Horgászoknak a Látóképi Víztározóról interjú Molnár Miklóssal | KAPITALIS.EU Hajdú-bihari horgászportál, horgászbolt és webáruház
  Címünk: 4031, Debrecen Kishegyesi út 146. Tel.: (52) 739-299 Email: info@kapitalis.eu Rendelj akár regisztráció nélkül!
Kapitális Horgász Egyesület

Horgászoknak a Látóképi Víztározóról interjú Molnár Miklóssal

A mai napon kaptuk ezt a levelet Molnár Miklóstól, a Látókéoi víztározót kezelő Pontycentrum Horgász Egyesület elnökétől. Aki kérdez: Szoboszlai Lajos – Aki válaszol: Molnár Miklós Ponty Centrum HE Elnöke. Fontosnak tartjuk ezen információkat közzé tenni, mert látható a változás a tározó életében.

Szoboszlai Lajos: Elnök úr! Kb. 1,5 éve üzemelteti a Ponty Centrum HE a Látóképi víztározót. Van e valamilyen kiemelkedő tapasztalat, amire támaszkodhatnak a 2018-as évben?

 

 

Molnár Miklós: Nagyon nehéz volt elfogadtatni a horgászokkal az új szabályokat. Sokan el is hagyták a tavat, mások örömére. Állítólag ezek a horgászok voltak a húshorgászok. De akik maradtak elégedettek, hiszen elég meggyőzően hat 24.000. kg betelepített ponty. Tehát a 2018-as évben is arra törekszünk, hogy minél korrektebb környezetet, halban gazdag horgászati lehetőséget, és kellemes pihenést biztosítsunk.

 

Szoboszlai Lajos: Elnök úr! Miben más az Önök nyújtotta szolgáltatás más tavakéhoz képest?

 

 

Molnár Miklós: Szinte egyedülálló, hogy elviheti az ügyes horgász (és még többet is) az engedélye árát a megfogott hal értékében. Nagyon sok helyen ki kell fizetni a ki fogott hal piaci árát, de a legfontosabb szerintem a táj, a tó szépsége, környezete, a víz tisztasága, mélysége. Az Alföldön egyedülálló “tengerszem” a Látóképi tó!

 

Szoboszlai Lajos: Sokan panaszkodnak, rossz időben nem lehet a gátra hajtani gépjárművel. Azonban a napokban tapasztaltam, hogy nagy mennyiségű útalap törmelék került elhelyezésre a tóparton.

 

 

Molnár Miklós: Ez még sokáig problémát fog okozni. Próbáljuk ezt megoldani. A tavasszal szeretnénk egy szakaszt, a belső úton, mechanikailag stabilizálni. Ehhez már most ledeponáltunk 500 m3 darált útalapnak való anyagot a vízparton. Építés közben még 500 m3 fog érkezni. Ez a mennyiség 1 km hosszban járhatóvá teszi a vízpartot. Esős időben is nyugodtan lehet jönni, horgászni.

 

Szoboszlai Lajos: Változtatnak a szabályokon?

 

 

Molnár Miklós: Igen! Sokat beszélgettünk a horgászokkal. Lesznek enyhítések, és bővíteni szándékozunk a nyitvatartási időn, és az éjszakai horgászat is hamarabb fog kezdődni! Ami a legfontosabb változás, a gyermek területi jegy, 3-15 éves korig ingyenes lesz. Továbbá a 12-15 év közötti horgászoknak ingyenes horgásztanfolyamot és vizsgát szervezünk a Hajdú-Bihari Horgászok Szövetségének segítségével, amit ezúton is köszönök a Szövetségnek!

 

Szoboszlai Lajos: Köszönöm a tájékoztatását! Úgy gondolom, még ha nem is egyik napról a másikra, de a Látóképi víztározó hamarosan a megye egyik kiemelkedő jelentőségű horgászvize lesz.

 

Horgászoknak a Látóképi Víztározóról interjú Molnár Miklóssal bejegyzéshez 1 hozzászólás

  • Nagyon nem látható semmilyen változás az esztelen horgászati idő korlátozásokkal…az eszement szabályokkal, gyakorlatilag a ragadozó horgászatot megölték. A dévérkeszeg védett 20cm alatt badarság, és még sorolhatnám…de ezt már elmondtam 100 helyen százezerszer…Olyan horgászok hagyták ott a tavat akik csak fogták de soha nem vitték a halat, csak én ismerek kb 20-25 embert, pergető ragadozós pecások…racionális szabályokkal nem buktak volna be több százezer Ft bevételt..évente…

Vélemény, hozzászólás?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Feliratkozás hirlevelünkre

Kosár
Termék kereső
Ünnepi nyitva tartás

Aug. 19. vasárnap ZÁRVA

Aug 20. hétfő ZÁRVA

Aug.21. kedd ZÁRVA

Nyitva tartás
Hétfő 12:00-18:00
Kedd-Péntek 9:00-18:00
Szombat 7:30-14:00
Vasárnap 7:30-12:00

Szállítás

Futárral: 1490 Ft

Pick Pack pont: 990 Ft

Ingyenes 20.000 Ft felett!!!