0
Your Cart

?Szabadítsd ki mind?avagy a Halkatrazon jártunk

Egy érdekes nap történetét szeretném elmondani nektek, újabb cikkem keretein belül. A helyszín a Halkatraz horgásztavak.  Két tóból választhat az ide kilátogató pecás. A tavak viszonylag kisméretűek, de a látvány kárpótol, nagyon szép környezet veszi körül a két tavat. A vízpartra érve körbejártuk mindkét tavat és a voksunkat végül az extra tóra tettük le. Kipakoltunk a kocsiból és indulhattak az előkészületek a horgászatra.

 

szabaditsd-ki-mind-avagy-a-halkatrazon-jartunk-01

 

A horgászatra két feederbotot hoztam én és barátom is. Általában ha nincs helyismeretem, nem tudom, melyik csali nyerő akkor szinte mindig két botot viszek hogyha feederezek. Ennek oka pedig, hogy így egyszerre két csalit tudok tesztelni a vízben. A horgászat kezdetekor az időjárás felhős volt szerencsére nem esett, ami szerintem nyáron a legjobb. Később kisütött a nap, de még így is elég kellemes volt az időjárás. Etetőanyagnak egy halas etetőt választottam a Target-től, amihez egy doboz csemegekukoricát és egy bő marék halas mikro pelletet raktam. Etetni csak kosárral lehet a tavon ezért alapozó etetést nem csináltam. Csalinak halas pelletet kínáltam fel az elején.

 

szabaditsd-ki-mind-avagy-a-halkatrazon-jartunk-02

szabaditsd-ki-mind-avagy-a-halkatrazon-jartunk-03

 

Az első kapás barátomnál jelentkezett, azonban sajnos nem sikerült megfognia. A következő kapást már én könyvelhettem el és vele az első potykát is.

 

szabaditsd-ki-mind-avagy-a-halkatrazon-jartunk-04
A nap első kispontya

 

A felkínált csali fűszeres pellet volt. Mivel információm szerint a tóban élnek afrikai harcsák is ezért az egyik boton próbálkoztam piócával, de ez nem eredményezett kapást közel két órahosszáig volt bevetve a pióca, de kapást nem hozott. A következő halat barátom szákolhatta egy újabb kisponty személyében. A felkínált csali halas pellet volt.

 

szabaditsd-ki-mind-avagy-a-halkatrazon-jartunk-05
A kis pontyok jelentkezése után oldódó minibojlit, és kukoricákat is kipróbáltunk a minibojli újabb halat hozott barátomnál.

 

szabaditsd-ki-mind-avagy-a-halkatrazon-jartunk-06
Ez a ponty már a minibojlira érkezett

 

Közben nálam a három szem kukoricára amit dippbe mártottam érkezett egy kárász.

 

szabaditsd-ki-mind-avagy-a-halkatrazon-jartunk-07
Az első kárász

 

A kárászomat követően elgörbült barátom egyik botján a spicc és megérkezett a nap legnagyobb hala. Közben a fárasztás alatt elgörbült a másik spicc azon csupán egy kárász volt, amit gyorsan a partra jutattam, majd a vízbe és mentem szákolni a pontyot.

 

szabaditsd-ki-mind-avagy-a-halkatrazon-jartunk-08
A nap legnagyobb hala kicsit több mint 3 kilót nyomott

 

A csali halas pellet volt. A kárász érdekes módon két szem pellet vett fel. De a kárászok jelenléte nem volt zavaró, hiszen elég ritkán jelentkeztek. A potyka előtt viszonylag gyakran volt kapás, de utána már nem. Majdnem három órahosszát ültünk végig kapások nélkül. Közben cserélgettük a csalikat. Végül a lebegtetés eredményezett kapásokat. Az előke teljes hosszában kellet a csalit meglebegtetni ahhoz, hogy kapást csikarjuk ki. Az második pontyomat sikerült megfognom, a lebegtetésnek köszönhetően.

 

szabaditsd-ki-mind-avagy-a-halkatrazon-jartunk-09
Délután a lebegtetés hozott eredményt
szabaditsd-ki-mind-avagy-a-halkatrazon-jartunk-10
Csonti csokor egy techno pufival bedobás előtt

 

Majd a nap hátra levő részében sikerült még két kárászt kicsalnom a vízből csonti csokorral. Míg barátom fogott egy kis pontyot.

 

szabaditsd-ki-mind-avagy-a-halkatrazon-jartunk-11
Végül essen szó a csalikról is, erre a horgászatra, mint általában, pelleteket, üveges kukoricákat és élő anyagot vittünk.

 

szabaditsd-ki-mind-avagy-a-halkatrazon-jartunk-12
A csalik egy része

 

Majd délután 5 óra körül abbahagytuk a horgászatott.  Ezen a napon sikerült 2 pontyot és három kárászt fognom, míg barátom 4 pontyot és egy kárászt fogott. Nyerő csalit tulajdonképpen nem tudok mondani, jól működött a fűszeres íz világ is, de az édes csalik is adtak halat.  Nagyon szép helyen horgászhattunk. A tiszta horgászidő kb. hat és fél órahossza volt. Úgy gondolom, nem kell szégyenkezünk az eredményt illetően, hiszen nem horgásztunk még ezen a tavon, illetve a nap folyamán rajtunk kívül még hárman horgásztak, akik viszont a kint tartózkodásunk alatt nem fogtak halat.

Mindenkinek  eredményes horgászatot kívánok.

 

Írta: Dézsi Kornél
Fotók: Dézsi Kornél, Bartha Ferenc

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére