Javuló jéghelyzet a Tisza-tavon

A januári hideg és a havazás kemény próba elé állította a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. dolgozóit, akik a tározó 25 helyszínén folyamatosan ellenőrizték az oxigénszintet, és amikor kellett, 150 lék kivágásával és gondozásával segítették elő a fény lehatolását a mélyebb vízrétegekbe, ezzel biztosítva körzetükben az algák oxigéntermelését.

Az utóbbi napokban érkezett meleg és csapadékos időjárás tovább javított a helyzeten. A vastag jégpáncél természetesen nem olvad el néhány nap alatt, de a pozitív tartományba átbillent hőmérsékletnek és az esőnek köszönhetően a felszíni hóréteg részben megolvadt, részben tömörebbé vált, aminek következtében az átlátszósága sokat javult.

javulo_jeghelyezt_tisza_to

Jelenleg tehát megnyugtató a helyzet, de a tél vége még messze van. Dolgozóink továbbra is rendszeresen mérik az oxigénszintet, felügyelik a lékek állapotát, s készen állnak újabb beavatkozásokra, ha a szükség úgy kívánja.

Forrás: Sporthorgasz.eu

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .