Tájékoztatás Versenyzői kártyával kapcsolatban

teruleti jegyek

A Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége megkereste a MOHOSZT, hogy tájékoztatást kérjen a SIR kártyával, 2018-tól versenyzői engedéllyel kapcsolatosan. A MOHOSZ részéről Polyák Csaba az alábbi tájékoztatást küldte el megkeresésünkre:

A korábbi években ismert SIR kártyát a versenyzői engedély váltja fel. Ezt a www.horgaszjegy.hu oldalon lehet kiváltani, várhatóan február közepétől. (Ekkorra készül el a program hozzá.)

Itt lehet kártyáról fizetni is a versenyzői engedély díját, majd elektronikus számlát és egy elektronikus versenyzői engedélyt küld a rendszer, ami kinyomtatható. QR kóddal lesz ellátva. Ha ez megvan, akkor lehet az Országos horgászsport területi jegyet igényelni.

sirkartya

A feltétele a kiváltásnak az, hogy a horgász induljon el vagy valamelyik országos bajnokságon, vagy 2 azaz kettő olyan (nem OB) versenyen, ami a MOHOSZ hivatalos versenynaptárában szerepel, vagy valamelyik megyei (tag) szövetség rendezésében kerül lebonyolításra.

teruletijegyek

Ezekről a versenyekről minden szövetség küld egy listát, amit a Mohosz.hu weboldalon lesz közzétéve. Év végén ezekről a versenyekről a résztvevők versenyzői kártya számával le kell adni egy listát, amit én összevezetek a kiváltott területi jegyekkel. Azok a horgászok, akik nem tesznek eleget a feltételeknek (ergo nem indultak el versenyen), a következő évben nem fognak tudni állami jegyet kiváltani addig, amíg a kedvezményes (25.000 Ft) és a teljes árú (69.000 Ft) közötti különbözetet ki nem fizetik. Magyarul: nagyon gondolja meg mindenki, hogy valóban azért váltja ki, mert versenyezni is szeretne (ennek a költsége sem kicsi) és nem csupán azért, mert most ez olcsóbb megoldásnak tűnik.

Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .