Posted on 17 hozzászólás

Szezonkezdés szentannapusztai módra!

Az első bojlis horgászatomat szentannapusztai horgásztavon kezdtem, ami a szép környezete, természetessége és nem utolsó sorban gyönyörű nagy testű pontyairól híres. Ebben az évben magasra tettem a lécet önmagammal szemben, ezért volt az, hogy nem más tavon kezdtem kergetni a kárászokat, kilós pontyokat, ami önmagában nem rossz móka csak a téli kényszerpihenő alatt végig az itteni halak jártak a fejemben.

Szezonkezdés szentannapusztai módra!

Egész héten telefonon tartottam a kapcsolatot a tógazdával. A tó ki van olvadva lassan ébred a természet és a halak is egyre aktívabbak. Nagyon vártam már a napot, amikor a télen összeállított és az idei évre megálmodott felszerelést élesbe is kipróbálhatom, mert ha a tél másra nem is volt jó, legalább számos fejlesztést véghezvittem.

Szombatra fixáltuk le a horgászatot, a héten mindenki szabadidő hiányában szenvedett és így ezt napot tudtuk szabaddá tenni. Nagy egyetértésben kivonult a Kapitális csapat, ment a szokásos viccelődés esélylatolgatás, bár ekkor még tényleg nem tudtuk, hogy mi vár ránk. Végre kijutottunk a vízpartra, a felszerelést összeállítottam az idő remek és a tógazda is csatlakozott hozzánk, elkezdődhetett az igazi nagybetűs peca, amire már oly régen váram, mert valljuk be nagyon jó érzés télen a meleg szobában a tavaly nyári képeket nézegetni, de nem vetekedhet azzal, amikor a botunk be van “élesítve” és kapásra vár a parton.

Körülnézve látszik, hogy a környékbeli fák rügyeznek, a vizek lakói ébredeznek és ezzel együtt a legkedvesebb halam a ponty is! Megfogadva a tógazda tanácsait kiválasztottuk a megfelelő helyet és az általa kísérletezgetett bojlit húztam a hajszálelőkére, ami úgy tűnik, hogy az idei évre valóban kezd beérni látva az eredményeket.

A spomb bevetésen

Az etetésünk alapja a kukorica

Szezonkezdés szentannapusztai módra!

és a bojli volt.

Csináltunk egy könnyed tavaszi etetést majd azzal az elhatározással, hogy ne csak a halak egynek, hanem mi is Zsolti meginvitált minket egy kis grill lakomára! Ezzel csak annyi volt a probléma, hogy egyszerre lettünk éhesek a halakkal így gyakran kellett szaladgálni a grillsütő és a rod pod között. A helyzet abszolúlt nem volt ellenemre mert igazi sértetlen töves “Szentannás” pontyok kárpótoltak minket!

oti-510kg

Az első  pontyot Én “húztam” a súlya 5,10kg

zsolti-1130kg

ezután Zsoltinak húzta el egy 11,20 kg-os őslakó

oti-730kg

Igyekeztem szépíteni az eddigi eredményemet egy 7,30 kg-os potykával

albi-570kg

rövidesen a szomszédságunkban helyet foglaló Albi következett a 5,70 kg-os pontyával

szabi-605kg

  végül Szabinak füstölős kapással jelentkezett a 6,05 kg-os uszonyos barátja aki a saját készítésű bojliját kívánta meg.

Sajnos volt még 3 halvesztésünk, de meglepő, hogy ebben a korai időszakban is milyen jó kondícióban vannak a halak. Ez alatt a néhány órás horgászat során egy 6 fokos vízben szerintem nem lehet jobbat remélni sem! A tógazdával folyatott beszélgetés során kiderült, hogy további több mázsa ponty kihelyezése következik április elején, szóval kössétek fel a gatyát!

Írta és illusztrálta: Kovács Ottó

17 thoughts on “Szezonkezdés szentannapusztai módra!

 1. Jön még kutyára kamion! Idén nektek ez volt az utolsó, hogy ilyen szépen fogtatok, mert ha én is kint leszek lefogom a nagyokat tőletek. Amúgy meg irigy vagyok, hogy nem lehettem ott.

 2. Azért jó Szentanna mert itt akár még te is foghatsz nagyot! 😀

  1. Kisöreg, itt most már csak az a lényeg hogy nálad mindig nagyobbat, hogy főjön a fejed 🙂

 3. Meghagyom neked ezt a reményt hogy legyen mi spanoljon! 😀

  1. Az a fogott hal nem ér, ha akkor fogod amikor nem vagyok ott!

   1. Akkor jönni kell pecázni, mert Gabi megmondta csak az fog halat aki pecázni

 4. Sziasztok.
  Megkérdezhetném hol lehet venni olyan rakétát???? Mindenhol nézem de nem találok sehol. Előre is köszönöm.
  Gratulálok a szép halakhoz 🙂

  1. Szia Dávid!

   Nekünk egy kedves ismerősünk hozta Angliából. Debrecenben az eredeti spombot mint ami nekünk is van még csak a Dream Fishben láttam.

 5. Aha értem 🙂 mennyibe kerül kb???

 6. Itthon horror ára van, ha jól emlékszem 7 darab ezres körül van az ára.

 7. hűűűűha akkor azt hiszem annyiért nem fogok venni 🙂 jó akkor a sima két etetés elvégzésére alkalmas sima rakéta 🙂 🙂

 8. Nem akarok tolakadó lenni egyáltalán, azt szeretném kérdezni ha legközelebb mentek szentannapusztára horgászni esetleg csatlakozhatnék én is . Kb 10 km-re lakom a tótól. Közelembe egy horgász sincs akivel eltudnék menni. Meg persze a célom horgász ismerösőket keresni:) egyedül nem nagyon szeretek pecázni:)

 9. Nekünk is a horgászat inkább kollektív hobbi mint magányos bajlódás. Természetesen szívesen látunk közöttünk, hamarosan úgyis megy a csapat ismét és akkor becsatlakozhatsz te is.

 10. Gratulálok Oti!Traktor-podot használtad?

 11. Köszi János bácsi
  Igen, azt hiszem háromszor és a 2. képen is az van.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .