0
Your Cart

Biogiliszta kijuttatása

A horgászportál megalakulása óta rengeteg emailt kapunk, melyekre kisebb nagyobb sikerrel sikerül is válaszolnunk. Azonban a mostani kérdésről azt gondoltam közzéteszem, hátha mi horgászok közös erővel választ tudunk adni a kérdésre. Lássuk tehát a bizonyos kérdést: „kiskertemben, amelyben semmiféle vegyszerezést, sem növényvédelmet, sem gyomírtást nem végzek, észrevettem, hogy elszaporodott a földigiliszta. Ennek hatása a talajszerkezet porhanyósabb, humuszban gazdagabbá vált, termőképessége javult. Kérem önt, szakmai tapasztalatával, hogyan tudnám a földigiliszta jótékony hatását a szántóföldterületemen is kamatoztatni? Gondolok arra, hogyan tudnám kijuttatni, elszaporítani a szántóterületen? Válaszát előre is köszönöm”. Köbli Ádám

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

One thought on “Biogiliszta kijuttatása

  1. Hello!
    Ahhoz, hogy a giliszták nagyobb mennyiségben, rendszeresen jelen legyenek egy területen, több tényezőnek is optimálisnak kell lenni rájuk nézve. A minimális vegyszerhasználat és a szerves trágyázás egyértelműen pozitívan befolyásolja a giliszták számát. (A mi kisebb szántóföldünkön pl. trágyázást követően jelent meg nagy számban a giliszta.) Persze tisztában vagyok vele, hogy nem lehet minden évben szerves trágyázni, de a néhány évente kijuttatott istállótrágya a talaj tápanyagtartalmát növelve vonzza a gilisztákat.
    Illetve a talajtípus is fontos, amit ugye nem tudunk befolyásolni, na meg a nedvesség is.
    Remélem, valamilyen szinten hasznosítani tudja a választ; üdv: Szabolcs

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére