyobb táv elérésére fókuszáltak, kulcsfontosságú volt az is, hogy a legnagyobb halakkal való küzdelemben, azok erejét könnyen tudja felőrölni amellett, hogy élvezetes fárasztást is nyújtson.

 

A távdobást segítik az új típusú, extrém keménységű KW Low Rider SIC gyűrűk is, amiknek mérete és elhelyezése is precíz tervezés eredménye. A gyűrűk távolabb kerültek a blanktól, illetve megdöntötték azokat, így kisebb a súrlódás és kevesebb a holtjátéka a gyűrűkből kisurranó zsinórnak, aminek eredménye a nagyobb dobótáv elérése azonos lendítőerő mellett! Fárasztáskor, mivel a zsinór szinte párhuzamos a bottesttel, sokkal egyenletesebben oszlik el a terhelés, jobb élmény vele a fárasztás, mert a kezünkben érezzük annak minden mozzanatát (ebben segít a csupasz, borítás nélküli nyélrész is). Nem véletlenül szerepel a bottesten a Designed by Döme Gábor felirat, hiszen Gábor hosszasan tesztelte, véleményezte, módosíttatta a különböző blankokat, mire elkészült a végleges, kereskedelmi forgalomba kerülő két változat!
A nyéltag kiképzés sem megszokott! A legtöbb hagyományos feederrel ellentétben itt osztott kiképzést találunk, melynek felső fele portugál parafa, míg az alsó markolat préselt, csúszásmentes EVA. A hossza is eltér az átlagostól, ere azért volt szükség, hogy a lehető legjobban hasznosuljon a dobás során a lendítőerő, ezáltal a 390LC nyélhossza az orsótartó aljáig 48 cm, míg az 420LC-nél ez 61 cm. Nem túlzunk, ha azt állítjuk, hogy a jelenleg elérhető egyik legjobb paraméterekkel bíró, de még megfizethető, csúcs távdobó feederbotot kínáljuk azoknak, akik mindig egy lépéssel a halak előtt szeretnének járni!

További információk

Dobósúly (gramm)

50-180

Hossz (cm)

420

Tagok száma (db)

3+3

Márkák

By Döme

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Döme Gábor Team Feeder Master Carp Pro 420LC 50-180g horgászbot” értékelése elsőként

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .