Címünk: 4031, Debrecen Kishegyesi út 146. Tel.: (52) 739-299 Email: info@kapitalis.eu Rendelj akár regisztráció nélkül!
Csatlakozz Egyesületünkhöz, váltsd ki nálunk állami jegyed

Csatlakozz Egyesületünkhöz, váltsd ki nálunk állami jegyed

Tisza-tavi területi jegyek és gáthajtási engedélyek elérhetőek üzletünkben.

A Tisza folyó 494 fm. km-től 638 fm. km-ig. Víztérkód: 000069,000077,000078

A "felső" Tisza szakaszra is kaphatóak napijegyek éves területi jegyek.

hajduhorgasz

Megyei Szövetségünk által kezelt vízterületek napijegyei is kaphatóak.

Zöld Dzsungel horgásztó (pergetők oázisa)

Magyarországon egyedülállóan kizárólag pergető és legyező horgászok részére lehetőség nyílt szigorúan természetvédelmi területen a horgászatra. Néhány mondat a tavakról. A vízterület nagysága 2 x 30 hektár. A 90-es évek elején a Hortobágy mellett két Tisza holtág privatizációra került. A többszöri tulajdonosváltás alatt senki sem hasznosította a vizek adta lehetőségeket. A jelenlegi tulajdonos elképzelése a pergető és legyező horgászat népszerűsítése ezeken a területeken.

Zöld Dzsungel horgásztavak (pergetők oázisa)

Mindkét holtágon a csuka a domináns, amit lehet is fogni szép számban mindkét módszerrel. 50-60 méteres nádfal veszi körül a szabad vízfelületet. Nádszigetek tavirózsamezők színezik a környezetet. A horgászhelyek megközelítése csak csónakkal lehetséges nád járatokon, alagutakon keresztül. Igazi ős érintetlen vadvilág ez. A tulajdonos elhatározása hogy fenntartja ezt az állapotot, ezért csak korlátozott számú horgásznak adja meg a lehetőséget.

 

Ez 30 hektáronként nyolc horgászt jelent.

Zöld Dzsungel horgásztavak (pergetők oázisa)-8

Több tíz éve háborítatlanul fejlődött a növényzet, a halállomány és a nádasokban élő állatok egyaránt. Nagyon nehéz pálya. Ajánlott a fonott zsinór, 15-18 kg körüli szakító szilárdságig.

Zöld Dzsungel horgásztavak (pergetők oázisa)-6

Általános szabályok

-A vízparton jelölt hely nem létesíthető! Helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

-A tó – gépjárművel megközelíthető – felszólítására köteles a kijáratnál ellenőrzés céljából megállni.

-Hangos beszéd, mások nyugalmának megzavarása tilos, az ilyen horgászt – vagy annak társaságát – halőreink távozásra szólítják fel.

-Tüzet rakni TILOS.

-A horgászhelyen semmilyen építmény nem létesíthető, és a horgászhely elhagyása után semmilyen eszköz ott nem hagyható / tárolható.

-A növényzet irtása bármilyen formában TILOS.

-A tó körüli létesítmények rendeltetésszerű használata, állagának megóvása, tisztán tartása kötelező.

-A tóban fürödni TILOS!

Zöld Dzsungel horgásztavak (pergetők oázisa)-4

A horgászat szabályai:

-A horgász 2 bottal, horgászhat.

-Éjszakai horgászat NINCS.

-Léki horgászat ? megfelelő vastagságú – jég esetén engedélyezett, de mindenki csak a saját felelősségére mehet rá a jégre. Léki horgászat éjszaka SZIGORÚAN TILOS!

-Érkezéskor a bejáratnál elhelyezett jelenléti ívbe beiratkozni, majd távozáskor kiiratkozni és a fogott mennyiséget bejegyezni kötelező

-A horgászathoz az alábbi kellékek megléte kötelező: napijegy, halmérleg, horogszabadító, szák, haltartó háló, mérőszalag.

-A csónakos horgászat engedélyezett, de az ilyen módon horgászó sporttársak semmilyen esetben sem zavarhatják a parti horgászokat. A csónakokat csak a kijelölt csónakkikötőben lehet tárolni.

-Csónakot a helyszínen lehet bérelni.

-A halak etetése megengedett ? akár etetőkosárral, akár más eszközzel történő táplálékbejuttatás is. Az etetés helyét a horgászat megkezdésekor meg lehet jelölni, jelölésre azonban kizárólag nagyméretű (csukázó) úszó használható. A jelölést a horgászat végén el kell távolítani az etetett helyről. (Műanyag palack, hungarocell vagy bármely más módon történő jelölés TILOS)

-Csalihal fogása 4m-nél nem hosszabb spicc bottal (max. 5gr-os úszóval, egy horoggal szerelve) illetve 1 nm területnél nem nagyobb kishalfogó hálóval engedélyezett. A kifogott és csaliként fel nem használt kishalakat a horgászat végén vissza kell engedni a tóba. Amennyiben a spiccbottal vagy a csalihal fogására használt hálóval nemes hal kerül kifogásra, akkor azt haladéktalanul vissza kell engedni a tóba ? méretétől függetlenül.

-Tilos a halat más szákjában tartani, vagy a horgászhelytől 3 m-nél messzebb kikötni. Teríték készítése tilos, erre a vezetőség megfelelő felügyelet biztosítása mellett egyedi engedélyt adhat (pl. teszthorgászat eredményének fotózása visszaengedés előtt).

-A tó területén a halőr jogosult a horgászó, vagy távozó személyek és járművek ellenőrzésére. Utasításait minden horgász és kísérője köteles betartani.

-Szennyezett, szemetes horgászhelyen horgászatot kezdeni, vagy folytatni tilos, a horgászat során keletkező hulladékot a hulladékgyűjtőkben kell elhelyezni. A horgászat befejezése után a horgászhelyeket tisztán kell elhagyni! Minden horgász köteles a víz és környéke környezetvédelmére vonatkozó rendelkezéseket megtartani és másokkal megtartatni!

-Bármilyen szabálysértés észlelése esetén a horgász haladéktalanul köteles a halőrt értesíteni.

Zöld Dzsungel horgásztavak (pergetők oázisa)-2

Napijegy: 2500 Ft

Csónakos napijegy: 5000 Ft/fő/nap

Zöld Dzsungel horgásztavak (pergetők oázisa)-9

Elérhetőség:  +36-30/626-4950

 

Kosár
Termék kereső
Nyitva tartás
Hétfő 12:00-18:00
Kedd-Péntek 9:00-18:00
Szombat 7:30-14:00
Vasárnap 7:30-12:00