0
Your Cart

Szezonnyitás és botavatás

Szezonnyitás és botavatás

2011 03. 13-án végre elérkezett a várva várt nap, az év első horgászata. Dupla öröm volt számomra ez a nap, mert végre kipróbálhattam az új feederbotomat. Délelőtt 10 órakor értünk ki a tóra, ahol rendkívül szeles idő fogadott minket. Megérkezés után bekevertem az etetőanyagot, ami 0,5 kg mézes és 0,5 kg epres etetőanyag keverékéből állt össze. Az etetőanyag bekeverése után felszereltem a botjaimat, amiket rögtön fel is csaliztam. Rövidebbik botomra csontikarikára tűzött 20 db csonti került egy szem kukoricával. Másik, hosszabb botom hajszálelőkéjére három szem mézes-pálinkás kukoricát és 1 db technopufit fűztem. Ezután bevetettem a botjaimat és vártam.

<KENOX S760  / Samsung S760>

Az első kapás a horgászat megkezdése után két órával volt a mézes-pálinkás kukoricára. Az elkövető, amely egyben az év és új botom első hala is, egy gyönyörű, 1kg-os dévér volt, ami fotózás és mérlegelés után visszanyerte szabadságát. Újracsalizást és dobást követően ismét várakozás következett. A második kapásra a dévértől számítva 2 órát kellet várnom, de ez a kapás végre a várva várt pontykapás volt. Bevágás után megkezdődött a fárasztás, ami 1-2 percig tartott. Szákolás után a matracon pihent 2011 első pontya egy 2kg-os tükrös személyében. Gyors fotó, mérlegelés és már úszhatott is tovább.

Szezonnyitás és botavatás

A bedobást követően egy órás szünet következett. A harmadik kapás megint pontykapás volt. A hal, aminek megtetszett a csontikarikára tűzött csali egy 0,5kg-os pontyocska volt. Természetesen ő is visszanyerte szabadságát.

Szezonnyitás és botavatás

A nap harmadik pontya szintén egy órás szünet után érkezett ugyanarra a csalira, mint előző társa. Szintén gyors fotó, mérlegelés és már úszhatott is tovább. Egy óra elteltével észrevettem, hogy apának végre kapása van. Míg fárasztott odavittem neki a szákot és gondoltam, segítek neki a szákolásban, ám ekkor észrevettem, hogy nekem is kapásom van. Mondta is apa, hogy menjek nyugodtan, majd ő megszákolja a halat. Így is tettem. A bevágást követően megkezdtem a fárasztást, ami az új botommal igazi élmény volt. 2-3 perc elteltével megszákolhattam a nap utolsó és legnagyobb halát a maga 2,1 kilogrammjával.

Szezonnyitás és botavatás

Szezonnyitás és botavatás

Apa gyönyörű 2kg-os tükörpontya lett az első 2011-es fogása. Fotózást követően örömmel néztem, ahogyan visszaúsznak társaik közé. Ezután sajnos ránk sötétedett, ezzel véget ért szezonnyitó horgászatunk. Szerintem nagyon jó kis horgászat volt, ugyan a halak nem voltak nagyok, de annál szebbek.

Mindenkinek GÖRBÜLJÖN!!!

 

írta és illusztrálta: Szilágyi Attila

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére