1
Your Cart

Ízelítő a Pontyvilág 2014 júliusi lapszámából

Jimmy Pluchard: A „Jimmy rigje”

Mindenkinek megvan a maga kedvenc szereléke, íme az enyém, amely szinte bármikor bevethető, és kiválóan működik gyenge növényzetben is: a híres D-rig egyik változata, mely lehetővé teszi, hogy változatosan kínáljuk fel csalinkat, ha azt szólóban használjuk.

 

cikk11

cikk12

Ez a horog szerelék adja magát, ha pop-uppal horgászunk, de nagyon sokoldalú, hiszen ugyanúgy használható süllyedő csalikkal is.

cikk13

Boros Tamás: A vadregényes Tisza-tó

cikk21

Egy tó, mely más tóval össze nem hasonlítható, hisz keresztül folyik rajta a legmagyarabb folyónk, a Tisza. A helyiek szerint ez egy olyan tó, ami folyik, és egy olyan folyó, ami áll. Egyedülálló természeti érték, melyet gazdag flóra és fauna, morotvák, holtágak, víz alatti erdők tesznek változatossá. Medre igen változatos, vízmélysége a legmélyebb ponton eléri a 18 métert. Az elárasztott, félig kivágott gyümölcsöskertek tuskói remek élőhelyet biztosítanak úgy a halak, mind a tározó többi lakója számára.

Nagysága és adottságai alapján megkérdőjelezhetetlen volt számomra, hogy a nagy pontyokat itt kell keresni?

cikk22

Aznap délutánig sikerült partra terelni még két csodás pontyot, az egyik kereken 16 kg volt. Ilyen eredménnyel már teljesen megelégedtünk volna, de újabb húzós kapás eredményeként, megdöbbentő módon Sanyi megint egy hatalmas pikkelyest tarthatott a kezei között: a hal nem kevesebb, mint 24,6 kilót nyomott!

cikk23
Tom Maker: A hét legjobb Zig Rig-es tippem

cikk31

Nem rejtem véka alá, hogy a zig rig nagy szerepet kap a pontyozó fegyvertáramban. Sok-sok ideje használom, mivel egész évben fogja a halat, de különösen télen és tavasszal. Az év ezen szakában a víz felső rétege lényegesen melegebb, mint a fenékközeli, így a pontyok idejük nagy részében itt tartózkodnak, és persze táplálkoznak is.

cikk32

Szóval vagy erőltetjük a meder mélyét, mondván, hogy ?csak azért sem zigezek?, meg ?a ziges fogás úgysem ér annyit?, vagy progresszívek leszünk, és felkötünk egy halál egyszerű zig-szereléket, beküldjük, majd pedig elérjük azt, amiért horgászunk ? fogunk egy pár potykát!

cikk33

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére