0
Your Cart

Két nappal a verseny előtt…

2013.05.25-én rendezi meg a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szövetség megyei versenyét. Gondoltam ma reggel kilátogatók a tározó partjára, mivel az utóbbi napokban sok csapadék esett. Látogatásom alatt sok versenyzővel találkoztam, akik a közelgő versenyre tréningeztek, és meglepően tapasztaltam, hogy az út állapota jónak mondható, köszönhető a 2 napja történt tárcsázásnak.

 

látokepi-tarcsazott--ut
A Látóképi út ma reggel

 

MOHOSZ Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének egyszerűsített versenyszabályzata a 2013-as megyei versenyre

 

06.00-06.30 gyülekező

06.30 megnyitó, szabály ismertetés, regisztráció

07.30 sorsolás

07.45-től rajthelyek elfoglalása

09.55-től alapozó etetés megkezdése

10.00-13.00 verseny

13.00-tól mérlegelés

14.00-tól ebéd elfogyasztása, eredmény hirdetés

 

buczko-krisztian-latokep
Buczkó Krisztián – Készülődés a tréningre

 

 

A tárcsázó alkalmatosság
A tárcsázó alkalmatosság

 

latokep-csakugy

 

1., Minden versenyző 1 horgászbottal horgászhat, melyen kizárólag úszós felszerelés lehet egyetlen egyágú horoggal. A versenyzőnek korlátlan számú botja lehet előkészítve, de egyszerre csak eggyel horgászhat.

 

2., Ifjúsági versenyzőknek az etetés megkezdéséig a horgászfelszerelés összeállításában, etetőanyag keverésben, stb. mindenféle segítség nyújtható, azt követően kizárólag csak szóbeli segítségnyújtás engedélyezett.

 

3., Felnőtt versenyzőknek a rajthely elfoglalását követően a verseny végéig semmilyen külső segítség igénybe vétele nem engedélyezett.

 

4., A verseny során egy versenyző maximálisan 17 liter etetőanyagot és 2,5 liter élő anyagot használhat fel, melyből a szúnyoglárva mennyisége nem haladhatja meg a 0.5 litert, ebből a horogra szánt tűzőszúnyog mennyisége a 0.125 litert.

 

5., A verseny során kifogott halat kizárólag haltartóban lehet tárolni, élettelen hal a verseny végeztével nem mérlegelhető.

 

6., Mérlegelést követően a halat vissza kell helyezni a horgász haltartójába, majd a teljes szektor mérlegelésének végeztével kíméletesen vissza kell engedni a tóba!

 

7., Ifjúsági versenyzőként indulhat minden olyan horgász, aki a verseny lebonyolításának évében nem töltötte még be a 19. életévét.

 

8., A szabályokat megsértő csapat ellen óvás nyújtható be akár szóban is, a szektorokban tartózkodó szektorbíróknál, ill. a verseny bizottságnál. Az óvás díja 2000 Ft, melyet az óvást benyújtó csapat visszakap abban az esetben, ha a versenybizottság az óvást jogosnak találta.

 

9., A rövidített versenyszabályzatban nem szabályozott kérdésekben a hivatalos országos versenyszabályzat rendelkezései az irányadóak.

 

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére