0
Your Cart

Ász horgásztó

Ász horgásztó

 

 

Az ÁSZ Horgásztó és Pihenőközpont Sárrétudvariban, a Bihari-Sík Tájvédelmi Körzet szomszédságában található. A Pihenőközpont teljes területe kb. 3,5 hektár, amelyen két tavat alakítottak ki a korábbi elmocsarasodott „halastóból” (helyi elnevezése Móka). A Móka egy időben a helyiek kedvelt horgászhelye volt, azonban az utóbbi évtizedekben a tó vízutánpótlás híján eliszaposodott, a félig kiszáradt tó és az elhanyagolt part egyre lehangolóbb látványt nyújtott. A horgásztó és pihenőközpont létrehozásával a tulajdonosok célja nemcsak az volt, hogy kulturált szórakozási, pihenési lehetőséget teremtsenek az ide látogatók részére, hanem az is, hogy a tó környezetének rendezésével hozzájáruljanak a falukép javításához, és egyben a település vízelvezetési gondjainak megoldásához is.

 

 

Ász horgásztó

Ász horgásztó

Ász horgásztó

Nyitva tartás :
Április 1.- május 31. közötti időszakban péntek-szombat- vasárnap, 7.00-19.00
június 1-től – szeptember 15. között keddtől vasárnapig 7.00-19.00 , hétfő szünnap
szeptember 16 – október 31. között péntek-szombat- vasárnap, 7.00-19.00

Ász horgásztó

 

 

Belépődíjak :

 

  • Felnőttek részére : 800 Ft/nap
  • Gyermekek részére : 400 Ft/fő/nap

 

  • A horgászzsákmány térítési díj ellenében elvihető!
  • Méretkorlátozás és tilalmi időszak nincs!
  • Előzetes bejelentés alapján csoportokat is tudunk fogadni!

 

 

Ász horgásztó

Ász horgásztó

 

 

Megközelíthetőség:

Közúton: A 4-es számú főútról Püspökladánynál kell letérni a 42-es (E60) útra. (Lásd alább a közúti térképet!) Itt Püspökladányt elhagyva az első elágazásnál Sárrétudvari irányába kell lefordulni. Kb. 8km-es vezetés után érkezik a látogató Sárrétudvariba. A főutcán végighaladva a faluszélen, a legutolsó kereszteződésnél közvetlenül balra kanyarodva, aszfaltút vezet az ÁSZ Horgásztóhoz.

 

 

Busszal: A Sárrétudvarin áthaladó autóbuszjáratok Püspökladány- Berettyóújfalu (Nagyrábé) viszonylatban közlekednek. Amennyiben Püspökladányból érkezik a látogató akkor nem a falu központjában (2. megálló), hanem az azt követőnél (3. megálló) érdemes leszállni a buszról. Innen mindössze 5 perc séta az ÁSZ Horgásztó – Biharnagybajom felé indulva a faluszélén balra. A buszmenetrend a Hajdú Volán honlapjáról letölthető!

 

 

Vonattal: Sárrétudvari a Püspökladány-Vésztő vonalon található. A vasútállomásról előbb a falu központjába kell begyalogolni (kb. 1km), majd onnan Biharnagybajom irányába egészen a faluszéléig sétálva (kb.1km), a faluszélén balra lekanyarodva juthat el a látogató a Horgásztóhoz. Az aktuális menetrend az Máv-start honlapján tekinthető meg!

 

 

Elérhetőség:

0630-855-4862

vissza az elejére