Rapala Minnow Spoon RMS06 (CCHF) wobbler

1,990 Ft

A Rapala cég 1998-as katalógusában tíz év kemény fejlesztőmunkájának gyümölcseként említi a Minnow Spoon-t. A Rapala Minnow Spoon (RMS) valóban különös csali, mert klasszikus értelemben sem villantó (bár ehhez áll a legközelebb), sem pilker, és még kevésbé wobbler.

Elfogyott

Cikkszám: rms06cchf Kategóriák: ,

Leírás

A Rapala cég 1998-as katalógusában tíz év kemény fejlesztőmunkájának gyümölcseként említi a Minnow Spoon-t. A Rapala Minnow Spoon (RMS) valóban különös csali, mert klasszikus értelemben sem villantó (bár ehhez áll a legközelebb), sem pilker, és még kevésbé wobbler. A közhiedelemmel szemben a teste sem üreges. Tömör műanyagból áll, feji részén egy speciális alakú ólombetéttel, így a kifejezetten nagy dobástáv mellett ?légiesen? vezethető marad. Megjelenése és akciója leginkább a támolygó kanalakra hajaz (ezért is a ?spoon? elnevezés).

 
A test műanyagában végigfut a horogszem drótja, hogy a rendkívül erős szájú halak (akár tengeri fajok) ellen is bírja a strapát. Kívülről egy újabb, fehér alapszínű műanyag köpeny védi, mely relatíve jól tartja a festést és fényezést.

 
Felülete a csukafogaknak is igen jól ellenáll, és a test műanyaga gyakorlatilag örökéltűnek tekinthető ezzel a hallal szemben. A védett horgos RMS tömegközéppontja a nagyméretű, egyágú horog és a védettségéül szolgáló, kiálló rézszál hatására némileg eltolódik, ráadásul a mereven egybeépített horogszerkezet alapból is tompítja a támolygó mozgást.

 
Az RMS-nek intenzíven hat pusztán a passzív bevontatása, főként a nagyobb csukák esetében. Sokan ?túlkormányozzák?, fölöslegesen sok cikk-cakkal vezetik, és inkább gyanakvást ébresztenek a ragadózóban a természetellenességgel. Figyelemre méltó, hogy az RMS-sel fogott nagy csukák java egyenletes bevontatásra vág oda.

 

Közkedvelt, és világszerte bizonyított Rapala csali.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Rapala Minnow Spoon RMS06 (CCHF) wobbler” értékelése elsőként

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..