0
Your Cart

Daiwa orsótechnológia 2013 – Második rész

AIRBAIL felkapókar

Az AIRBAIL felkapókar belül üreges, ezáltal rendkívül könnyű és szokatlanul erős, nem hajlik. A speciális, a zsinórvezető görgő felé vastagodó forma megakadályozza a gubancképződést a felkapókar rögzítésénél, ami korábban sok gondot okozott a pergetőknek.

A felvétel  a zsinór viselkedését mutatja a felkapókar visszacsukása után. Tisztán látszik a zsinór nagy íve.
A felvétel a zsinór viselkedését mutatja a felkapókar visszacsukása után. Tisztán látszik a zsinór nagy íve.
Megkezdődik a csévélés, a zsinór és a felkapókar érintkezési pontja a zsinórvezető görgő felé tolódik el.
Megkezdődik a csévélés, a zsinór és a felkapókar érintkezési pontja a zsinórvezető görgő felé tolódik el.
A speciális AIRBAIL felkapókar a zsinórt  a zsinórvezető  görgőhöz vezeti.
A speciális AIRBAIL felkapókar a zsinórt a zsinórvezető görgőhöz vezeti.
Íme mégegyszer nagyításban.
Íme mégegyszer nagyításban.

CRBB GOLYÓSCSAPÁGYAK

A CRBB rövidítés korrózióálló golyóscsapágyat takar, a gyakorlatban sósvíz-álló, rozsdamentes csapágyakat jelent. A CRBB csapágyak 12- szer tovább állnak ellen a rozsdának, mint a hagyományos csapágyak.

 

DAIWA WASHABLE PRINCIPLE

A WASHABLE, azaz ?mosható? eljárás szerint gyártott orsóink folyó vízzel moshatók anélkül, hogy ezzel az orsó rövid- illetve hosszútávű működését károsítanánk.

"INFINITE
INFINITE vISSZAFORGÁS- GÁTLÓ RENDSZER
A végtelenített visszaforgás-gátló sok más orsó gyenge pontja – míg az INFINITE rendszerrel készülő DAIWA orsók megbízható eleme. A legkitűnőbb, precízen illeszkedő acélalkatrészek felhasználásával készül.

 

twist_buster
TB- TWIST BUSTER
& TWIST BUSTER 2
A TWIST BUSTER rendszer minimumra csökkenti a zsinór csavarodását felcsévéléskor. Ezzel a hatékony megoldással a csavarodás egyik fő oka jórészt kiküszöbölhető. A TWIST BUSTER 2-nek köszönhetően a zsinór és a zsinórvezető görgő közti surlódást is jelentősen mérsékeltük.

 

 

ABS – ANTI BACKLASH SYSTEM

Egy szuper rendszer, ami hosszú dobásokat tesz lehetővé, és megbízhatóan véd a dobás során keletkező gubancoktól. A zsinór leugrása a dobról orsótípustól függően különböző méretű hullámokban történik. A zsinórcsavarodás és gubancképződés megelőzésének legjobb eszköze, ha minél nagyobb ívben kerül a zsinór a dobra. A DAIWA orsók ABS dobjának magja vastag, a szokásos kialakítású dobokkal ellentétben a dob az eleje felé kúposan kiszélesített. Ezáltal a zsinór szabályos, nagy ívekben egyenletesen fekszik fel rajta. A dobra az előre szélesedő formának hála teljesen egyenletesen kerül fel a zsinór, mert a szokásos formájú távdobó dobok feltöltésénél gyakori ?kúposodás? elmarad. Ez csökkenti a zsinórcsavarodás kockázatát és egy további lényeges szempont, hogy hosszabbat lehet vele dobni, ami nem elhanyagolható előny.

anti_backlash

CROSS-WRAP ZSINÓRFEKTETÉS

A zsinórfektetés, különösen fonott zsinórnál, kritikus lehet a későbbi siker vagy kudarc szempontjából. A DAIWA CrossWrap keresztirányú zsinórfektetéssel a fonott zsinóro- knál gyakori bevágódás és a rossz zsinórkép a múlté.

cross_wrap
CROSS-WRAP ZSINÓRFEKTETÉS

UTD – ULTIMATE TOURNAMENT DRAG fékrendszer

A DAIWA új fékrendszere. Impregnált féktárcsákat tartalmaz, melyek kb. 30%-kal tartósabbak, mint a normál féklamellák. A szokásos fékrendszerekhez képest az effektív fékerőt sikerült jelentősen megnövelni. További előny a csökkentett indulási ellenállás, a fék a beállított fékerő elérésekor azonnal működésbe lép, folyamatosan és egyenletesen dolgozik.

UTD - ULTIMATE TOURNAMENT DRAG fékrendszer
UTD – ULTIMATE TOURNAMENT DRAG fékrendszer

 

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére