Egy új bot: ECOFISH FeederLine 360 teszt

Már jó ideje az Ecofish Kft áruházában, egy igen nagy szállítmányt várnak, nem titkolt idegességgel, hiszen új botmárka születik. ECOFISH Feeder Line horgászbotok érkeznek, összesen 100 darab, amivel hazánk piacán színesítik a horgászoknak szánt feederbot kínálatot. Munka közben cseng a mobilom, Öcsi az, lelkesen mondja, mehetek a botokért, megérkeztek! Nagyon örülök, mostanában még nem akartam ennyire, hogy vége legyen a munkaidőnek. Végre nálam vannak, csodaszépek így elsőre is, hát még ha lehetne velük horgászni.

Egy új bot ECOFISH FeederLine 360 teszt_1
Na erre sem kell sokat várni, hétvégén egy csapatverseny a debreceni Kócos tavon, majd a következő hétvégén 24 órás páros verseny a hajdúszoboszlói Nádaspart horgásztavon. Mivel mindkettő verseny szabadon választott, úgynevezett ?freestyle? , akkor be is vetem őket, lássuk mit tudnak?

A könnyebbik verseny csak 5 órás, nem is igen zavartattam magam, míg a rakós boton egy idő után nem volt hal, de a távolban szép és biztató halfordulásokat láttam. Akkor hát rakót hátratolni, egy ECOFISH Feeder Line botot elő és már repül is a feeder kosár.  Néhány etetődobás, hogy szokjam is a feszes stílust, hiszen a teszt alanyaim, heavy feeder kategóriába tartoznak. Most pedig akkor peca, egy szem szoft pellett lebeg a csalitüskén és várok. Persze verseny van nézni kell a szomszédot is, de ez bejött a halnak, hisz a bot majdnem eltörik olyat ívet vesz fel, míg leskelődöm a vetélytársak felé? Na de ilyet! Akkor hát kontaktust felvenni, derekas halam van, a fék is szól már rendesen. Egész kellemes ívet vesz fel, nem is olyan feszes csak annak látszik, kitűnő karbon anyagból készült és nem hazudtolja meg magát. A nyurgaponty, mert az, már a közelben köröz és a bot teszi a dolgát, a felkeményedő bot, felőrli az erejét a halnak és szákba csusszan.

Egy új bot ECOFISH FeederLine 360 teszt_2

Hát ez meglepően hamar nyert meccs lett, a hal méretéhez képest, máris tetszik a bot, pedig azért a saját botjaim, medium és light kategóriákat képviselnek, de ez a bot, mindent tud, amit kell neki. Dobósúlya fölötte lehet a 100 grammnak és bátran lehet vele vállalni nagy távolságú dobásokat. A verseny hevében, néhány órán át ez a bot hozta a halaim zömét és verseny végén kupával a kezembe szálltam az autóba, ennyit a bottal való megismerkedésünkről.

Persze az embert elkapja a versenyláz, felállítja a ládát parton egy hét múlva is, de már akkor 24 órán keresztül kell, tartani a lépést a versenytársakkal. Öcsi gyönyörű ECOFISH feliratú hímzett pólóval ajándékozott meg, így hát ECOFISH versenyzőként indulok a Nádaspart horgásztó horgászt-próbáló versenyén és természetesen, a dobogóra akarok állni! Nem részletezném a versenyt, azt talán máskor, de szerepet kapott a bot és igenis része volt az elért második helyben! Nádfalak között kellett irányítani a pontyot, itt nem volt szó finom fárasztásról, itt ha ki akartad venni a halat, kemény pálca kellet, a bot csak hajlott és hajlott és a hal nem ment a nádba, inkább megfordult és a szákba csusszant.

Még Kakuk Robi barátom is fogott vele pontyot hisz ez egy páros verseny volt és örömmel álltunk a dobogó második fokán, 24 órányi halhúzás után is, bár alig éltünk?

Egy új bot ECOFISH FeederLine 360 teszt_3

Szóval az ECOFISH Feeder Line heavy bot kiállta a próbát a gyakorlatban, nagyon elégedett vagyok, remélem sok horgásznak rengeteg örömet fog szerezni, lehet én sem bánnám, ha saját volna, de ezt bizony vissza kell adni, ez csak időleges használat volt, sajnos?

Most akkor kerüljön a bot az asztalomra és kapcsoljuk be a Nikon fényképezőgépet, lássuk miből áll ez a bot?

Kezdjük a nyéllel, ami parafából és eva nyélből áll osztott módon, így legalább nem csúszik meg a kezünkben és könnyen tisztítható is. AZ orsórögzítő rejtett menettel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a nyél felső részét tekerve lazíthatjuk, szoríthatjuk orsónk talpát a botra. Manapság ez már szinte minden modern horgászboton így van, ráadásul igazi dizájnt az a botnak.

Egy új bot ECOFISH FeederLine 360 teszt_4

Egy új bot ECOFISH FeederLine 360 teszt_5

Haladjunk tovább felfelé, most a keverőgyűrű következik, ami 20 mm átmérővel rendelkezik, ami jelen esetben teljesen megfelelő, nagyobb távolság eléréséhez is. A gyűrű minősége természetesen SIC gyűrűt jelent, szóba sem jöhet más, hisz a minőség az minőség, márpedig ez ECOFISH Feeder Line bot?

Egy új bot ECOFISH FeederLine 360 teszt_6

Egy új bot ECOFISH FeederLine 360 teszt_7

Az első két tagon a gyűrűket három láb tartja, a későbbi nagy igénybevétel miatt, ez az első négy gyűrűt jelenti, majd kétlábúak lesznek a további kevésbé nagy igénybevétel esetére számítva. A spiccekből három készült, egy darab karbon és két üvegszál spicc.

Egy új bot ECOFISH FeederLine 360 teszt_8
A horgász minden igényét ki lehet elégíteni egy ilyen bottal, én azt hiszem az ára is igen kedvező lesz, habár csúcs kategóriáról beszélünk, de nem csúcs áron, annál azért olcsóbb lesz.
Mit is mondhatnék így a cikk végén? Görbüljön!!!

Harangi Csaba

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .