Keszeget telepített a Megyei Szövetség

keszeg telepites 03

A Horgászok legnagyobb örömére idén először 2018. február 21.-én végrehajtotta 3.300 kg keszeg telepítését a Hajdú Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége.

A halkihelyezéssel gyakorlatilag valamennyi a Szövetség kezelésében lévő horgászvízbe keszeg félék kerültek 0,20 dkg átlagegyed súlyban Ez több mint 16.000 db keszeg, ami horgászszezon kezdetén már várja a horgászokat. Ez a mennyiség már az alhaszonbérleti szerződében meghatározott mértékben növelésre került az előző évi telepítési mennyiséghez képest.

keszeg telepites 01

keszeg telepites 02

A halakat az eddig megszokottak szerint a Szövetség a MOHOSZ Speciális jogállású tagjától, a Hajdúszoboszlói Bocskai Halászati Kft-től vásárolta. A vásárolt haltételről víziállat-egészségőri igazolás és a betegségmentességről vizsgálati eredményközlő került kiállításra a szállítólevelek mellett.

Mint mindig, a hatóságot a halászati felügyelők képviselték, akik a mérlegeléstől a vízbehelyezésig jelen voltak a nem éppen ideálisnak mondott időjárási körülmények között.

Forrás: Hajdu-Horgasz

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .