Szezonkezdés szentannapusztai módra!

Az első bojlis horgászatomat szentannapusztai horgásztavon kezdtem, ami a szép környezete, természetessége és nem utolsó sorban gyönyörű nagy testű pontyairól híres. Ebben az évben magasra tettem a lécet önmagammal szemben, ezért volt az, hogy nem más tavon kezdtem kergetni a kárászokat, kilós pontyokat, ami önmagában nem rossz móka csak a téli kényszerpihenő alatt végig az itteni halak jártak a fejemben.

Szezonkezdés szentannapusztai módra!

Egész héten telefonon tartottam a kapcsolatot a tógazdával. A tó ki van olvadva lassan ébred a természet és a halak is egyre aktívabbak. Nagyon vártam már a napot, amikor a télen összeállított és az idei évre megálmodott felszerelést élesbe is kipróbálhatom, mert ha a tél másra nem is volt jó, legalább számos fejlesztést véghezvittem.

Szombatra fixáltuk le a horgászatot, a héten mindenki szabadidő hiányában szenvedett és így ezt napot tudtuk szabaddá tenni. Nagy egyetértésben kivonult a Kapitális csapat, ment a szokásos viccelődés esélylatolgatás, bár ekkor még tényleg nem tudtuk, hogy mi vár ránk. Végre kijutottunk a vízpartra, a felszerelést összeállítottam az idő remek és a tógazda is csatlakozott hozzánk, elkezdődhetett az igazi nagybetűs peca, amire már oly régen váram, mert valljuk be nagyon jó érzés télen a meleg szobában a tavaly nyári képeket nézegetni, de nem vetekedhet azzal, amikor a botunk be van „élesítve” és kapásra vár a parton.

Körülnézve látszik, hogy a környékbeli fák rügyeznek, a vizek lakói ébredeznek és ezzel együtt a legkedvesebb halam a ponty is! Megfogadva a tógazda tanácsait kiválasztottuk a megfelelő helyet és az általa kísérletezgetett bojlit húztam a hajszálelőkére, ami úgy tűnik, hogy az idei évre valóban kezd beérni látva az eredményeket.

A spomb bevetésen

Az etetésünk alapja a kukorica

Szezonkezdés szentannapusztai módra!

és a bojli volt.

Csináltunk egy könnyed tavaszi etetést majd azzal az elhatározással, hogy ne csak a halak egynek, hanem mi is Zsolti meginvitált minket egy kis grill lakomára! Ezzel csak annyi volt a probléma, hogy egyszerre lettünk éhesek a halakkal így gyakran kellett szaladgálni a grillsütő és a rod pod között. A helyzet abszolúlt nem volt ellenemre mert igazi sértetlen töves „Szentannás” pontyok kárpótoltak minket!

oti-510kg

Az első  pontyot Én „húztam” a súlya 5,10kg

zsolti-1130kg

ezután Zsoltinak húzta el egy 11,20 kg-os őslakó

oti-730kg

Igyekeztem szépíteni az eddigi eredményemet egy 7,30 kg-os potykával

albi-570kg

rövidesen a szomszédságunkban helyet foglaló Albi következett a 5,70 kg-os pontyával

szabi-605kg

  végül Szabinak füstölős kapással jelentkezett a 6,05 kg-os uszonyos barátja aki a saját készítésű bojliját kívánta meg.

Sajnos volt még 3 halvesztésünk, de meglepő, hogy ebben a korai időszakban is milyen jó kondícióban vannak a halak. Ez alatt a néhány órás horgászat során egy 6 fokos vízben szerintem nem lehet jobbat remélni sem! A tógazdával folyatott beszélgetés során kiderült, hogy további több mázsa ponty kihelyezése következik április elején, szóval kössétek fel a gatyát!

Írta és illusztrálta: Kovács Ottó

17 thoughts on “Szezonkezdés szentannapusztai módra!

  1. Nem akarok tolakadó lenni egyáltalán, azt szeretném kérdezni ha legközelebb mentek szentannapusztára horgászni esetleg csatlakozhatnék én is . Kb 10 km-re lakom a tótól. Közelembe egy horgász sincs akivel eltudnék menni. Meg persze a célom horgász ismerösőket keresni:) egyedül nem nagyon szeretek pecázni:)

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .